Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, KapitanDuch said:

Za nasze pieniądze 

A za czyje mieli? To chyba logiczne że wspierasz studio kupując ich produkty. W zasadzie nie powinno ciebie interesować na co oni te pieniądze przeznaczają. Widocznie mają tyle siana, że wystarcza im na dopracowywanie gier i wyposażenie studia

• Upvote 2
  • Confused 1
  • True Story 2
Posted

@Miko [PL] z tym wyposażeniem studia to chyba lekko zaszalałeś. Nie wiem czy oglądałeś niedzielny odcinek u WB, w którym właśnie wypowiedział się na temat pracy dźwiękowca SCS-u porównując dźwięki silnika, które otrzymuje od studia z dźwiękami od  EVR. Faktem jest, że od studia dźwięki te otrzymujemy za freqo, a w przypadku dźwięków od EVR-a musimy zapłacić 2 ejro.

Posted
4 minutes ago, Spat91 said:

@Miko [PL] z tym wyposażeniem studia to chyba lekko zaszalałeś. Nie wiem czy oglądałeś niedzielny odcinek u WB, w którym właśnie wypowiedział się na temat pracy dźwiękowca SCS-u porównując dźwięki silnika, które otrzymuje od studia z dźwiękami od  EVR. Faktem jest, że od studia dźwięki te otrzymujemy za freqo, a w przypadku dźwięków od EVR-a musimy zapłacić 2 ejro.

Z tym wyposażeniem to miałem na myśli bardziej wyposażenie konkretnych pomieszczeń, jak można zobaczyć na blogu, niż inwestycja w sprzęt

Posted
On 4/9/2019 at 5:26 PM, Spat91 said:

Ciekaw jestem kiedy dostaniemy możliwość zakupu cystern jako własną naczepę  :thinking:

Myślę, że skoro SCS ruszyło DLC Schwarzmuller to będzie także cysterna spożywcza z tego DLC (chodź nie pokazali jej jeszcze na zdjęciach). Na zwykłą cysternę chyba jeszcze trochę poczekamy.

18 hours ago, [JT] Minato Mirai 21 said:

No nie wiem ja mam cysterny zwykłe i że Schwarze jako własne już od dłuższego czasu. Również w sklepie.

Może i masz dostęp do takich modów, tylko że one korzystają z standardowych definicji tak, aby mogły działać na TruckersMP, więc nie możesz wybrać chociażby podwozia, zabudowy czy dodatków. Nie widać także ładunków w takich naczepach i wielu osobom takie coś nie pasuje. Pomimo tego, że mój mod przestanie być użyteczny w 1.35 to cieszę się z tego, że SCS w końcu zabrał się za generalny remont tego DLC, czego wynik możemy zobaczyć na zdjęciu w postaci: lepszej rozdzielczości/jakości malowanie schwarzmuller, poprawiony koloryt malowań, nowe modele ładunków. Pozostaje tylko czekać do pojawienia się niebawem na horyzoncie wersji 1.35.

Posted
31 minutes ago, KapitanDuch said:

Jak otworzą open bete to będzie tyle frajdy. Nowe naczepy, renault range  T , 2 część odświeżonych Niemiec 

Przepraszam, że spytam ale nie zauważyłem żeby zapowiadali w 1.35 Renault Range T. Poprosiłbym o podlinkowanie jakiegoś materiału na ten temat, jeśli się mylę.

Posted
39 minutes ago, KapitanDuch said:

Jak otworzą open bete to będzie tyle frajdy. Nowe naczepy, renault range  T , 2 część odświeżonych Niemiec 

Ciekawe czy ktos dopytuje sie SCS o Polske czy jest rowniez update drog ktore sa oddawane na chwile obecne,  osobiscie uwazam ze Polska zostala strasznie okrojona powieszchownie poskladana,  porownujac do reszty dodatkow i krajow w nich zawartych. 

9078daf64360210f.jpg

Posted
1 hour ago, KapitanDuch said:

Szczere, ze Reno T nie w 1.35 i pewno jesien/zima. Nie bylo teaser...

76561198158535149.png                                                                                                                              ➡  My WoTr.                       

Renault Premium: 500.000km 

Renault Magnum: 257.500km   ▶

Posted
1 hour ago, HUSKY JOANNA said:

Ciekawe czy ktos dopytuje sie SCS o Polske czy jest rowniez update drog ktore sa oddawane na chwile obecne,  osobiscie uwazam ze Polska zostala strasznie okrojona powieszchownie poskladana,  porownujac do reszty dodatkow i krajow w nich zawartych. 

Pamiętaj że to jest DLC z roku 2013, i w porównaniu do reszty mapy nie było wtedy tak źle. Teraz wystarczy porównać Polske do nieodświeżonych Niemiec. Widać, że mapa swoje lata ma. SCS ma w planach odświeżyć wszystkie stare tereny, zaczynając od najstarszych Niemiec, które w zasadzie są konwertem z GTS-a

Posted
3 hours ago, Miko [PL] said:

Pamiętaj że to jest DLC z roku 2013, i w porównaniu do reszty mapy nie było wtedy tak źle. Teraz wystarczy porównać Polske do nieodświeżonych Niemiec. Widać, że mapa swoje lata ma. SCS ma w planach odświeżyć wszystkie stare tereny, zaczynając od najstarszych Niemiec, które w zasadzie są konwertem z GTS-a

szczerze nie pociesza mnie taka informacja w sumie nadal ciezko wnosic jakie zmiany nadejda o ile nadejda

smutne jest ze odswiezaja Niemcy po raz kolejny a Polskie rejony kto wie. 

