|SEMI| CukS Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 Siemanko, Trochę teraz pojeździłem sam. Wyruszyłem z Genevy do Cambringe. Przystanek we Francji Trzeba zatankować przed Anglią, ponieważ na wyspach ma mało stacji i drogę paliwo We Cambringe przeładowałem się i poleciałem do Katowic z Rudą Pojeździłem trochę po Polsce i wyruszyłem dalej na Anglię. Po drodze spotkałem Firmę Transportową Topuszek która sobie odpoczywała Z Anglii bardzo szybko wróciłem do Szczecina Gdzie spotkałem Maćka, szybkie Selfie i jazda dalej 2
NewTon Posted April 6, 2015 Author Posted April 6, 2015 O proszę, cuks zaczął jeździć więc semi odżyje. Wczoraj chyba oddaliłeś sporo kilometrów, może jakieś awans. :E SCANIA zacna. Nasze forum! | semi-spedition.cba.pl
|SEMI| CukS Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 Ooooo chętnie chętnie Dziś już też jeździmy razem z Kubą i Zbigniewem
NewTon Posted April 6, 2015 Author Posted April 6, 2015 Nadszedł czas aby uzupełnić swoje zaległości, teraz święta są wiec jest czas. Z Dawidem gdzieś w Anglii. Holandia, stacja za wiaduktem z Rotterdamu w kierunku Brukseli. Sesja przy zachodzie słońca. Zjazd na bazę późną nocą z Krycha o pełni księżyca. Od poniedziałku ruszamy pełna parą. Wesołych świąt. 1 Nasze forum! | semi-spedition.cba.pl
|SEMI| CukS Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 To mi powiedział NewTon jak spytałem się czy dostane wolne na święta: https://www.youtube.com/watch?v=LHdrZpto4-c 2
|SEMI| Maciek. Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 Święta, święta i po świętach. Strzał na Budapeszt z paliwem. Przerwa koło baru Jarosław na polskiej A4 przed Wrocławiem. Szybka toaleta, w trakcie której ktoś mi zrobił napis na naczepie. Chyba jeden z tych, których wyprzedzałem na zakazie. :E W Krakowie załadowałem znowu zbiornik z paliwem. Tankowanie przed wyjazdem z Polski, żeby starczyło na kółko. W Birmingham na jednej z budów załadowałem koparkę. Jeszcze dyszka. :L Gdzieś w Szwajcarii. W Mediolanie zaczepiłem kłonicówkę z kłodami. Ktoś ją niefortunnie postawił i musiałem męczyć się z wyjazdem. Przerwa na granicy austriacko-niemieckiej. Tradycyjnie przerwa na Buckautalu-Sud. 2 "to je ciężki transport na dużych kołach, tu przyszedłeś do roboty a nie żeby się ciągnąć osiem cztery jak cajmer"
NewTon Posted April 6, 2015 Author Posted April 6, 2015 Kto ci tam na naczepie napis doje... Sam? czy ktoś na parkingu? EDIT: Nie czytałem opisu Nasze forum! | semi-spedition.cba.pl
|SEMI| CukS Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Witam, w drugi dzień świąt Trochę z chłopakami polatałem Zaczęliśmy w Grimbsy kierując się na Milano przez Mannheim Oczywiście (jak to Volvo) Zbigniew musiał zatankować swoje autko Przerwa w Mannheim na jedzonko w tym czasie Kuba się rozładował i szybko załadowali go z powrotem ale już na Lublin W Milano razem z Zbigniewem przeczepiłem się na Polskę on na Białystok a ja na Katowice Jeszcze szybkę obejście i lecimy w drogę Oczywiście we Włoszech musieliśmy stanąć na pizze.. na stacji ale Włoska ;D Przerwa za Graz na parkingu ponieważ Kuba musiał zjechać do Graz... nie wnikajmy czemu W Katowicach - załadowani - ruszamy Szczęśliwie dojechaliśmy do Białegostoku po czym poszliśmy wypić 2
NewTon Posted April 12, 2015 Author Posted April 12, 2015 Odrabiamy zaległości Przyjazd firmowym Sprinterem do firmy po auta, gdyż jechaliśmy na 6 aut za kanał La Manche do Southampton. Samochody były już załadowane paprykarzem Szczecińskim, był to sama substancja do pakowania gdzie w Anglii zrobią to pod swoją nazwą. Pauza na Ryhnerze, Wojtas smarował wszystkim kanapki z paprykarzem bo dostał całą reklamówkę z biedronki jak się ładowaliśmy w Szczecinie, to chłopakom na stacjach porozdawał, nawet helmut wziął. Callais, czekanie na prom i wartowanie przy autach żeby żaden Afgańczyk czy Albańczyk nie wsiadł na ośkę do naczepy. Dobrze że nie mieliśmy średnich kabin w autach to pod spojler się nie pchają. Już po drugiej stronie, nareszcie bez żadnego pasażera na gapę. Na drugi dzień z Kubą na zagłębiu. 1 Nasze forum! | semi-spedition.cba.pl
