Dawcio 1985 Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 wczesniej nie bylo cb radia i bylo dobrze, teraz jest cb radio i jest problem bo cos komus w nim nie pasuje do konca, zanim ruszysz masz cb radio juz wlaczone automatycznie, aby je wylaczyc , wystarczy poprostu kliknac na nie przed wyjazdem, po za tym jak juz wspomniano powyzej :dostępna jest komenda /channel 0, która wyłącza CB. pomysl na NIE Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazyliszek [PL] Posted October 26, 2017 Author Share Posted October 26, 2017 8 hours ago, [TPL] Przemo said: wczesniej nie bylo cb radia i bylo dobrze, teraz jest cb radio i jest problem bo cos komus w nim nie pasuje do konca, zanim ruszysz masz cb radio juz wlaczone automatycznie, aby je wylaczyc , wystarczy poprostu kliknac na nie przed wyjazdem, Mnie cb nie przeszkadza. Przeszkadzaja osoby, które się drą w eterze, a w większości nie jest to 10s krzyków, lecz nawet 1 min jesli jedziesz w tym samym kierunku. Dlatego w sugestii napisałem o przycisk, bo chodzi o chwilowe wyłączenie, a nie całkowite. 8 hours ago, [TPL] Przemo said: po za tym jak juz wspomniano powyzej :dostępna jest komenda /channel 0, która wyłącza CB. Kiedy pisałem sugestię nie znałem tej komendy, więc ten argument do obalenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazyliszek [PL] Posted October 29, 2017 Author Share Posted October 29, 2017 On 19.10.2017 at 4:00 PM, WarMaz said: Chciałbym jeszcze dodać iż dostępna jest komenda /channel 0, która wyłącza CB. Przetestowałem wczoraj te opcję. Po wpisaniu /channel 0, CB się wyłączyło, ale jak wpisałem /channel 1, to się nie włączyło Link to comment Share on other sites More sharing options...
MajorKowallsky Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 Włączyło się, ale na kanale 1. W internecie nie ma ludzi starszych i młodszych, W internecie są ludzie głupsi i mądrzejsi Retired Team Member since 01.02.2020 WarMaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazyliszek [PL] Posted October 29, 2017 Author Share Posted October 29, 2017 Hmm, sprawdziłem dokładnie. Po wpisaniu komendy /channel 1, pojawiła się informacja od systemu, że zmieniłem kanał. Na panelu cb cały czas wyświetlało, że jestem na kanale 19, nie wiem czemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bandero Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 @bazyliszek [PL] Na szybko nagrałem dla Ciebie filmik jak działa komenda /channel Widać że kanały się zmieniają i działa to prawidłowo, tylko po prostu na CB ciągle jest jedna wartość ukazana, czym nie należy się sugerować Link to comment Share on other sites More sharing options...
H&V I kavoweciastko Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Jestem na nie. CB nie jest trudno zmienić czy też wyłączyć. Poza tym zgadzam sie z wypowiedziami, że jak sie spojrzy na klawiaturę to niewiele miejsca jest wolnego.. a tłumaczenie innych, że można wykluczyć pewne rzeczy i wsadzić w zamian za nie ten przycisk jest bez sensu, bo założenia 'że ktoś może nie korzystać z tego czy tamtego' jest bez sensu - pomyślcie że używacie często wycieraczek bo chcecie mieć ten deszcz i teraz w ten przycisk wam dadzą wyłączanie/włączanie CB - zapewne szlag by was trafił bo musielibyście szukać rozwiązania i szukać tego wolnego klawisza na klawiaturze. Owszem, można by było pomyśleć nad opcją przypisania klawisza indywidualnie - wtedy ta opcja ma większy sens. Ale czy jest to aż tak potrzebe kiedy nie jest tak cieżko zmienić kanał, itp? Zastanówcie się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawcio 1985 Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 wpisujac komende na czacie, tracisz wiecej czasu a nizeli mial bys recznie wylaczyc cb dlatego uwazam temat za zbedny i jestem na nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazyliszek [PL] Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 absolutnie się nie zgodzę. Komenda jest szybciej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duczo Posted November 13, 2017 Share Posted November 13, 2017 To że komuś jest wygodniej tak, innemu jeszcze inaczej nie oznacza by taka opcja nie powstała! Sam osobiście mam zbudowane cb do gry i brakuje tylko przypisania klawiszy do zmiany kanału 1 Obecnie zatrudnionych jest 27/30 kierowców. REKRUTACJA JEST OTWARTA! kontakt email Discord Strona główna Facebook TrucksBook VTC TMP Link to comment Share on other sites More sharing options...
OmurTr Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Tłumaczenie brakiem przycisków to solidny argument Ets2Mp Ailesi <3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunboard Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 Na TAK! Przydało by to się w miejscach gdzie jest sporo graczy. Przykład: Jedziesz sobie spokojnie, wjeżdżasz do miasta i wszyscy wrzeszczą na CB radiu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arco PL/ENG Posted March 19, 2018 Share Posted March 19, 2018 Jestem na nie. Możesz się zatrzymać i wyłączyć. Trudno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[GTW] Szmidtex Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 Wszyscy tutaj albo stanowczo polecają, albo stanowczo są przeciw. Zgadzam się z Michałem w tej akurat sprawie ma to swoje + i -. Ale może po prostu dać możliwość przypisania klawisza, a nie wprowadzać go na siłę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SweetyMuffin Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 Uważam że to tylko zaśmiecanie klawiatury, jeśli gracz miałby przypisać ten klawisz to jestem neutralny Link to comment Share on other sites More sharing options...
roweroraffi Posted January 24, 2019 Share Posted January 24, 2019 Pomysł fajny, ale dopiero jak będzie można samemu ustawić, który to będzie przycisk. Bo jak narzucą z góry, to się może okazać, że znowu muszę cała przyciskologię zmieniać. Raffi ---- Za każdym razem, gdy do firanki podpinasz 8x4 i włączasz koguty gdzieś na świecie umiera w cierpieniu mały szczeniaczek. Every time You attach curtain trailer to 8x4 and turn your beacons on - somewhere dies cute little puppy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronek02 Posted October 9, 2019 Share Posted October 9, 2019 Jestem za, dobry pomysł Link to comment Share on other sites More sharing options...
PainYT Posted October 27, 2019 Share Posted October 27, 2019 Brak klawiszy czy ich nadmiar nie jest aż takim dużym problemem jeżeli do tego pomysłu byłaby możliwość przypisania klawisza (tak samo do zmiany kanału czy samego mówienia). Myślę, że taka wersja byłaby wygodniejsza dla każdej strony tych za i tych przeciw. Co do wspomnianych argumentów. W chwili obecnej brak miejsca na klawiaturze do upchnięcia dodatkowego z góry zdefiniowanego przycisku, z drugiej strony jest wiele przycisków, z których gracze "weekendowi" korzystają co najmniej rzadko. Dlatego myślę, że przy tej propozycji warto dodatkowo rozpatrzyć kwestie po prostu możliwości dopisania klawisza przez siebie samego. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pixel095 Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Cześć, osobiście jestem neutralny w tym temacie, jednak wydaje mi się, że wprowadzenie tego nie jest konieczne. Zmiana kanału czy wyłączenie radyjka nie jest trudne a tym samym dodaje trochę realizmu do gry. Trzeba po prostu manewrować radyjkiem z głową i uwagą. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts