Blondynek Posted October 20, 2015 Report Posted October 20, 2015 Witam! Dzisiaj wyczytałem na stronie gry-online.pl takie coś: Zapowiadane długie wsparcie dla obu gier powinno zaowocować w przyszłości wbudowanym trybem wieloosobowym, niezależnie od istniejącego już moda. Na razie jednak twórcy skupiają się nad budową swoistego pomostu pomiędzy singlem a multi, stworzeniem systemu motywacji do konsekwentnego grania, śledzenia naszego stylu jazdy, miejsc, tak by wszystko, co robimy w grze, miało konkretny wpływ na naszą dalszą karierę. W tym celu między innymi powstaje serwis World of Trucks, który będzie docelowo zawierać nasz profil online, ze statystykami, doświadczeniem itp. Tryb wieloosobowy zostanie oparty na tych właśnie fundamentach i pojawi się nie wcześniej niż za rok. Źródło: http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=10809&STR=3 Nie wiem jak Wy ale ja spotykam się z taką informacją po raz pierwszy. Co Wy na to? Będzie to coś lepszego niż teraz mamy czy nie ma co się na to nastawiać? Pozdrawiam !
Mafiozo[PL] Posted October 20, 2015 Report Posted October 20, 2015 Tryb wieloosobowy zostanie oparty na tych właśnie fundamentach i pojawi się nie wcześniej niż za rok. znalazlem takie cuś no ciekawe ale nie wiem. Może sie pojawi bylo by zaje.. wszystko zalezy od firmy
WooQash Posted October 20, 2015 Report Posted October 20, 2015 O multi od SCSu dla ATSa chodziły ploty jakiś czas temu (pół roku temu) i jak widać nie były pozbawione sensu choć nie były podparte żadnymi dowodami.
Blondynek Posted October 20, 2015 Author Report Posted October 20, 2015 WooQash, słyszałem tylko że to mwl4 miał robić nieoficjalnego multiplayera do ATS. Nic od SCS'u nie wiem
WooQash Posted October 20, 2015 Report Posted October 20, 2015 To, że mwl4 ma robić to oczywiście wszyscy wiemy, a właśnie swego czasu mówiło się o oficjalnym MP od SCSu.
Blondynek Posted October 20, 2015 Author Report Posted October 20, 2015 To w takim razie dzięki za informację ;)Jestem ciekaw co stworzy SCS Myślę że można nastawiać się na ruch AI
WooQash Posted October 20, 2015 Report Posted October 20, 2015 Zapewne ruch AI będzie ale wtedy nie będzie serwerów po 2000 slotów tylko po 16 lub 32. Tak jak chociażby było z GTA gdzie oficjalne multi ma mało slotów do nieoficjalnego MP z większą ilością slotów ale bez kilku funkcji jak ruch AI. Przez tyle lat SCS zarzekało się, że nie da się zrobić MP do ich gier. Ale nie zdawali sobie sprawy chyba jak otwiera to drzwi dla takiej gry. Ciekawe co się stało, że jednak się da
Blondynek Posted October 20, 2015 Author Report Posted October 20, 2015 Myślę że o wiele lepszym rozwiązaniem jest jazda po pustej drodze przy ok 3tyś slotów niż jechać w paru przy sztucznej inteligencji ... Może liczą na zarobek, MP jako kolejne DLC?
ElectroMusic! Posted October 20, 2015 Report Posted October 20, 2015 Jak będzie 16/32 sloty lub nawet więcej jak Łukasz napisał to wolę zostać przy 2500 slotów niż jak Blondynek napisał jeździć przy sztucznej inteligencji. Poza tym, tam to w ogóle będzie można zapomnieć o modach a tutaj mamy nadzieję, że z czasem jakieś nadejdą. Dodatkowo jak zostanie zrobione z tego DLC to ja podziękuję, chyba każda gra oferuje multi za darmo choć zapewne jest parę tytułów co robią to za kase. <->
WillyKrK Posted October 20, 2015 Report Posted October 20, 2015 Poza tym, tam to w ogóle będzie można zapomnieć o modach a tutaj mamy nadzieję, że z czasem jakieś nadejdą. Przy 5 letnim wsparciu tu też możesz o tym zapomnieć.
