elot360PL Posted May 21, 2017 Report Posted May 21, 2017 Nazwa Sugestii: Specjalny paragraf dla osób wyjątkowo negatywnych dla społeczności TMP Opis Sugestii: Jak już historia naszej społeczności parę razy pokazała, zdarzają się owcę tak czarne że wymagają wręcz natychmiastowej eksterminacji. Brzmi strasznie? Zdarzają się osoby które czego by o nich nie mówić są po prostu złe. Sieją zamęt, płacz i zniszczenie, są bardzo negatywne dla naszej społeczności, liczba banów na ich [multi]kontach rośnie wprost proporcjonalnie do ilości postów na forum i dram wokół konkretnej osoby. Sugestia polega na tym by zaimplementować w regulaminie gry i regulaminie forum paragraf który umożliwi natychmiastowo bez zbędnej zwłoki odciąć takich osobników od serwerów, od forum, od internetu i w ogóle. Chodzi po prostu o to by nie czekać aż jakaś osoba zrobi siekę z kilka razy, jeśli administracja, ba, wszyscy stwierdzą i wszyscy będą to wiedzieli że ta osoba nie zasługuje na udzielanie się tutaj a jej zachowanie jest karygodne, czyny tej osoby są karygodne, to myślę że taki paragraf pozwoliłby panom u góry całkowicie legalnie natychmiastowo bez zwłoki bez ostrzeżenia taką osobę zablokować wszędzie gdzie się da. Przykładowe Obrazki: Brak Dlaczego twoja sugestia a nie inna?: Ile by to płaczu oszczędziło, postów na forum, tematów, gównoburz. Jeden paragraf i nagle świat stanie się piękniejszy. 5
S3ba Posted May 21, 2017 Report Posted May 21, 2017 Jeśli ktoś ma zmienne IP, to ciężko wyłapać, że robi ban evading. Tak samo ciężko wyłapać zanim zacznie taka osoba robić dym.
elot360PL Posted May 21, 2017 Author Report Posted May 21, 2017 Domyślam się że się nie domyślasz kogo na przykład mam na myśli więc podpowiem ci że jeśli chodzi o osoby które mam na myśli to wierz mi że po nich widać natychmiast kiedy robią wokół siebie dym.
S3ba Posted May 21, 2017 Report Posted May 21, 2017 Możliwe, że nie wiem - mniejsza. A co do pomysłu, to faktycznie nie ma o tym wzmianki w regulaminie. Jest to tak oczywista sprawa, że z dopisaniem tego nie powinno być problemu.
Barti93 Posted May 22, 2017 Report Posted May 22, 2017 Popieram pomysł o dopisaniu odpowiedniego punktu do regulaminu.
WiciuNL Posted May 22, 2017 Report Posted May 22, 2017 Bedzie to przydatne a szczególności dla takich co robią jakieś burze na forum typu "Dostałem bana który jest niesłuszny". Popieram pomysł.
elot360PL Posted May 23, 2017 Author Report Posted May 23, 2017 3 hours ago, Slonick[PL] said: A czytałeś regulamin? jest taki punkt Jeśli jest to dlaczego historia pana roślinki ciągnęła się jak smród za wojskiem miesiącami dając mocno w kość osobom z administracji? I jeśli można to mógłbyś mi powiedzieć który to punkt skoro to znalazłeś? Proszę.
Slonick78 Posted May 23, 2017 Report Posted May 23, 2017 "Serwery, modyfikacja i administratorzy są dostępne bezpłatnie dla wszystkich i każdy jest gościem na serwerach i jest przywilej, za który może zostać usunięty w dowolnym momencie. Żadna forma prześladowania lub wykroczenie wobec innych członków lub zespołu nie jest dozwolona. Zastrzegamy sobie prawo do usunięcia Ci dostępu do serwerów w dowolnym czasie i według własnego uznania. " A to że sprawa pana roślinki się ciągnęła to tylko i wyłącznie widzi mi się administracji Może są masochistami i lubią 1
elot360PL Posted May 23, 2017 Author Report Posted May 23, 2017 Jestem prawie pewien że mowa tutaj o serwerach gry.
Slonick78 Posted May 23, 2017 Report Posted May 23, 2017 administracja tworzy regulamin i administracja go sobie interpretuje myślę że nie potrzeba im dodatkowych paragrafów w celu wywalania upierdliwych delikewntów 1
WiciuNL Posted May 23, 2017 Report Posted May 23, 2017 2 hours ago, Slonick[PL] said: administracja tworzy regulamin i administracja go sobie interpretuje myślę że nie potrzeba im dodatkowych paragrafów w celu wywalania upierdliwych delikewntów Ale zawsze jakieś propozycje mogą się przydać.
Guest Posted May 23, 2017 Report Posted May 23, 2017 Dla mnie jako osoby z teamu uważam że taki paragraf dla co nie których graczy powinien być. Może nie którzy się z tym nie zgodzą ale daje to pomysł do przegadania.
Daniellus Posted July 26, 2017 Report Posted July 26, 2017 Myślę że ekipa TruckersMP dobrze radzi sobie z kultura i przestrzeganiem zasad zarówno na forum jak i w grze. Jeśli delikwent na forum publikuje treści obrażające innych czy w jakikolwiek inny sposób łamiące regulamin, jest niemal błyskawicznie wyłapywany i karany. Po otrzymaniu odpowiedniej ilości punktów ostrzeżeń jest albo czasowo albo dożywotnio blokowany na forum. I myślę że działa to poprawnie Według mnie taki paragraf jest zbyteczny, ale pomysł dobry. Pozdrawiam Daniellus_PL
KOZIK_ Posted July 26, 2017 Report Posted July 26, 2017 Elot tak jak pisał Slonick. Ten pkt regulaminu tyczy się całości tmp. Czyli i serwerów i forum i strony 1
[RedLine] Kondziur Posted August 17, 2017 Report Posted August 17, 2017 Byłby to dobry pomysł, ułatwiłoby to grę, i funkcjonowanie vs.
[JT]Rosyjski Elektryk Posted June 1, 2019 Report Posted June 1, 2019 Sugestia jak najbardziej na plus. Szkoda tylko, że ten pomysł tak długo leży i się tutaj kurzy REKRUTACJA OTWARTA Strona internetowa System VTC TruckersMP
BoSsik2 Posted July 20, 2019 Report Posted July 20, 2019 Brak obecnie planów co do wprowadzenia takiej rzeczy. Odrzucam na tą chwile 1 1 Kind Regards. BoSsik2 How to appeal a ban | Ban Appeal | How to report a user | Report player Help (support system) | Rules | Complaints/feedback | Apply for staff
Recommended Posts