MikolajPL Posted November 10, 2016 Report Posted November 10, 2016 ENG Hi, After starting ETS 2 MP with DirectX I have lags and sing player haven't lags ( In Single player + medium graphics ) Whatttttt? --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------PL Witam, po uruchomieniu ETS 2 MP z DirectX mam lagi a na "singlu" nie mam ( na MP mam najsłabszą grafike a na singlu miałem średnią - to i to z DirectX ) OCO CHODZI
RaneMoro Posted November 10, 2016 Report Posted November 10, 2016 NIE WPISUJ SAMEJ KOMENDY -THREADS, POWINNO WYGLĄDAĆ TO TAK: -threads <liczba wątków twojego procesora>
Kap. Posted November 10, 2016 Report Posted November 10, 2016 Spróbuj zamknąć Google Chrome jeżeli jest otwarte, bo to czasami powoduje lagi, i zakurzony komputer/laptop (w środku) może coś pogorszyć, ale mniej więcej jakie są te Lagi? Zacinanie, czy Niskie FPS?
ThePeri Posted November 11, 2016 Report Posted November 11, 2016 Pamiętaj, że na multiplayerze nie renderuje Ci się tylko Twój truck i otoczenie, ale też trucki innych graczy co może powodować spadek FPS'ów. Odpal multiplayer bez DirectX'a i zobacz czy lagi zniknęły. Jeśli nie podziała: Sprawdź czy nie było jakiegoś update dla sterowników Twojej karty graficznej Jeśli masz WIN 10 to wyłącz DVR w aplikacji Xbox (są poradniki jak to zrobić) Zmniejsz skalowanie jak tylko możesz (to też zabiera FPSy) Jeśli masz program GeForce Experience zminimalizuj i zmaksymalizuj grę (czasami buguje gry i moje FPSy potrafiły spaść poniżej 5. To działanie niwelowało problem) W menadżerze zadań (CTRL+ALT+DELATE) ustaw priorytet ETSa na możliwy najwyższy Reinstall multiplayer 1
TimoBoLL Posted November 11, 2016 Report Posted November 11, 2016 Siemka, jest to spowodowane większym obciążeniem serwera lub po prostu pokombinuj z ustawieniami. Polecam - Link Program odpala gre bez zbędnych procesów Daj znać jak nie zadziała dalej będziemy szukać. Pozdrawiam
MikolajPL Posted November 11, 2016 Author Report Posted November 11, 2016 21 hours ago, kapiska2001 said: Spróbuj zamknąć Google Chrome jeżeli jest otwarte, bo to czasami powoduje lagi, i zakurzony komputer/laptop (w środku) może coś pogorszyć, ale mniej więcej jakie są te Lagi? Zacinanie, czy Niskie FPS? Dzięki za szybkie odp. U mnie jest coś takiego : kiedy gram w ets i w promieniu 700-800m ( chodzi mi o ten " radar " ) jest np 6 osób to ogólnie zacinna mi sie ale potem przez ok 10 sek brak lagów. Dzis grałem na singlu i sory za błąd w temacie ale na singlu też mi sie dosyć zcina ( + mody chyba mam ich 6 z AI lecz kiedys po pierwszym uruchomieniiu z AI i kilkoma innymi modami i średnią grafiką w wersji x64 chodziła PIĘKNIE
MikolajPL Posted November 11, 2016 Author Report Posted November 11, 2016 9 hours ago, TimoBoLL said: Siemka, jest to spowodowane większym obciążeniem serwera lub po prostu pokombinuj z ustawieniami. Polecam - Link Program odpala gre bez zbędnych procesów Daj znać jak nie zadziała dalej będziemy szukać. Pozdrawiam Dzięki, nie będe znowu ryzykował... jak kiedys pobrałem coś podobnego ( Adwanced System Care to chyba tak sie nazywało ) przez ten program miałem zepsuty komputer a poza tym GAME BOOSTER nie cieszy się zbytnim poparciem, a i tak prawdopodobnie nie pomogło by mi...
MikolajPL Posted November 11, 2016 Author Report Posted November 11, 2016 On 10.11.2016 at 5:10 PM, RaneMoro said: NIE WPISUJ SAMEJ KOMENDY -THREADS, POWINNO WYGLĄDAĆ TO TAK: -threads <liczba wątków twojego procesora> Wątki czyli procesory? jeżeli tak to włanie tak zrobiłem i nic to nie pomogło...
Majster Posted November 24, 2016 Report Posted November 24, 2016 Wątek nieaktywny.Zamykam i przenoszę do nierozwiązanych.
Recommended Posts