WooQash Posted October 20, 2015 Report Posted October 20, 2015 Przy 5 letnim wsparciu tu też możesz o tym zapomnieć.Nie zapomniałem jeszcze - WinterMod ❤ 2
Grzesiek2402 Posted October 20, 2015 Report Posted October 20, 2015 Jeżeli SCS ma zamiar wydać MP w postaci DLC i kilku slotów to żegnam panów, zostaje przy projekcie Michała Co jak co, ale urok jazdy z ~2 tysiącami graczy bardziej mnie jara niż jazda w 16 na tak wielkiej mapie wokół AI. 1
Blondynek Posted October 20, 2015 Author Report Posted October 20, 2015 Nie wiem czy widzieliście ten wywiad. Warto go zobaczyć ponieważ wypowiada się dyrektor studia SCS i mówi o planach studia i w tym o multiplayerze. Jeżeli wierzyć temu co mówi to ETS będzie genialny, o ile dalej będzie można nazwać to ETS
EAGLES l Zubi_ Posted October 20, 2015 Report Posted October 20, 2015 Blondynek wstawiłem link do tego wideo w temacie Quo Vadis
BAKERPK [PL] [ENG] Posted October 20, 2015 Report Posted October 20, 2015 Co do MP to myślę, ze jeśli w zrobią to żadne do mody z poza SCS nie będą działać wiec ja dziękuje za takie MP Zresztą tak jak mówicie tyle ludzi co teraz jeździ na mp to naprawdę dużo musieliby zrobić slotów bo teraz nie raz jak jest 2500 to ciężko się zalogować na serwer 1 tutaj.
rafIK [PL] Posted October 20, 2015 Report Posted October 20, 2015 Mogą też zrobić tak jak Gians Software w serii Farming Simulator
Gebels Posted October 20, 2015 Report Posted October 20, 2015 Być może szykują posadę dla Michała i reszty ekipy 1
WooQash Posted October 20, 2015 Report Posted October 20, 2015 To by się mogło zgadzać. Skoro na oficjalne MP mamy czekać około roku, a za mniej niż rok mwl4 kończy 18... resztę sobie dopowiedzcie 3
Game Developer mwl4 Posted October 20, 2015 Game Developer Report Posted October 20, 2015 Mogę was niemal zapewnić, że SCS Soft potrafi stworzyć MP bez mojego udziału. 2
[U-S L] Avast2012 (PL) Posted October 20, 2015 Report Posted October 20, 2015 Mogą też zrobić tak jak Gians Software w serii Farming Simulator Akurat takie rozwiązanie moim zdaniem byłoby porażka....
Shreko Posted October 21, 2015 Report Posted October 21, 2015 Mogę was niemal zapewnić, że SCS Soft potrafi stworzyć MP bez mojego udziału. My to wiemy ale wolimy z Twoim udzialem Pozdrawiam 1
Grzesiek2402 Posted October 21, 2015 Report Posted October 21, 2015 Mogę was niemal zapewnić, że SCS Soft potrafi stworzyć MP bez mojego udziału. Fakt, w SCS jest Rootkiller, a z tego co mi wiadomo on rozpoczął tworzenie ETS2MP, więc mają fachowca w swoich kręgach
Gebels Posted October 21, 2015 Report Posted October 21, 2015 Fakt, w SCS jest Rootkiller, a z tego co mi wiadomo on rozpoczął tworzenie ETS2MP, więc mają fachowca w swoich kręgach Ta, tylko z tego co mi wiadomo bez Michała to byśmy dzisiaj jeszcze w ets2mp nie grali.. 1
Grzesiek2402 Posted October 22, 2015 Report Posted October 22, 2015 Ta, tylko z tego co mi wiadomo bez Michała to byśmy dzisiaj jeszcze w ets2mp nie grali.. To to ja wiem, ale ktoś musiał zacząć to rozkodowywać i dostosowywać pod MP Prawdziwą historię zna tylko Michał i Eryk
Recommended Posts