• Haha 1

9078daf64360210f.jpg

Posted

Niemcy odświeżane po raz kolejny? Wydaje mi się ze jest to pierwszy raz. Chyba ze mówisz o tym, że któryś już Update po kolei odświeżane są Niemcy. Jest to po prostu spowodowane faktem, że Niemcy nie są małym krajem.

• Like 1
  • True Story 1

W internecie nie ma ludzi starszych i młodszych,
W internecie są ludzie głupsi i mądrzejsi

Retired Team Member since 01.02.2020

WarMaz

Posted
36 minutes ago, HUSKY JOANNA said:

szczerze nie pociesza mnie taka informacja w sumie nadal ciezko wnosic jakie zmiany nadejda o ile nadejda

Niemcy odświeżają po raz kolejny? Od czasów GTS'a było jakieś odświeżenie Niemiec? Bo gram od dnia premiery w ETS2 i nie pamiętam. Przypomnę, że tereny Niemiec istnieją od czasów GTS'a, a potem w ETS2 od stycznia 2010 roku! Tereny Polski w ETS2 pojawiły się początkowo w października 2012 (3 miasta), a potem jako DLC Going East we wrześniu 2013. Skoro jest mowa o Niemczech to chyba logiczne, że odświeżą całość (a, że w 2 czy 3 częściach to już inna kwestia, ale nadal nie rozumiem stwierdzenia "odświeżają Niemcy po raz kolejny"), a o ile dobrze pamiętam tereny Polski też mają być, więc patrząc na to, że tereny Niemiec były w 2010, a Polski w 2013, to najpóźniej w 2022 będą odświeżone...

• True Story 1

rtrn263.png

Posted
1 hour ago, WooQash said:

Niemcy odświeżają po raz kolejny? Od czasów GTS'a było jakieś odświeżenie Niemiec? Bo gram od dnia premiery w ETS2 i nie pamiętam. Przypomnę, że tereny Niemiec istnieją od czasów GTS'a, a potem w ETS2 od stycznia 2010 roku! Tereny Polski w ETS2 pojawiły się początkowo w października 2012 (3 miasta), a potem jako DLC Going East we wrześniu 2013. Skoro jest mowa o Niemczech to chyba logiczne, że odświeżą całość (a, że w 2 czy 3 częściach to już inna kwestia, ale nadal nie rozumiem stwierdzenia "odświeżają Niemcy po raz kolejny"), a o ile dobrze pamiętam tereny Polski też mają być, więc patrząc na to, że tereny Niemiec były w 2010, a Polski w 2013, to najpóźniej w 2022 będą odświeżone...

Po Scandinavia DLC dodatku nie bylo zadnych zmian w Niemczech? 

9078daf64360210f.jpg

Posted
2 hours ago, HUSKY JOANNA said:

Jaki kolejny? Przecież Niemcy odświeżają "sektorami"

Posted
2 minutes ago, HUSKY JOANNA said:

Po Scandinavia DLC dodatku nie bylo zadnych zmian w Niemczech? 

Przed wydaniem tego DLC była kosmetyczna zmiana przebiegu obok Kiel.

bDecSou.png

Podobnie było przy okazji DLC Going East, gdzie droga na Gdańsk prowadziła prosto do firmy Tree-ET, a po wydaniu DLC droga prosto prowadzi na Gdańsk, a firma znajduje się po lewej stronie. Dla mnie to żadna przebudowa.

rtrn263.png

Posted
7 hours ago, Miko [PL] said:

Jaki kolejny? Przecież Niemcy odświeżają "sektorami"

i wlasnie tutaj pojawi sie sedno mojego wczesniejszego nie zrozumialego pytania co do odswierzania Niemiec,

co do sektorow nie rozumiem dlaczego mam puste miejsca na mapie w ktorych juz bylem, wydawalo mi sie ze po jakichkolwiek zmianach w mapie czy drogach wlasnie takie szare linie sie pojawiaja a byly one czesto np przy stacjach benzynowych czy miastach wlasnie w Niemczech moze sie myle.

9078daf64360210f.jpg

Posted

A czego oczekujesz? Od początku było wiadomo, że Niemcy będą odnowione w co najmniej 2-ch częściach. Z Polską MOŻE być podobnie i co wtedy? Dlaczego są szare dziury na mapie? Część dróg została przebudowana od podstaw, ale część tylko odnowiona wizualnie ale nadal znajduje się w tym samym miejscu, więc takie miejsce pozostaje jako odwiedzone, a nowe - nie. W ATS po reskalowaniu mapy cała mapa była na szaro pomimo tego, że wiele dróg się nie zmieniło.

rtrn263.png