|SEMI| CukS Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 Też muszę trochę zaległości odrobić Więc lecimy: Z Kubą w Klagenfurcie załadowani, jemy jeszcze i lecimy oczywiście nie obyło się bez parkingu na naszym ulubionym miejscu w Klagenfurcie W Brnie mieliśmy się spotkać z Zbigniewem, po dłużej chwili dojechał po czym w trójkę polecieliśmy na Szczecin Dojechaliśmy do Szczecina szczęśliwie. Załadowaliśmy się i zatankowaliśmy. Razem z NewTon'em, Sepet'ą, Zbigniewem, Wojtasem, i Kubą polecieliśmy na wyspy Przerwa na 'Rynerze' gdzie po chwili odczepił się od nas Zbigniew Po drugiej stronie, zdjęcie na tle gór Oczywiście cały czas jeździłem ale za ciekawych zdjęć nie miałem. Fotka z sobotniego konwoju, w takim szyku ruszaliśmy potem do nas dołączył Maciek Następna fotka też już z innej bajki to ja i Kuba w Innsbrucku na tle skoczni Po dojechaniu do Bremen spotkaliśmy się z Zbigniewem i Wojtassem po czym ruszyliśmy dalej we czwórkę 1
|SEMI| Maciek. Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 W Ktańsku. :E Tankowanie przed Kłodzkiem.NewTon, ja i CukS na bazie. Celem był Klagenfurt. Przed Brnem, dojechałem tam z Bartkiem, a dalej już sam. Tunel gdzieś w Austrii. Spotkanie z Dawidem w Mannheim. Tankowanie w okolicach Lyon. W Bańskiej Bystrzycy trafiłem na Zbigniewa i Kubę. Rozładunek w Koszycach. 100 tysięcy. Szybkie tankowanie na Świecku. Przeładunek w Rostock. Ja zostałem na bazie, a chłopaki polecieli dalej. Wiem, wiem - dawno nic nie było, ale teraz chyba znowu długo nic nie będzie, bo nie dość że trochę straciłem chęci to jeszcze kończy mi się semestr. 1 "to je ciężki transport na dużych kołach, tu przyszedłeś do roboty a nie żeby się ciągnąć osiem cztery jak cajmer"
|SEMI| Maciek. Posted May 2, 2015 Posted May 2, 2015 Gdzieś w okolicach Strasbourga, z jakąś średniowieczną wioską w tle. Krótka przerwa przed Pragą. Na serwisie Scanii w Szczecinie, jakieś błędy znowu mi wyskoczyły i musiałem pojechać na diagnostykę. Z wywrotką na bazie, podoba mi się taki zestaw. Wjazd do Niemiec, kierunek - Wyspy. Tradycyjnie przerwa na Esso Rhynern-Süd. Na bazie z nowymi pracownikami. Od lewej: ja, MixorXF, Szymon94200, Ventus i Kolax1234. 1 "to je ciężki transport na dużych kołach, tu przyszedłeś do roboty a nie żeby się ciągnąć osiem cztery jak cajmer"
|SEMI| Maciek. Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 Gdzieś przed Brnem, załadowany drewnem z Hanoweru. W Debreczynie rozładunek na składzie drewna. Z początku myślałem, że to tartak, ale przecież po co by im były gotowe deski? Odstawiłem kłonicówkę, a zabrałem podkontenerówkę z kontenerem wypchanym trocinami. Nad Morzem Bałtyckim, gdzieś w okolicach Lubeki. Kontajner Ekspres pełną gębą - wieczór na Węgrzech, ranek w Niemczech. Z Lubeki kolejny kontener, tym razem większy, ale tylko do Hamburga. Przerwa na Afsluitdijk w trakcie powrotu ze Szkocji na bazę, do Szczecina. Lecę sobie landem gdzieś w okolicach Bremy, aż nagle coś mi pociemniało. Okazało się, że przestały mi działać dolne halogeny. Do bazy daleko nie miałem, wszystko inne działało więc postanowiłem że tym tematem zajmą się firmowi mechanicy. Razem z urodzinowym konwojem dotarłem do Francji, skąd zabrałem do Szczecina szatański traktor RS666. :E Znowu na granicy niemiecko-holenderskiej, tym razem z CukSem. Kierunek - Manchester. 1 "to je ciężki transport na dużych kołach, tu przyszedłeś do roboty a nie żeby się ciągnąć osiem cztery jak cajmer"
NewTon Posted May 4, 2015 Author Posted May 4, 2015 Maciek, SCANIA piękna jak i relacja, widzę że auta już gotowe na Norwegie. ;D A ja przypominam że poszukujemy jeszcze 5 kierwców. Oferujemy: -stawka 0,10€ za km. -diety -hotel na puazy weekendowe -firmowy uniform -Zjazd autem do domu Wymagamy: -Doświdczenia w Wirtualnych spedycjach min. 2 miesiące. -Znajomość dróg i miast Europy środkowej i zachodniej. Okres próbny trwa po przez wykonanie 10000km w firmie. (wg. MyVTC.com) Zapraszamy do wysyłania waszych podań na naszym forum w dziale Rekrutacja. http://www.SEMI-Spedition.cba.pl 1 Nasze forum! | semi-spedition.cba.pl
