Seba Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 (edited) Witajcie, Zainspirowany przygotowywanym programem kolegi @mikson (trzymam kciuki ) i po przemyśleniu tego co napisałem w jego wątku, postanowiłem stworzyć serwis, który będzie synchronizował wszystkie zlecenia z centralną bazą danych. Po krótce działa to tak: Baza ładunków znajduje się na moim serwerze Wrzucamy swój zapis gry na stronę (pamiętamy o g_save_format 2 lub 3 w konfigu gry! - Opis jak to zrobić) Następuje podmiana wszystkich zleceń na te, które są przygotowane w bazie. Pozostaje tylko ściągnąć zsynchronizowany zapis, podmienić w naszym profilu i cieszyć się wspólnymi zleceniami ze wszystkimi graczami, którzy tego dokonają Zalety: Łatwe organizowanie wspólnych konwojów i wspólnych tras. Koniec z pustą listą ładunków i zabawą w economy reset. Im, więcej ludzi będzie synchronizowało ładunki, tym większy ruch na wybranych trasach. Adres: http://www.ets2sync.com/ Jednocześnie chciałbym podziękować użytkownikowi JohnnyCagePL za pomoc w testach. UPDATE 16-10-2015 Rotacja zleceń w bazie co piątek o 4 w nocy Zlecenia nie wygasają Osoby bez DLC będą mieć mniejszą ilość zleceń. więcej: http://forum.ets2mp.com/index.php?/topic/21445-ets2sync-synchronizacja-zleceń/?p=177465 UPDATE 23-10-2015 Dodałem nową funkcję, którą nazwałem specjalne miasto Strona jest już dostępna z zagranicy. Dodałem nowe tłumaczenia (cz, fr, de, ru, es, tr). Zleceń na mapie powinno być o około 1/4 więcej. więcej: http://forum.ets2mp.com/index.php?/topic/21445-ets2sync-synchronizacja-zleceń/?p=179774 UPDATE 06.11.2015 Zlecenia nie mają już nie skończonego czasu wygaśnięcia, są dostępne do czasu następnej rotacji. Od teraz czas jest synchronizowany z czasem serwerów ETS2MP. Możliwość głosowania na kolejne miasto specjalne. Nowe tłumaczenia więcej: http://forum.ets2mp.com/index.php?/topic/21445-ets2sync-synchronizacja-zleceń/?p=185644 UPDATE 13-11-2015 Zwiększyłem listę dostępnych zleceń w specjalnym mieście do maksimum jakie oferuje gra Poprawki w systemie głosowania Inne drobne poprawki w aplikacji Nowe tłumaczenia: włoski, szwedzki UPDATE 07-12-2015 Zmiejszyłem liczbę zleceń do miasta specjalnego i jednocześnie zwiększyłem listę dostępnych zleceń Nowe specjalne miasto nie może być takie samo jak w poprzednim tygodniu Pierwsze wydanie API więcej: http://forum.ets2mp.com/index.php?/topic/21445-ets2sync-synchronizacja-zleceń/?p=199131 UPDATE 21-07-2017 Dostosowanie do gry w wersji 1.27 Edited July 21, 2017 by Seba UPDATE 21-07-2017 9 www.ets2sync.com Synchronize your jobs with other players in 3 easy steps https://www.youtube.com/watch?v=2WuAGjBQX0A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 Good Job Link to comment Share on other sites More sharing options...
