NalesniQ [PL][90km/h] Posted December 25, 2016 Report Posted December 25, 2016 (edited) Nazwa Sugestii : Serwer z Promodsem Opis Sugestii : Nowy serwer z modyfikacją na mape Promods, wiem że ten temat był wałkowany tysiące razy, wiadomo że problemy lagów, synchro itp. itd. przy takiej mapie powstaną. Jestem ciekaw czy jeżeli taki serwer miałby tylko 500,100 lub nawet 50 slotów, wtedy byłby stabilniejszy. Czy zaistnieją wtedy jakieś inne problemy związanie z serwerem bądź samym klientem MP. Przykładowe obrazki : Brak Dlaczego twoja sugestia a nie inna? : Nie natknąłem się nigdzie na jakieś "profesjonalne" wyjaśnienie, dlaczego nie może powstać taki serwer, żeby wszelkie wątpliwości zostały rozwiązane i nikt takich sugestii jak moja więcej nie pisał Jeżeli ktoś ma jakieś pojęcie na takie tematy, chętnie wysłucham kogoś kto przedstawi jakieś argumenty, a nie "mody w becie..." Edited December 26, 2016 by NalesniQ [PL] 5 i5-4460 3.2 Ghz / Crucial Ballistix 8GB 1600MHz / MSi H81M-P33 / Corsair VS450 / Zalman T3 / Seagate 500GB / Windows 10 [64bit] / ZOTAC GTX 660Ti 2GB / Logitech G27 / SAMSUNG SyncMaster BX2331 23"
RaneMoro Posted December 25, 2016 Report Posted December 25, 2016 Serio? 50, 100 slotów? Byłaby tam kolejka po 1000 graczy. Po za tym: Quote wiem że ten temat był wałkowany tysiące razy, wiadomo że problemy lagów, synchro itp. itd. Ogólnie byłoby spoko, ale ProMods+TruckersMP=wybuchowa mieszanka Na 99,9% odrzucone.
CofeeTV Posted December 26, 2016 Report Posted December 26, 2016 10 hours ago, NalesniQ [PL] said: Nazwa Sugestii : Serwer z Promodsem Opis Sugestii : Nowy serwer z modyfikacją na mape Promods, wiem że ten temat był wałkowany tysiące razy, wiadomo że problemy lagów, synchro itp. itd. przy takiej mapie powstaną. Jestem ciekaw czy jeżeli taki serwer miałby tylko 500,100 lub nawet 50 slotów, wtedy byłby stabilniejszy. Czy zaistnieją wtedy jakieś inne problemy związanie z serwerem bądź samym klientem MP. Przykładowe obrazki : Brak Dlaczego twoja sugestia a nie inna? : Nie natknąłem się nigdzie na jakieś "profesjonalne" wyjaśnienie, dlaczego nie może powstać taki serwer, żeby wszelkie wątpliwości zostały rozwiązane i nikt takich sugestii jak moja więcej nie pisał Jeżeli ktoś ma jakieś pojęcie na takie tematy, chętnie wysłucham kogoś kto przedstawi jakieś argumenty, a nie "mody w becie..." Tu głównie chodzi o ludzi ze słabszym sprzętem , ktoś przykładowo ma 30 fps na multi a na Promods pewnie by miał spore lagi .Moim zdaniem nawet jeśli by to kiedyś było możliwe by grać na tych mapach to zamiast robić serwer na 50 czy 100 osób lepiej zrobić na zasadzie prywatnego serwera za opłatą tzn udostepnienie go na tyle ile potrzebujemy zbieramy np kilka osób którzy mają dobry sprzęt i można grać gdyby tak było dzięki temu twórcy mp mogli by mieć dodatkowe środki na rozwijanie multi, tu już nawet nie chodzi o mapę Promods przecież jest też Mapa Węgier na te kilka osób w zupełności wystarczy a tak to musimy niestety obejść się smakiem bo nie wszyscy mają dobry sprzęt tak jak pisałem i tu jest ten główny problem nie dało by się grać.
elot360PL Posted December 26, 2016 Report Posted December 26, 2016 28 minutes ago, CofeeTV said: Tu głównie chodzi o ludzi ze słabszym sprzętem , ktoś przykładowo ma 30 fps na multi a na Promods pewnie by miał spore lagi. No to w takim razie ma do dyspozycji jeszcze 4 serwery europejskie. Naprawdę nie będzie miał gdzie narzekać na lagi bo Promods. 1
Kacperovski Posted December 26, 2016 Report Posted December 26, 2016 Kiedyś mwl4 robiąc live na twitchu jechał po rus mapie z tego co pamietam, więc wgranie takiego promodsa jest jak najbardziej możliwe, lecz może być problem z uzyskaniem zgody od autorów mapy, bo pewnie też o to chodzi, ale mam nadzieję, że w przyszłości wszystko się okaże. Może ta chwila nastanie w becie multika, albo gdy SCS przestanie supportowac ETSa. Całe życie na odcięciu...