|SEMI| CukS Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Powoli wracam do pracy Od razu po powrocie dostałem kurs na Anglię na szczęście nie sam, leciał ze mną Maciek 2
Glodzilla Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 Spotkałem kilku jak sie ustawiało na parkingu Zdjęcia 1
|SEMI| CukS Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Spotkałem kilku jak sie ustawiało na parkingu Zdjęcia Nono my też Cie widzieliśmy z tego co pamiętam to Volvo niebieskie? Parę Screenów zrobiłem więc mogę coś wstawić Więc zaczynam: W Piątek wjechałem na Skandynawię, dołączył się do mnie Wojtass (zdjęć nie mam ) pojeździliśmy trochę. W sobotę już zacząłem sam dołączył się do mnie Szymon na jedną trasę spotkaliśmy się w Aalborg polecieliśmy do Kobenhavn a tam się już rozłączyliśmy, Szymon poleciał na Niemcy a ja dalej na Szwecję To już w Kalmar, załadowałem się i leciałem się spotkać z Ventus'em i Maćkiem w Vaxjo Spotkanie w Vaxjo, teraz czekamy na ładunki i ruszamy Ja z Ventus'em załadowałem się w mieście Maciek już musiał za miastem polecieliśmy z nim Podczas czekania na Maćka W Trzech polecieliśmy na Norwegię. Czekamy aż Ventus przeładuje się w Oslo Dojechaliśmy do Kristiansand.A to ja sobie sam stoję ponieważ czekam aż chłopacy się przeładują na Stavanger Kawałek za Kristiansand dołączył do nas Sepeta Fota na porcie w Stavanger, wszyscy przeładowani i lecimy do Aalborga Czekający sobie ja w Aalborgu na resztę, mieliśmy razem lecieć na Stockholm i Uppsale przez Linkoping Wszyscy dojechali, możemy ruszać Tylko Ventus i Sepeta się gdzieś schowali W Uppsale z Ventusem czekamy na jakieś ładunki Załadowani na Polskę W Gdańsku na bazie, zawitaliśmy przy okazji gdy czekaliśmy na Maćka bo on kombinował z ładunkami Z Gdańska polecieliśmy na Olsztyn ja się rozładowałem, załadowałem i polecieliśmy w trójkę na Warszawę. Od Warszawy do Lublina poleciał tylko już ze mną Maciek W Lublinie szybki przeładunek i do Szczecina! 3
|SEMI| Maciek. Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Welcome to Saint Tropez! A nie, sorry, to Skandynawia. Gdzieś w barze u jakiejś Emmy. :E Stacja obok Ikei w Orebro, aktualnie ma miano mojej ulubionej. Jedzie sobie człowiek spokojnie na rozładunek, a tu nagle konwój Vectrix Transu i ETG. Pozdrawiam! Spotkanie z CukSem i Ventusem w Vaxjo. Czekamy na Ventusa w Oslo, gdyż Bartek miał przeładunek. W Kristiansand spotkaliśmy Sepetę. Wyjazd miał być łatwy i przyjemny, ale zamknęli mi bramę. Karol się zgubił gdzieś między szklarniami, więc na najbliższym parkingu poczekaliśmy na niego. Czekamy na prom w Stravenger. Przeładunek w Aalborg. 1 "to je ciężki transport na dużych kołach, tu przyszedłeś do roboty a nie żeby się ciągnąć osiem cztery jak cajmer"
NewTon Posted May 13, 2015 Author Posted May 13, 2015 No ładnie latacie tam, na weekend jedziecie ze mną po raz pierwszy od miesiąca Nasze forum! | semi-spedition.cba.pl
|SEMI| CukS Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 No ładnie latacie tam, na weekend jedziecie ze mną po raz pierwszy od miesiąca Już czuje to twoje podniecenie jak zobaczysz drogi w Norwegii :D A tutaj taki jakiś sobie screen z dzisiaj 1
|SEMI| Maciek. Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Z Ventusem i CukSem w Uppsala. Przerwa pod naszym serwisem w Gdańsku. Wyjazd z Trójmiasta. Do Lublina dojechałem sam z Jankiem. Przeładowałem się i polecieliśmy na bazę do Szczecina. Przerwa przed granicą szwedzko-norweską, dokładnie w Töcksfors. Wyjazd z naczepą pełną doniczek z Ikei w Oslo. Dwa screeny z dróg. Błądziłem po jakichś wioskach, sam nie wiem gdzie. :E Znowu w Oslo, tym razem na terminalu kontenerowym. "to je ciężki transport na dużych kołach, tu przyszedłeś do roboty a nie żeby się ciągnąć osiem cztery jak cajmer"
Recommended Posts