zjac Posted August 10, 2016 Report Posted August 10, 2016 Wersja modyfikacji: najnowsza Używany kontroler: klawiatura Informacje o błędzie: Zawieszanie gry w porcie przy jeździe do UK oraz po anulowaniu zlecenia w trasie - kompletna zwiecha gry Jak odtworzyć błąd: dowolna przeprawa promem do UK oraz w dowolnym momencie spróbować anulować zlecenie ( klawisz F7 i potwierdzenie ENTER )
0 RaneMoro Posted August 12, 2016 Report Posted August 12, 2016 ^Wyłącz synchronizację pionową i wyłącz synchronizację ze Steam Cloud (Klikasz PPM na ETS2>Właściwości>Aktualizacje)
0 Bandero Posted August 10, 2016 Report Posted August 10, 2016 Nie jestem pewny czy to błąd multi. Spróbuj sprzedać ciezarowki i kierowców, ale sprawdź czy na innym profilu będzie działać. 1
0 RaneMoro Posted August 10, 2016 Report Posted August 10, 2016 Jest to wina save. Załóż oddzielny save do gry na multiplayerze, podczas gry na multiplayerze. (Trochę dziwnie to bzrmi).
0 świstak cham Posted August 10, 2016 Report Posted August 10, 2016 Masz dobry sprzęt? Bo mój kolega zlecenia wziąć nie może, bo mu przy każdym przypadku zlaguje.
0 zjac Posted August 10, 2016 Author Report Posted August 10, 2016 8 hours ago, RaneMoro said: Jest to wina save. Załóż oddzielny save do gry na multiplayerze, podczas gry na multiplayerze. (Trochę dziwnie to bzrmi). Popróbuje jutro i dam znać 3 hours ago, Plotaaa said: Masz dobry sprzęt? Bo mój kolega zlecenia wziąć nie może, bo mu przy każdym przypadku zlaguje. Super sprzętu nie mam, ale dla mnie wystarczy - we wszystkie nowo wydane gry mam 35-40 fps na średnich 8 hours ago, Bandero said: Nie jestem pewny czy to błąd multi. Spróbuj sprzedać ciezarowki i kierowców, ale sprawdź czy na innym profilu będzie działać. A co da sprzedaż ciężarówek i kierowców ? Przecież to profilu nie zmieni.
0 Bandero Posted August 11, 2016 Report Posted August 11, 2016 Oczywiście ze zmieni, jak masz ich sporo to zwyczajnie zaczyna lagowac przy wszelkiego rodzaju Save-ach lub właśnie podróży między portami. Myślisz że czym się różni nowy Save od takiego na którym jeździsz np od pół roku? Tylko i wyłącznie śmieciami w kodzie, nowe ciezarowki, nowi pracownicy. Każda jedna ciężarówka która kupujesz zajmuje kilkanaście linijek kodu z Save, jeżeli masz słabszy komputer to powoduje to lagi, możesz zostawić kompa podczas takiego transportu między portami i poczekać z 1h i pewnie po jakimś czasie Cię przeniesie 2
0 KOZIK_ Posted August 11, 2016 Report Posted August 11, 2016 ^ tak jak kolega napisał wyżej. Nawet porównaj szybki zapis nowego profilu a profilu w którym masz dużo kierowców ciężarówek i garaży. W tym drugim będzie to trwało o wiele dłużej. Na ten problem pomaga też odinstalowanie sterów karty graficznej usunięcie pobranie na nowo i zainstalowanie. Oczywiście zostaje też czekanie aż multi ruszy ale niektórym trwa to od kilku minut do nawet godziny czasu
0 zjac Posted August 11, 2016 Author Report Posted August 11, 2016 5 hours ago, Bandero said: Oczywiście ze zmieni, jak masz ich sporo to zwyczajnie zaczyna lagowac przy wszelkiego rodzaju Save-ach lub właśnie podróży między portami. Myślisz że czym się różni nowy Save od takiego na którym jeździsz np od pół roku? Tylko i wyłącznie śmieciami w kodzie, nowe ciezarowki, nowi pracownicy. Każda jedna ciężarówka która kupujesz zajmuje kilkanaście linijek kodu z Save, jeżeli masz słabszy komputer to powoduje to lagi, możesz zostawić kompa podczas takiego transportu między portami i poczekać z 1h i pewnie po jakimś czasie Cię przeniesie Mam 4 sav-y. Z reguły robię tak, że po 2-3 ładunkach robię zapis na nowym pliku. Po jakimś czasie ( nie wiem, 5-6 gier ) zapisy są kasowane stare. Kombinowałem z Sav-em, nic nie daje zwiechy. Zrobiłem nowy profil, na czystym ETS ( skasowałem wszystkie profile i save ) i jest to samo.