CofeeTV Posted December 26, 2016 Report Posted December 26, 2016 36 minutes ago, Kacperovsky said: Kiedyś mwl4 robiąc live na twitchu jechał po rus mapie z tego co pamietam, więc wgranie takiego promodsa jest jak najbardziej możliwe, lecz może być problem z uzyskaniem zgody od autorów mapy, bo pewnie też o to chodzi, ale mam nadzieję, że w przyszłości wszystko się okaże. Może ta chwila nastanie w becie multika, albo gdy SCS przestanie supportowac ETSa. Czyli nastąpi to za około 5 lat bo po tym czasie SCS już nie będzie wspierać ets2
Dzeriusz{ITC} Posted December 26, 2016 Report Posted December 26, 2016 Pomysł całkiem ciekawy. Do wykonania. Kiedyś mwl4 jeździł nawet na jednym z live na POLAND REBUILDING co prawda w dwie osoby, no ale jeździł. 50-100 slotów to trochę porażka Bo weźmy sobie to 100 osób i serwer powiedzmy EU#2 na którym mamy tylko dodane skody i zdjęty ogranicznik. Mamy na nim 2800 slotów i na dołączenie czeka średnio ok. 600 osób. Teraz sobie wyobraźmy ile osób by czekało na dołączenie do takiego serwera z PM. Jak na promods myślę że +-1500 slotów jak na razie byłoby ok. Biorąc pod uwagę, że teraz na wintermodzie (który dodaje tylko tekstury śniegu) w miastach są spadki na moim komputerze (komputer złożony do grania w tym roku) wynoszą 30 klatek w dół. Podsumowując pomysł do wykonania nawet w najbliższym czasie, jeżeli ekipa by tego chciała. ps. Tak samo było z CB radiem. Kilka sugestii odrzucono , Ale w końcu ktoś to przyjął i tak o to mamy CB W grze.
Kacperovski Posted December 26, 2016 Report Posted December 26, 2016 @CofeeTV Skąd takie informacje ze SCS za 5 lat przestanie wspierać ets ?Źródło ? Tego nie wiadomo, wszystko w swoim czasie, a z resztą jest jeszcze singleplayer, więc tam sobie możesz grać jak multi Cb już nudzi. To co będzie to będzie. Całe życie na odcięciu...
CofeeTV Posted December 26, 2016 Report Posted December 26, 2016 51 minutes ago, Kacperovsky said: @CofeeTV Skąd takie informacje ze SCS za 5 lat przestanie wspierać ets ?Źródło ? Tego nie wiadomo, wszystko w swoim czasie, a z resztą jest jeszcze singleplayer, więc tam sobie możesz grać jak multi Cb już nudzi. To co będzie to będzie. W Generalnej Dyskusji ludzie o tym pisali i tu też jest o tym http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=94680 z resztą tak jak napisałeś nie wiadomo jak będzie pewnie będą tak długo ją wspierać aż gra będzie całkiem rozbudowana .
NalesniQ [PL][90km/h] Posted December 26, 2016 Author Report Posted December 26, 2016 Z tymi slotami i kolejką to w sumie sam nie wiem jak teraz jest, bo dodali ostatnio nowego patcha ktory ogranicza tą kolejke do 200 graczy. Więc jakby ten serwer z promodsem powstał. przez graczy czekających duzych lagów by nie było. Jestem dalej ciekaw, ile serwery do MP mogą pomieścić graczy przy PM. Tak jak pisaliście, przy 50 slotach kolejki by były na 2 godziny do przodu xd. Fajnie jakby mwl (czy kto tam jeszcze pomaga) zrobil taki eksperyment, przy zgodzie z teamem PM postawić taki serwer na 400 slotów, do launchera dodać pliki (albo dodać możliwość samodzielnego pobrania) i sprawdzić jak taki serwer by sie zachowywał i potem, w zależności od lagów, zmniejszać lub zwiększać sloty. A dla samego promodsa byłaby to jakaś reklama, wiec, muszą się zgodzić i5-4460 3.2 Ghz / Crucial Ballistix 8GB 1600MHz / MSi H81M-P33 / Corsair VS450 / Zalman T3 / Seagate 500GB / Windows 10 [64bit] / ZOTAC GTX 660Ti 2GB / Logitech G27 / SAMSUNG SyncMaster BX2331 23"
PrezesikV8 [PL/ENG] Posted December 26, 2016 Report Posted December 26, 2016 Jak dla mnie, sugestia jak najbardziej na TAK! Wzbogaciłoby to rozgrywkę o piękne tereny jakie oferuje Team Promods w trybie Multiplayer, co byłoby jeszcze bardziej ciekawe! Kwestia teraz zorganizowania osobnego serwera. Przykładowo, byłby to obecny serwer #EU4, który miałby stosunkowo obniżoną ilość slotów, ale zawierałby dodatek rozszerzający całą mapę, której chyba nikomu niemuszę opisywać.
mati216PL Posted December 26, 2016 Report Posted December 26, 2016 Raczej tak nie zrobią, bo sam promods jest wymagający, a wielu graczy nie ma zbyt dobrych komputerów. Ale jest to fajny pomysł ale raczej nie dojdzie do skutku, a szkoda edgelogistic.pl
CofeeTV Posted December 26, 2016 Report Posted December 26, 2016 3 hours ago, PrezesikV8 said: Jak dla mnie, sugestia jak najbardziej na TAK! Wzbogaciłoby to rozgrywkę o piękne tereny jakie oferuje Team Promods w trybie Multiplayer, co byłoby jeszcze bardziej ciekawe! Kwestia teraz zorganizowania osobnego serwera. Przykładowo, byłby to obecny serwer #EU4, który miałby stosunkowo obniżoną ilość slotów, ale zawierałby dodatek rozszerzający całą mapę, której chyba nikomu niemuszę opisywać. Wiadomo że za szybko tego nie zobaczymy ale według mnie mwl4 mógł by udostępnić serwer PM chociaż by dla tych kilkunastu lub 50 może 100 graczy by przetestować to w praktyce czy by wszystko działało w miarę stabilnie wtedy można pomyśleć co dalej z serwerem czy dopiero w becie czy teraz gdyby wszystko było stabilne . 2 hours ago, mati216 said: Raczej tak nie zrobią, bo sam promods jest wymagający, a wielu graczy nie ma zbyt dobrych komputerów. Ale jest to fajny pomysł ale raczej nie dojdzie do skutku, a szkoda Nic nie wiadomo zobaczymy w niedalekiej przyszłości. 2
mati216PL Posted December 26, 2016 Report Posted December 26, 2016 1 minute ago, CofeeTV said: Wiadomo że za szybko tego nie zobaczymy ale według mnie mwl4 mógł by udostępnić serwer PM chociaż by dla tych kilkunastu lub 50 może 100 graczy by przetestować to w praktyce czy by wszystko działało w miarę stabilnie wtedy można pomyśleć co dalej z serwerem czy dopiero w becie czy teraz gdyby wszystko było stabilne . Tu Ci przyznam rację To byłby bardzo dobry pomysł 1 edgelogistic.pl
CofeeTV Posted December 26, 2016 Report Posted December 26, 2016 10 minutes ago, mati216 said: Tu Ci przyznam rację To byłby bardzo dobry pomysł Ale jak wiadomo wszystko zależy od mwl4 czy by się na to zgodził bo jak nie wtedy wiadomo musimy czekać do bety a jak wiadomo beta dopiero wtedy gdy SCS nie będzie już wspierał ETS2 a to pewnie będzie trwało dobre kilka lat ale warto by było przetestować , wtedy byśmy wiedzieli na przyszłość czy jest warto stawiać taki serwer .
Piotrex [PL] Posted December 28, 2016 Report Posted December 28, 2016 Fajnie było by pośmigać na promods w multi,ale większość graczy nie posiada dlc których wymaga PM. Więc graczy bez np Skandynawii by automatycznie kickowalo przy wejściu na serwer? Przynajmniej na promodsie nie było by trolli. W tym przypadku na początek około 500 slotów moim zdaniem spokojnie wystarczy.Co do kwestii lagów, bez ruchu AI fps nie spadały by tak mocno.Osobiście chętnie bym pojeździł na PM w MP, jestem jak najbardziej za.
