Jump to content
  • 0
Wojciech Weychert

Problem Online z Promods

Question

Witajcie. Tylko na serwerze z Promods mam problem z zalogowaniem się.

Wyskakuje błąd connection refused you should download the mod through the launcher.

Wygoglowałem już chyba wszystko i żadne z sugerowanych porad nie pomagają.

Dodam, że setki razy przinstalowywałem TruckersMP, mody promods również.. wrzucałem mody(pliki) sprawdzone od kolegów którym serwer z Promods działa no i nadal nic. Specjalnie tworzyłem nowy goły profil pod ten serwer i nie działa, Zwykły online działa aż miło, single to samo. Błąd występuje tylko z promods. Kurcze czy jest ktoś w stanie mi pomóc?

Robiłem livy z ETS2, chciałem z kolegami pojezdzić z promods i nie mogę. Już tydzień walczę z problemem i nic. Wszystkie DLC także przeinstalowywałem, sprawdzałem spójnośc plikó w grze. Brakuje m i moim kolegom już pomysłów jak to rozwiązać :(

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Cześć @Wojciech Weychert

Mógłbyś wstawić screen/zdjęcie folderu z nazwami i rozmiarami poszczególnych plików Promods?

Przyczyn może być wiele jednak ciężko ocenić bez większej ilości informacji. 

Zapoznaj się z poradnikiem umieszczonym w Bazie Wiedzy TruckersMP: https://truckersmp.com/knowledge-base/article/614 ze szczególnym zwróceniem uwagi na Krok 4:

Gdy masz już wszystkie pliki ProMods w systemie, przejdź do folderu mod w katalogu Euro Truck Simulator 2 i przenieś wszystkie pliki do tego katalogu. Folder danych gry znajduje się zwykle w Dokumentach, chyba że określono inaczej w opcjach uruchamiania.

Uwaga: nie umieszczaj plików w folderze modów TruckersMP. Musisz wziąć folder "mod" z katalogu ETS2.

NIE zmieniaj nazw plików ProMods, w przeciwnym razie nie będą one rozpoznane przez launcher TruckersMP.

 

Pozdrawiam 

MarkON

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Pliki na pewno mam dobre. Próbowałem tych ze strony Promods jak i od kolegi u którego gra chodzi. Folder MOD jest mi dobrze znany(grywam w ETS2 juz kilka lat)

Dodam, żę LOGOWANIE do serwera jest  OK tylko jak chce wyjsc z MENU juz do samej jazdy i gdy powinno byc logowanie do sieciMP to wtedy wyrzuca mi ten błąd:

 

 

IMG_20200211_211025.jpg

IMG_20200215_225234.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Poniżej udostępnię mój screen plików wraz z nazwami i rozmiarami. Porównaj czy masz tak samo.

2RYUKtf.png

Jeżeli nazwy Twoich plików jak i rozmiar poszczególnych jest identyczny to rozwiązaniem, które przychodzi mi na myśl jest przeniesienie wszystkich pozostałych plików modyfikacji w inne miejsce na przykład

do utworzonego na pulpicie tymczasowo folderu. Tak aby w folderze mod pozostały tylko pliki Promods z powyższego screena. Następnie spróbować wejść na serwer.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

A sprawdź może taką kolejność ProMods:

1.  promods-assets-v243.scs
2. promods-def-v243.scs
3. promods-map-v243.scs
4. promods-media-v243.scs
5. promods-model1-v243.scs
6. promods-model2-v243.scs
7. promods-model3-v243.scs

A jak używasz Middle East to pamiętaj, że musi być na samej górze. 
I upewnij się czy na pewno masz Defa wygenerowane bez Special Transportu i Oddalenia widoku mapy.

bGio2Eq.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Niestety to samo :(

Dziwi mnie fakt, że Single działa z Promodsem.. multi działa na normalnym serwerze.. a przy pro mods po prostu się nie łączy..mam offline i wyskakuje problem jakby z sama aplikacją TruckersMP którą milion razy juz przeinstalowywałem. Ludzie w google wyczytałem, mieli też problemy takie same ale ciężko jest mi ten błąd naprawić :(

Szkoda bo dziś konwój kilkunastoosobowy się szykuje w klanie a nie mam jak pojechać :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
3 minutes ago, Wojciech Weychert said:

Tak robiłem..by mieć pewność..pliki pro mods wziąłem od kolegi któremu wszystko ładnie śmiga :( do supportu napisałem ale cisza :(

Czyli pliki ProMods od kolegi wziąłeś ? 

To proponuje ci zainstalować pobrać na nowo ze strony ProModsa :) 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Witam,

@J a n e k nie wiem co ma kolejność ProMods do jego poprawnego działania.

Drogi użytkowniku, polecam zapoznać się z tym wątkiem:

 

Wygląda na to, że wygenerowany przez Ciebie plik Def nie jest właściwy.

Plik powinien nazywać się: promods-def-v243.scs jednak w Twoim przypadku jest to: promods-def-st-v243.scs

Polecam ponowne wygenerowanie pliku def na stronie ProMods i sprawdzenie, czy Twój problem występuje w dalszej kolejności.

 

Z poważaniem,

JJay

TruckersMP Retired Team Member

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
7 minutes ago, JJay said:

Witam,

@J a n e k nie wiem co ma kolejność ProMods do jego poprawnego działania.

Drogi użytkowniku, polecam zapoznać się z tym wątkiem:

 

Wygląda na to, że wygenerowany przez Ciebie plik Def nie jest właściwy.

Plik powinien nazywać się: promods-def-v243.scs jednak w Twoim przypadku jest to: promods-def-st-v243.scs

Polecam ponowne wygenerowanie pliku def na stronie ProMods i sprawdzenie, czy Twój problem występuje w dalszej kolejności.

 

Z poważaniem,

JJay

TruckersMP Retired Team Member

Próbowałem defy takie i takie... Nie pomogło..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...