H&V I Vaiarek Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 No i ktoś tu Miksona wyprzedził Po powrocie do domu na pewno przetestuję 1 Dołącz do jednej z najstarszych vs'ek | hvlogistyka.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirek007 Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Co do sugestii to jednak mega opcją było by samodzielne wybieranie trasy ie ew ładunku bo można by było dostosować trasę do naszej aktualnej potrzeby a z tego co teraz rozumiem to jest to losowo tylko że wszyscy mają to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmily Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 I na to właśnie czekałem. W końcu można na spokojnie zrobić konwój w firmie . Wielkie dzięki chłopie za trud włożony w tą pracę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
H&V I Patrycja. Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Ciekawie się zapowiada No kolego, odwaliłeś kawał dobrej roboty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba Posted October 7, 2015 Author Share Posted October 7, 2015 No i ktoś tu Miksona wyprzedził Po powrocie do domu na pewno przetestuję Udało mi się szybciej upublicznić swój projekt, ale moje i jego narzędzie są różne. Tu synchronizujesz ładunki z bazą na serwerze, tam dodajesz wybrany ładunek do swojego save-a. Co do sugestii to jednak mega opcją było by samodzielne wybieranie trasy ie ew ładunku bo można by było dostosować trasę do naszej aktualnej potrzeby a z tego co teraz rozumiem to jest to losowo tylko że wszyscy mają to samo To właśnie będzie robił program tworzony przez miksona. Nie widzę sensu żebym to dublował. 1 www.ets2sync.com Synchronize your jobs with other players in 3 easy steps https://www.youtube.com/watch?v=2WuAGjBQX0A Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirek007 Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 To właśnie będzie robił program tworzony przez miksona. Nie widzę sensu żebym to dublował. Wszystko się zgadza o ile program miksona ujrzy światło dzienne bo w tej chwili to jest czysta teoria i zero odzewu jak idą prace nad programem i czy w ogóle idą dlatego ciężko to nazwać dublowaniem. Jak by się okazało za jakiś czas że projekt miksona nie wypalił (czego mu oczywiście NIE życzę) to czy będzie szansa na zaimplementowanie podobnych rozwiązań w twoim projekcie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElectroMusic! Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane. s3ba11, stare zlecenia możesz zapisywać jako archiwum w bazie danych. Bo mówiłeś, że co parę dni będziesz resetować zlecenia. A tak, ktoś w przyszłości może chcieć skorzystać ze starych zleceń w twojej bazie danych z tego względu np. aby mieć inne zlecenia, niż te, które będą obecnie udostępnione. Albo dodanie możliwości wyboru spośród 3 różnych zestawów zleceń. <-> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny Cage[PL] Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Jak dla mnie bomba! Myślę że stworzenie skrytpu(bardziej listy) na stronie z wyborem miejsc startu i celu nie byłoby problemu, wybieramy dostępną firmę w danym mieście, potem firme w mieście docelowym i jazda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikson Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Ciekawy program. Mam pytanie, jak generujesz zlecenia i czy po pobraniu pliku zlecenia nie będą one przedawnione (podczepiam naczepę a tu spóźnienie)? Wszystko się zgadza o ile program miksona ujrzy światło dzienne bo w tej chwili to jest czysta teoria i zero odzewu jak idą prace nad programem i czy w ogóle idą dlatego ciężko to nazwać dublowaniem. Jak by się okazało za jakiś czas że projekt miksona nie wypalił (czego mu oczywiście NIE życzę) to czy będzie szansa na zaimplementowanie podobnych rozwiązań w twoim projekcie ? Gdyby mój program nie ujrzał światła dziennego, to chyba całe forum by mnie zagryzło szczególnie, że mój post jest na drugim miejscu zdobytych lajków w historii całego forum Poza tym moim zdaniem założenie tego programu jest takie, aby wszyscy gracze mieli takie same zlecenia do wyboru, a nie żeby generować dowolne zlecenie (proszę o poprawkę s3ba11, jeśli się mylę). 1 return 0; Author of the JobSync project. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny Cage[PL] Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Ja grając na multi i na singlu nie miałem przedawnionych zleceń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