CofeeTV Posted December 29, 2016 Report Posted December 29, 2016 On 29.12.2016 at 0:22 AM, Piotrek1997 said: Fajnie było by pośmigać na promods w multi,ale większość graczy nie posiada dlc których wymaga PM. Więc graczy bez np Skandynawii by automatycznie kickowalo przy wejściu na serwer? Przynajmniej na promodsie nie było by trolli. W tym przypadku na początek około 500 slotów moim zdaniem spokojnie wystarczy.Co do kwestii lagów, bez ruchu AI fps nie spadały by tak mocno.Osobiście chętnie bym pojeździł na PM w MP, jestem jak najbardziej za. Raczej tak większość przynajmniej ma już te DLC, czy by kickowało ich to nie wiem do końca ale raczej tak bo PM nie odpalisz bez tych DLC chyba. A na chwilę obecną wielu graczy nie ma DLC Francji , problem w tym że większość ma słabe komputery i nie każdy z nich by mógł zagrać bo jak nie którzy mają na multiplayer 30 fps a co dopiero na multiplayer z PM, chyba że powstały by dwa serwery jeden dla tych co im dobrze działa PM a drugi dla tych co mają słabsze kompy chodzi tu o to żeby nie było mega lagów lub graczy z dużym pingiem wiadomo że tych osób się nie ominie ale takie rozwiązanie było by można przetestować najwyżej dać kilkunastu graczy z gorszym PC na pierwszy serwer i wtedy można ocenić jak wszystko będzie działać gdy obok nas przejedzie gracz z dużym pingiem lub z małą ilością klatek. Z resztą powyżej pisałem na ten temat jak chcesz to przeczytaj sobie ale za nim mwl4 doda do PM to trochę minie czasu, ale według mnie powinien powstać serwer z PM by przetestować go teraz nie wtedy kiedy SCS przestanie wspierać Ets2 bo do tego jeszcze kilka lat wiem że by wychodziły aktualizacje od SCS i by musieli znowu wydać uptade by na multi działało ale można chyba to ominąć używając tylko wersji 1.26.3 nawet jeśli będzie nowsza wersja.
Guest Posted December 31, 2016 Report Posted December 31, 2016 Raczej niewykonalne, nie wiem jaką moc musiałby mieć taki serwer. Przecież to by było ciężkie jak diabli. Już i tak EU2 i czasami EU3 przestaje wyrabiać pod natłokiem ludzi a co dopiero kolejny serwer z taką ilością modyfikacji i również tłumem ludzi. Obłożenie takiego serwera na pewno przewyższyłoby inne serwery. Poza tym kolejny serwer to są dodatkowe koszta a przypominam, że zajmuje się tym (chyba że mam stare informacje) jedna osoba i to za darmo.
CofeeTV Posted December 31, 2016 Report Posted December 31, 2016 1 hour ago, OVERLOAD PL said: Raczej niewykonalne, nie wiem jaką moc musiałby mieć taki serwer. Przecież to by było ciężkie jak diabli. Już i tak EU2 i czasami EU3 przestaje wyrabiać pod natłokiem ludzi a co dopiero kolejny serwer z taką ilością modyfikacji i również tłumem ludzi. Obłożenie takiego serwera na pewno przewyższyłoby inne serwery. Poza tym kolejny serwer to są dodatkowe koszta a przypominam, że zajmuje się tym (chyba że mam stare informacje) jedna osoba i to za darmo. Wszystko da się zrobić tylko na to potrzeba czasu a serwer był by postawiony na któryś z obecnych i nikt tu nie mówi o serwerze z 2k osób tylko góra 50 - 100 do przetestowania, z resztą poczytaj to co piszą ludzie powyżej.
SanchezRick Posted January 22, 2017 Report Posted January 22, 2017 Sugestia moim zdaniem niepotrzebna. Dodaje tylko dodatkowej pracy programistom. Ktoś kto programuje wie że każda pierdoła zabiera dużo czasu. Obecna mapa jest duża zwłaszcza jak posiada się pełne DLC. Sugestie tutaj dodawane moim zdaniem powinny mieć charakter ułatwiający grę, zapobiegający wypadkom tak jak np synchronizacja świateł, czy pociągów. Dochodzą jeszcze kwestie licencji i aktualizacji.
Guest Posted January 22, 2017 Report Posted January 22, 2017 Moim zdaniem sugestia niepotrzebna. Nie wiecie pewnie ile pracy by wymagała zmiana oryginalnej mapy na promodsa, synchronizacji. Multiplayer musiał by najpierw zostać wydany w wersji beta ze wsparciem modyfikacji i przygotowany pod taką mapę. Jak dla mnie są to plany wybiegające daleko w przyszłość.
[RT] Aro34 Posted January 22, 2017 Report Posted January 22, 2017 (edited) Jakieś Pytania skoro chcecie mapę promods to zróbmy ściepę narodową na lepszy serwer Edited January 22, 2017 by Aro31 1
wwwkacper8 Posted January 22, 2017 Report Posted January 22, 2017 (edited) Z tego co się orientuje to miało być to dodane dawno temu, także pomysł jak najbardziej na TAK! Edited January 22, 2017 by wwwkacper8
CofeeTV Posted January 22, 2017 Report Posted January 22, 2017 1 hour ago, wwwkacper8 said: Z tego co się orientuje to miało być to dodane dawno temu, także pomysł jak najbardziej na TAK! Skąd o tym wiesz ?
wwwkacper8 Posted January 23, 2017 Report Posted January 23, 2017 Po prostu lata przegrane w tą grę. Gram od samego początku mp więc pamiętam, że coś takiego miało mieć swoje miejsce. 1
Recommended Posts