Game Developer mwl4 Posted April 30, 2015 Game Developer Report Posted April 30, 2015 Cześć, dokładnie rok temu wydaliśmy otwartą wersję alfa modyfikacji multiplayer do Euro Truck Simulator 2. Przez cały ten rok było 37 wersji moda ( 0.1.0.2 - 0.1.5 R5 ) ( to średnio ponad jedna aktualizacja raz na 10 dni! ). Cały ten rok był dla nas ogromem pracy. Z całych sił przez cały rok próbowaliśmy iść do przodu, wspierać kolejne wersje ETS2, dodawać nowe elementy, synchronizować funkcje gry. W zasadzie przez cały ten rok nie mieliśmy żadnej przerwy w pisaniu moda, ani w działaniu serwerów. Przez cały rok modyfikacja była dostępna dla każdego. Sam jestem zdziwiony jak to się stało, i w zasadzie jestem zdziwiony, że mam jeszcze siły aby to robić, chociaż od mojego napisania pierwszej linii kodu ets2mp minęło już prawie 20 miesięcy. Minął rok a modyfikacja wcale nie wygasa - wręcz przeciwnie, ciągle idziemy do przodu. Prawie codziennie na serwerach osiągamy liczbę 2000 graczy. Jest to ogromne osiągnięcie, i dzięki wam udało się je osiągnąć. Przez ten rok zdobyliśmy nagrodę ModDB za najlepszy mod roku 2014, co również jest ogromnym osiągnięciem. Co pokaże kolejny rok otwartej modyfikacji? Ciężko powiedzieć, może to już nie będzie "open alpha" a "open beta". Doczekamy się ekonomii, wirtualnych spedycji, i innych ciekawych funkcji. Niestety na to wszystko trzeba czekać. Będzie to z pewnością rok dużych zmian. Choć przez ten rok bardzo dużo się zmieniło. Co nas czeka w niedalekiej przyszłości? Już za 7 dni DLC Skandynawia i wersja gry 1.17, a później Mercedes Actros MP4. W świecie ETS2 są to ogromne smaczki. A co jeśli chodzi o tryb multiplayer? Ciągle staramy się zaimplementować dosyć ciekawe funkcje, które usprawnią rozgrywkę, dostarczą nowe wrażenia. Jedną z takich funkcji jest samochód policyjny, który robi od zera jeden z naszych administratorów - szeryf. Na początku w ramach testów będzie on dostępny tylko dla administracji. Jednak po jakimś czasie również dla zwykłych graczy. Kiedy to nastąpi? Nie wiadomo. Szerokości! mwl4 12
świstak cham Posted April 30, 2015 Report Posted April 30, 2015 Mam pytanie, do czego ten samochód policyjny będzie służył graczom?
Guest Posted April 30, 2015 Report Posted April 30, 2015 @PlotaPL dla zwykłych graczy pewnie nie będzie policyjnej wersji a co do tego auta policyjnego to słyszę o nim od lutego i nadal go nie ujrzeliśmy na drodze @Ps Pełne gratulacje dla całej administracji serwera MP, podziękowania za to że swój realny czas przekładacie na tworzenie takiego cuda jak serwer Multi player! mam nadzieje że mimo trudności nie zrezygnujcie z tego projektu! :
Game Developer mwl4 Posted April 30, 2015 Author Game Developer Report Posted April 30, 2015 PlotaPL, po prostu nie będzie policyjnego skinu. OficerPL, robienie modelu od zera trwa niestety.
Khalad Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 Mnie to 1.17 bardziej męczy. Zmieniłem już sobie na Steam i widać różnicę. Nie zmieniam tego, czekam aż na MP wprowadzicie i jak na razie Single gram.
OJCI3C Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 Samochód bedzie w formie texturki AI czy normalnie bedzie można się nim poruszać? 1
Grzesiek2402 Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 @OJCI3C Od samego początku było mówione, że AI jak na razie nie będzie (o ile w ogóle będzie). Samochód będzie dostępny dla graczy Poza tym gratulacje za chęci i poświęcenie dla nas Dobra robota!
H&V I Vaiarek Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 Czy tylko mi ten rok zleciał tak szybko? Z aktualizacji na aktualizację widać coraz większe postępy postępy, synchronizacja jest usprawniona, dodano nowe elementy takie jak ekran logowania, konta, ustawienia MP. Nic tylko czekać na dalsze zmiany Fajna sprawa z tym samochodem, ale wydaje mi się, że priorytetem powinno być dokończenie synchronizacji wszystkich elementów gry takich jak szlabany, pogoda itd. Mam nadzieję, że jak najszybciej wspomniane przeze mnie rzeczy zostaną dodane do Multiplayer'a. Wierzę, że doczekamy się następnego roku Dołącz do jednej z najstarszych vs'ek | hvlogistyka.pl
świstak cham Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 Ok, więc rozumiem że ten samochód będzie dostępny w skinie policyjnym tylko dla administracji, a dla graczy, np. biały kolor? PS: A administracja tak zostanie przy kamerze zero jak teraz, czy będą stać przy drodze i patrzeć?