? Pijany Walcarz ? Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 File size exceeds limit. Ja tylko to mam? Save ma 2431 Kb. Tylko MAN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny Cage[PL] Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Też mi to wyskoczyło, ale po wrzuceniu innego save poszlo normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmily Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 a mi wyskakuje Unable to upload file Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo19_1f Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Moj save po sciagnieciu wazy 18MB i gra nie potrafi go zaladowac :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba Posted October 7, 2015 Author Share Posted October 7, 2015 s3ba11, stare zlecenia możesz zapisywać jako archiwum w bazie danych. Bo mówiłeś, że co parę dni będziesz resetować zlecenia. A tak, ktoś w przyszłości może chcieć skorzystać ze starych zleceń w twojej bazie danych z tego względu np. aby mieć inne zlecenia, niż te, które będą obecnie udostępnione. Albo dodanie możliwości wyboru spośród 3 różnych zestawów zleceń. Raczej nie będę przechowywał starej listy zleceń. Im więcej ludzi będzie jeździć na tej samej liście, tym lepiej dla wszystkich. Jak dla mnie bomba! Myślę że stworzenie skrytpu(bardziej listy) na stronie z wyborem miejsc startu i celu nie byłoby problemu, wybieramy dostępną firmę w danym mieście, potem firme w mieście docelowym i jazda. Jasne, jest to wykonalne ale dokładnie to tworzy mikson. Moje założenie było takie, aby gracze mieli wspólne ładunki, co ułatwi organizację konwojów, zwiększy ruch na pewnych trasach. Też mi to wyskoczyło, ale po wrzuceniu innego save poszlo normalnie. File size exceeds limit. Ja tylko to mam? Save ma 2431 Kb. Przeoczyłem limit do 2Mb na serwerze. Teraz powinno być już ok a mi wyskakuje Unable to upload file Sprawdź jeszcze raz. Jak dalej będzie ten błąd to podeślij mi swój save. Zobaczę co jest grane. www.ets2sync.com Synchronize your jobs with other players in 3 easy steps https://www.youtube.com/watch?v=2WuAGjBQX0A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba Posted October 7, 2015 Author Share Posted October 7, 2015 Ciekawy program. Mam pytanie, jak generujesz zlecenia i czy po pobraniu pliku zlecenia nie będą one przedawnione (podczepiam naczepę a tu spóźnienie)? Gdyby mój program nie ujrzał światła dziennego, to chyba całe forum by mnie zagryzło szczególnie, że mój post jest na drugim miejscu zdobytych lajków w historii całego forum Poza tym moim zdaniem założenie tego programu jest takie, aby wszyscy gracze mieli takie same zlecenia do wyboru, a nie żeby generować dowolne zlecenie (proszę o poprawkę s3ba11, jeśli się mylę). Na multi nie powinno być przedawnień. Na single jest taka opcja. Muszę zwiększyć expiration time, choć dokładnie nie obczaiłem jak gra korzysta z tego parametru. Wiem, że gdy wstawić wartość "nil" to ładunek nigdy się nie przedawni, ale wolałbym tego nie robić bo wartości są wtedy kosmiczne Tak zgadza się. Założenie jest takie by każdy miał te same ładunki. ułatwi to organizację konwojów, zwiększy ruch na wybranych trasach, itp. www.ets2sync.com Synchronize your jobs with other players in 3 easy steps https://www.youtube.com/watch?v=2WuAGjBQX0A Link to comment Share on other sites More sharing options...
elot360PL Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Podsumowując stworzyłeś coś co ma ostudzić nasze zapędy jeśli chodzi o prace miksona Może jeszcze nie sprawdzałem, ale brzmi ciekawie Przynajmniej mamy już pół marzenia spełnionego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny Cage[PL] Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Ja chciałem dodać że wielkości save są różne, u mnie przeciętnie ważą one od 2 do nawet 4.5mb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba Posted October 7, 2015 Author Share Posted October 7, 2015 Wszystko to zależy jak bogatą mamy historię gry. Im więcej dostarczonych ładunków, kierowców, garaży tym save jest potężniejszy. 20 Mb to naprawdę musisz być wytrawnym graczem Chętnie sprawdzę jak to wygląda jeśli udostępnisz swój cały profil gry. Generalnie wiem, że gra ładuje duże pliki ale chwilowo potrafi zawisnąć. Wystarczy poczekać. Niewiem jak z tak wielkim zapisem. Z chęcią bym kompresował pliki do jak robi to gra. Niestety nie potrafię, a javy nie znam www.ets2sync.com Synchronize your jobs with other players in 3 easy steps https://www.youtube.com/watch?v=2WuAGjBQX0A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Queny Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 moj 5 ciezarowek,wszystkie garaże i 100% mapy ma 6,5mb Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo19_1f Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 za to moj ze wszytkimi garazami, max kierowcow i jeszcze wiecej ciezarowek, przejechane cos pewnie kolo 200k no i wyszlo prawie 19MB. jesli chcesz moge podrzucic save Link to comment Share on other sites More sharing options...
? Pijany Walcarz ? Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 No teraz wszystko ładnie bangla! Rozumiem że przed każdym konwojem/eventem trzeba wrzucic pliczek i już? Tylko MAN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Technik122 Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Fajne i przydatne, szkoda, że tylko w Polsce http://zapodaj.net/08bf6de5aa7ee.png.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts