Shadii. Posted January 27, 2019 Posted January 27, 2019 23 minutes ago, bazyliszek [PL] said: Czy Wy też macie problem z dodaniem trasy? Wywala mi błąd #2 Ja nie mam problemu z dodaniem trasy, lecz jeśli prześlę screena i dodam trasę to po dodaniu nie wyświetlają screeny.
bazyliszek [PL] Posted January 27, 2019 Posted January 27, 2019 ja wysyłam trasę to wpisuję wszystkie dane, dołączam screen i wysyłam. Wywala mi błąd #2, a po ponownym logowaniu trasa jest w systemie jako wysłana, ale nie wyświetla screenu 1
TheArczi Posted January 28, 2019 Author Posted January 28, 2019 @bazyliszek [PL] @Shadii [PL/ENG] błąd został już rozwiązany i strona działa prawidłowo. @IHK LogisticI JJacekk2 Nie jestem w stanie przeglądać każdej firmy codziennie i jej sprawdzać. Istnieje system zgłoszeń gdzie można zgłaszać firmy i osoba, które łamią regulamin i wtedy są one prześwietlane. 1
I90km/hI--JJacekk--IRECI Posted January 28, 2019 Posted January 28, 2019 2 minutes ago, TheArczi said: @bazyliszek [PL] @Shadii [PL/ENG] błąd został już rozwiązany i strona działa prawidłowo. @IHK LogisticI JJacekk2 Nie jestem w stanie przeglądać każdej firmy codziennie i jej sprawdzać. Istnieje system zgłoszeń gdzie można zgłaszać firmy i osoba, które łamią regulamin i wtedy są one prześwietlane. Tak rozumię wszystko, czemu więc nie znajdziesz osoby które by to śledziły wszyscy już znają sposób z lewym kierowcą który wstawia trasy na milion km i zostaje zwolniony i nagle firma z ostatniego miejsca w jeden dzień jest na pierwszej stronie albo osoby które jadą trase 50,000km i na screenie nawet nie ma spóźnienia - więc proponuje pomyśleć nad śledzeniem tych tras bo dużo tracisz POZDRAWIAM 1
Dziada Posted January 29, 2019 Posted January 29, 2019 Polecam system TrucksBook, bardzo dobry. Niestety na TB nie można stworzyć własnych rang we firmie, na VT można.
I90km/hI--JJacekk--IRECI Posted February 1, 2019 Posted February 1, 2019 Też przenieśliśmy się na TruckBook, niewątpliwą zaletą jest Dyspozytor, przez który można generować kierowcą rozpiski/trasy które widoczne sa od razu w grze. Nie ma potrzeby używania Virtual Spedytora. Polecam.
Arag0n Posted March 2, 2019 Posted March 2, 2019 Ja bym dołożył aplikacje która automatycznie rejestrowała by trasy wykonane przez kierowców firmy z funkcją generowania ładunków dla pracowników w panelu przez dyspozytorów i pobierania ich w grze za pomocą aplikacji. Oczywiście myślę o wersji rozwojowej aplikacji, którą można by z czasem rozbudowywać o kolejne funkcje. Klasyczne rozliczanie tras w formie wysyłania formularza ze screenem to już według mnie troszkę przeżytek. Można by go zautomatyzować . Do panelu można by dodać nawet mapę z funkcją śledzenia kierowców i informacjami jaki ładunek wiezie, ile ma uszkodzenia na naczepie czy ciągniku, z jaką prędkością jedzie, czy wybór i przypisanie ciężarówki w panelu dla kierowców, rozliczenie serwisów, napraw czy zgłaszanie incydentów, kolizji itp. Co o tym sądzicie ?
Web Developer Kid Fabi Posted March 2, 2019 Web Developer Posted March 2, 2019 47 minutes ago, PandQ said: Ja bym dołożył aplikacje która automatycznie rejestrowała by trasy wykonane przez kierowców firmy z funkcją generowania ładunków dla pracowników w panelu przez dyspozytorów i pobierania ich w grze za pomocą aplikacji. Oczywiście myślę o wersji rozwojowej aplikacji, którą można by z czasem rozbudowywać o kolejne funkcje. Klasyczne rozliczanie tras w formie wysyłania formularza ze screenem to już według mnie troszkę przeżytek. Można by go zautomatyzować . Do panelu można by dodać nawet mapę z funkcją śledzenia kierowców i informacjami jaki ładunek wiezie, ile ma uszkodzenia na naczepie czy ciągniku, z jaką prędkością jedzie, czy wybór i przypisanie ciężarówki w panelu dla kierowców, rozliczenie serwisów, napraw czy zgłaszanie incydentów, kolizji itp. Co o tym sądzicie ? Pomysł dobry i jak najbardziej przydatny. Jednak trzeba brać pod uwagę, że taki system wymaga większej wiedzy programistycznej, aniżeli tylko Web Development. Virtual Trucker tworzy bodajże jedna osoba. Jako programista, który również dłubał przy tego typu systemach stwierdzam, że bardzo dużo czasu i wysiłku trzeba poświęcić żeby stworzyć coś takiego. Oczywiście nie umniejszam umiejętności developera VT, stwierdzam tylko fakty.