0 Bandero Posted August 11, 2016 Report Posted August 11, 2016 A na Singleplayer masz ten sam problem? 1
0 zjac Posted August 11, 2016 Author Report Posted August 11, 2016 (edited) Tylko w multi i to dziwne, że teraz. Wróciłem do multi po chyba półrocznej przerwie i takie cuda. Wcześniej nie miałem z multi najmniejszego problemu ( system i sprzęt ten sam co wcześniej ) Edited August 11, 2016 by KOZIK PL nie cytujemy poprzedniego postu używamy ^
0 Guest Posted August 12, 2016 Report Posted August 12, 2016 Załóż nowy profil w grze. Najlepiej posiadać dwa osobne profile do MP i SP . Czasami te zapisy się gryzą i mogą przestać działać, również duża ilość modów spowalnia grę i może powodować jej zawieszanie się czy crashe. Odinstaluj całkowicie nakładkę MP i zainstaluj ją ponownie, sprawdź również swoje sterowniki do karty graficznej oraz wersję directx. Może trzeba je również zaktualizować
0 zjac Posted August 12, 2016 Author Report Posted August 12, 2016 54 minutes ago, unn4r said: Załóż nowy profil w grze. Najlepiej posiadać dwa osobne profile do MP i SP . Czasami te zapisy się gryzą i mogą przestać działać, również duża ilość modów spowalnia grę i może powodować jej zawieszanie się czy crashe. Odinstaluj całkowicie nakładkę MP i zainstaluj ją ponownie, sprawdź również swoje sterowniki do karty graficznej oraz wersję directx. Może trzeba je również zaktualizować Wygląda na to, że trzeba mieć dwa profile. Mody nie mają wpływu, bo te same mody miałem jak zaczynałem grać w MP - nagle teraz zaczęły mieć wpływ ? Odinstalowałem nakładkę MP z pół roku temu, ost. zainstalowałem i po tym zauważyłem ten błąd. Directx jest OK, co do sterowników nie rozumiem jaki ma to mieć wpływ: skoro na tej wersji co jest teraz wcześniej MP działało ( PS nie zawsze najnowsze sterowniki są najlepsze: po zmianie sterowników na najnowsze straciłem płynność w Fallout 4, stara gra FM2012 przestała działać wogóle i inne kfiatki )
0 KOZIK_ Posted August 12, 2016 Report Posted August 12, 2016 Jesli twierdzisz że mody nie maja wpływu to życzę szczęścia. Jeśli ktoś Ci podpowiada co może być problemem i jakie są takie same problemy u innych i rozwiązania pomagają jednak to spróbuj robić to co ktoś Ci podpowiada. Jeśli nie chcesz to już Twój własny wybór
0 zjac Posted August 12, 2016 Author Report Posted August 12, 2016 (edited) O co Ci chodzi ? Napisałem tylko, że mody te same były pół roku temu i nie było tych błędów. Czytasz ze zrozumieniem ? A modów mam raptem 1 ... Zrobiłem wszystko co tu było pisane: - reinstalacja MP - nowe profile - oddzielne save Nic to nie zmienia - nadal zwis w porcie i po porzuceniu ładunku. Edited August 12, 2016 by zjac nie cuytujemy postu powyżej tylko używamy ^ - ulżył przytyk ?
0 KOZIK_ Posted August 12, 2016 Report Posted August 12, 2016 Czekałeś zostawiłeś aż multi samo ruszy?
0 Majster Posted August 12, 2016 Report Posted August 12, 2016 Wczoraj kolega Boguś taki sam miał problem przeinstalował steam ets oraz zrobił nowy save game i wyłączył synchronizację w ustawieniach gry i działa mu elegancko juz
0 zjac Posted August 12, 2016 Author Report Posted August 12, 2016 1 hour ago, KOZIK PL said: Czekałeś zostawiłeś aż multi samo ruszy? Nie ruszy - kompletny zwis. 1 hour ago, Majster said: Wczoraj kolega Boguś taki sam miał problem przeinstalował steam ets oraz zrobił nowy save game i wyłączył synchronizację w ustawieniach gry i działa mu elegancko juz Wszystko to robiłem, oprócz synchronizacji - mówisz o synchronizacji poziomej w grafice ?
0 zjac Posted August 12, 2016 Author Report Posted August 12, 2016 (edited) Dzięki ! Pomogło wyłącznie synchro ze Steam Cloud. ( synchronizację pionową mam zawsze wyłączoną w każdej grze ) Edited August 12, 2016 by Bandero Używaj "^" jak mówisz o poście powyżej. Nie cytatu.
0 Bandero Posted August 12, 2016 Report Posted August 12, 2016 Tak więc przenoszę do pomocy i do rozwiązanych. 1
Question
zjac
19 answers to this question
Recommended Posts