I<3VODKA Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 Fajna sprawa z tym samochodem, ale wydaje mi się, że priorytetem powinno być dokończenie synchronizacji wszystkich elementów gry takich jak szlabany, pogoda itd. Mam nadzieję, że jak najszybciej wspomniane przeze mnie rzeczy zostaną dodane do Multiplayer'a. Synchronizacja itp. zajmuje sie kto inny, modelowaniem jeszcze ktos inny . Ok, więc rozumiem że ten samochód będzie dostępny w skinie policyjnym tylko dla administracji, a dla graczy, np. biały kolor? PS: A administracja tak zostanie przy kamerze zero jak teraz, czy będą stać przy drodze i patrzeć? Tak, dla administracji ze skinem policyjnym, dla graczy defaultowe kolory. Teleportowanie zostanie tak jak jest. Oficjalna grupa dla polskiej społeczności | Facebook >>> How to become admin? Click here! <<< wiadomości belgia wydarzenia belgia informacje belgia wiadomości bruksela wydarzenia bruksela informacje bruksela tłumacz przysięgły bruksela tłumaczenia przysięgłe belgia tłumacz bruksela rozliczenie podatku belgia
MatriXeR Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 Gratuluję roku tworzenia wspaniałego moda! Pokazujecie, że wystarczy chcieć, aby móc! Szczere powodzenia! Co do osobówek to świetny pomysł, trochę odciągnie od tej monotonii samych ciężarówek na drogach
WASYL94 Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 "Mobilki, mobilki! Oznakowana Skoda czai się na pompie! Dzięki kolego!" Będziem suszyć ;* Król Pump nadchodzi! 6 Retired TRUCKERSMP Game Administrator
kamera222 Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 A ja cieszę się z każdej nowej wprowadzonej funkcji do MP Wprowadzenie nowego pojazdu, innego niż ciężarówka to świetne urozmaicenie w grze. Lepsza widoczność szeryfów na drodze, poza tym taki "scout" może pełnić formę eskorty dla konwoju:P. Ale uparcie twierdzę i czekam na ekonomie w grze bo ta funkcja dopiero wprowadzi nowy poziom na MP. Szacun dla twórców. 2
zijjo Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 taka propozycja niech admini polscy jezdza tym tylko po polsce itp
Wagoss25 Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 Pięknie się zapowiada ale też proponuje na utworzenie coś takiego skinu tylko że nie jako tam serwis tylko PILOT do dużych konwojów, i zamiast te ADAC to dać PILOT 3
świstak cham Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 No, niedługo zamiast pilotów z ciężarówek będą piloci z osobówek
Roxon40 [PL] Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 Nie pozostaje mi nic innego tylko życzyć wam wytrwałości w udoskonalaniu MP przez najbliżesze lata.
Guest Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 Super pomysł z tym samochodem i gratulacje dla was i powodzenia w dalszych dokonaniach z ETS2MP kisski
Wexu Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 Czas leci, mod się rozwija... raz na wozie, raz pod wozem... Wiadomo, chłopaki chcą dążyć do tego, aby było jak najlepiej... czasami z odwrotnym skutkiem... Aczkolwiek na pewno wybaczamy ze względu na możliwość gry, i szybkiego łatania 'dziurek' ... Dzięki za ten wspólny rok, za każdy wspólny kilometr i za to, że jesteście! Oby tak dalej . if i'm online you can FOLLOW ME ON MAP! // if you have 'something' to me then write PM in English or Polish! i don't accept anyone on steam!
Grzesiek[PL] Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 Jak ten czas pędzi. Mod idzie cały czas do przodu, rozwija się o nowe pomysły po prostu świetlana przyszłość przed MultiPlayerem. Dzięki chłopaki że stworzyliście tak wspaniałą modyfikacje, jeszcze raz wielkie dzięki! Zapraszam! Twitch: http://www.twitch.tv/grzesiekooo YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC7prc1_ozUDn34gAk5n-ZiQ
MaViK Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 Auto ze skinem policyjnym dobre dla administracji ;D Super pomysł Powodzenia
ElectroMusic! Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 Ciekaw jestem co to za nowe funkcje, które mają dostarczyć nowe wrażenia poza samochodem policyjnym. Nie do końca rozumiem, do czego ma służyć ten samochód dla graczy?! No ale czas pokaże. Powodzenia! <->
Nelson Posted May 2, 2015 Report Posted May 2, 2015 No panowie dobra robota!! Osobiscie wolalbym Jakiegos Sprintera niz osobowke
[PL/GER] Kościelny Posted May 3, 2015 Report Posted May 3, 2015 Ja osobiście życzę administracji moderatorom niegaszącej się nigdy ambicji i wsparcia od twórców z SCS Software!!! PS. Jak wcześniej wspomniano o projekcie samochodu policyjnego to mogę pod tym rozumieć , że powstaną w odległej przyszłości frakcje?
Mafiozo[PL] Posted May 3, 2015 Report Posted May 3, 2015 bardzo się ciesze z stwórców mp obejrzałem początek filmu jak ujawnili mp z wujkiem bochunem to mnie zatkało bardzo miło się oglądało i życzę powodzenia w dalszym projekcie. Szacun dla 4 panów
Recommended Posts