Arag0n Posted March 2, 2019 Posted March 2, 2019 4 minutes ago, Kid Fabi said: Pomysł dobry i jak najbardziej przydatny. Jednak trzeba brać pod uwagę, że taki system wymaga większej wiedzy programistycznej, aniżeli tylko Web Development. Virtual Trucker tworzy bodajże jedna osoba. Jako programista, który również dłubał przy tego typu systemach stwierdzam, że bardzo dużo czasu i wysiłku trzeba poświęcić żeby stworzyć coś takiego. To tylko pomysł, sugestia. Oczywiście jestem świadomy ile czasu i pracy programistów wymaga taka aplikacja. Mam nadzieję, że któryś z moich pomysłów przyda się twórcom VT i uda się wdrożyć innowacyjne rozwiązania do panelu
bazyliszek [PL] Posted March 3, 2019 Posted March 3, 2019 16 hours ago, PandQ said: Ja bym dołożył aplikacje która automatycznie rejestrowała by trasy wykonane przez kierowców firmy z funkcją generowania ładunków dla pracowników w panelu przez dyspozytorów i pobierania ich w grze za pomocą aplikacji. Obawiam się, że na mp to nie zadziała
TheArczi Posted March 5, 2019 Author Posted March 5, 2019 Pomysł z aplikacją jest zapewne ciekawy jednakże ja zajmuję się Web Developmentem więc nie mam wystarczających umiejętności aby napisać odpowiednio dobrą aplikację, która łączyła bu się z grą. Jeżeli jest osoba, chętna podjąć się takiego wyzwania z chęcią mogę z nią porozmawiać w celu nawiązania współpracy.
Arag0n Posted March 5, 2019 Posted March 5, 2019 Zadziała, bo już istnieje taka aplikacja, która współpracuje z tachografem i działa również w trybie multiplayer. System został stworzony przez przez naszych kolegów z Czech.
[Zamotani] Gor Posted March 11, 2019 Posted March 11, 2019 Witam , Arczi czy po ponad miesiącu od wysłania tras może znajdziesz czas aby je sprawdzić (6 tras) .
Tesman71 Posted April 11, 2019 Posted April 11, 2019 Witam. Chciałbym poprosić o naprawę "Błąd #2". Od wczoraj mamy z tym problem. Z góry dziękuję. Dyspozytor DAKAR Logistics
bazyliszek [PL] Posted May 10, 2019 Posted May 10, 2019 Od kilku dni są poważne problemy z ładowaniem strony.
matadrox Posted June 3, 2019 Posted June 3, 2019 @TheArczi Witam Cię serdecznie! Wiem, że zaniechałeś rozwoju projektu VT ze względu na brak czasu, ale chciałbym zapytać Cię o to, czy na stronie jest możliwość zmiany np hasła? A tak poza tym, to gratuluję fachowej roboty! Naprawdę przydatne narzędzie. Są inne, wspomagane aplikacjami opartymi o telemetrię, jednak zdarza się, że powstają błędy w wyliczeniach. Tu takowych się nie doświadczy Kolejny mega plus, to uwierzytelnianie przez steam - dlatego też powyższe, skreśliłem.
TheArczi Posted June 4, 2019 Author Posted June 4, 2019 @matadrox Nie ma opcji zmiana hasła ponieważ logujesz się poprzez platformę Steam. 1
matadrox Posted June 9, 2019 Posted June 9, 2019 @TheArczi Witaj! Czy jest możliwe, aby udało się edytować odrzuconą dostawę? Nie koniecznie ze strony odrzucającego, ale np drugiego zarządcy.
[C-S] Marek1986 Posted June 10, 2019 Posted June 10, 2019 Cześć @TheArczi, czy można liczyć na aktualizację autouzupełniania miast z DLC Beyond the Baltic Sea oraz Sardynii ??
TheArczi Posted June 10, 2019 Author Posted June 10, 2019 @matadrox Nie przewidują takiej opcji. @Marek1986 Niedługo pojawią się nowe miasta. 2
[TPL] Bialy Posted July 1, 2019 Posted July 1, 2019 @TheArcziczy masz jakiś system weryfikacji lub zgłaszania vs? Bo u Ciebie w panelu wisi VS z naszym logo ale nie mam jak tego zgłosić. Jakiś Feliczek zajumał mi logo.
WASYL94 Posted July 1, 2019 Posted July 1, 2019 18 minutes ago, [TPL] Bialy said: @TheArcziczy masz jakiś system weryfikacji lub zgłaszania vs? Bo u Ciebie w panelu wisi VS z naszym logo ale nie mam jak tego zgłosić. Jakiś Feliczek zajumał mi logo. Spoiler @[TPL] Bialy Zlikwidowana do wyjaśnienia. 1 Retired TRUCKERSMP Game Administrator
TheArczi Posted September 7, 2019 Author Posted September 7, 2019 Cześć Jak zapewne zauważyliście, że od dłuższego czasu system przestał się rozwijać a naprawiam tylko błędy, jeżeli takowe występują. W związku tą sytuacją chciałbym poszukać osoby, która była by w stanie pomóc mi w rozwoju systemu. Osoba ta powinna posiadać znajomość: PHP wraz z frameworkiem Yii2, MySQL oraz systemu GIT, niestety ale bez tych znajomości nie uda się nic zrobić. Wszystkie osoby, chętne zapraszam do kontaktu. Uwaga! System nie jest przeze mnie porzucany i będę przy nim pracował na tyle ile pozwala mi mój czas. 1
MrMATI Posted September 27, 2019 Posted September 27, 2019 Moim zdaniem Virtual Trucker jest bardzo dobrą i fajną stronką na uzupełnianie takowych wirtualnych dokumentów. 1
Recommended Posts