elot360PL Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Jakaś nowa moda z zmieniania barw z zimowych na letnich
sepeta Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 xD... Zmiana malowania to na razie koncepcja nic nie wiadomo... Ale podoba się nam... ZAKOCHAŁEM SIĘ NewTon możesz tylko podziwiać Jak na razie ! :] 1
|SEMI| CukS Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Sepeta, no naprawdę jest co podziwiać z takimi kołami hahahahhaha
sepeta Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Nie patrz na kola tylko na ciężarówkę... Bo to ja masz podziwjac xD zrob lepszy screen... ;D Mi najbardziej sie podoba pierwszy ss.
sepeta Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Z dedykacją dla CukS'a, podobają się koła ? Nowy Mercedes-Benz Actros daje sobie świetnie radę na górskich drogach, kamieniołomach i oczywiście na zwykłych prostych drogach. 1
|SEMI| CukS Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Co do Malowania Sepety: To jest tylko malowanie jego na singlu. Takiego nie ma firma SEMI Spedition. 3
NewTon Posted May 17, 2015 Author Posted May 17, 2015 Przyszedł czas abym coś wrzucił. Dzisiejsza traska po Norwegi. Z Cuksem na bramkach przed Oslo. Po rozładunku w Oslo na piachu Późniejszy załadunek w IKEI do Bergen z łóżkami. Fiordy Bergen. Wyjazd z promu w Danii. Pozdrawiam! 2 Nasze forum! | semi-spedition.cba.pl
|SEMI| CukS Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Jest Maciek z Klanu a SEMI ma swojego..... MAĆKA Z SEMI!.... 2
NewTon Posted May 22, 2015 Author Posted May 22, 2015 Siema, czas na kolejną bo w końcu trzeba zapierd*lać. Na promie w Norwegii. Załadunek paletami do IKEI. Spot z Robertem który aktualnie jeździ w Blutransie Zabójcza prędkość, 110km/h z górki Dzięki za uwagę i pozdrawiam! Zapraszam do naszej firmy, potrzebujemy najlepszych kierowców! 2 Nasze forum! | semi-spedition.cba.pl
|SEMI| Maciek. Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 Na stacji w Esbjerg. Przydałoby się wrócić do Polski zatankować, ale nie po drodze. Załadunek w Ikei w Odense. Niby chłodnia, a jednak meble. :L Poczekałem chwilę na NewTona, który uczył się robić wheelie. :E Nocny rozładunek w jakimś sklepie w Sztokholmie. Była mała kolejka do ramp, więc musieliśmy chwilę poczekać. Po rozładunku czekaliśmy na dalsze zlecenia. Załadunek w Scanii w Södertälje. Dwa kontenery 40' plastikowych części do Oslo. W oczekiwaniu na Bartka fotka z "holiłudem". Na bramie. Paliwo się kończyło, poza tym trzeba było wykręcić pauzę 45 minut. Przypomniałem sobie o małej stacji w Örebro, co okazało się pożyteczne - stacja była zupełnie pusta, czasami tylko przewijały się jakieś osobówki. Już mieliśmy wyjeżdżać, ale przypomniałem sobie o naszym głównym celu wizyty na tej stacji - PALIWO! Najpierw NewTon, potem gdy odjechał ja ustawiłem się obok dystrybutora oleju napędowego. Jeszcze chwilę poczekałem na Bartka, bo napełniał bańkę wodą pitną. 2 "to je ciężki transport na dużych kołach, tu przyszedłeś do roboty a nie żeby się ciągnąć osiem cztery jak cajmer"
NewTon Posted May 24, 2015 Author Posted May 24, 2015 Bergen - Odense - Sztokholm - Oslo Cześć, wczoraj załadowałem się w Bergen łososiem do Odense, załadunek poszedł w miarę sprawnie, trudniej było w kolejce na prom. Wcześniejszy załadunek z Szymonem. Na kręceniu dziewiątki znudziło mi się i zrobiłem ładną fotkę chyba ładną. Załadunek meblami w Odense w IKEI do Sztokholmu. załadunek poszedł dosyć długo na 21 byliśmy już gotowi do jazdy. Zachód po Norwesku! Odebranie CMR-eki i ogień na Szwecję. Po rozładunku w Sztokholmie zabraliśmy odpady z produkcji do Oslo. A tu Wschód po Szwedzku Pauza na obiad w Orebo. Strzeliłem Maćkowi fotkę ;D A tu Maćka kochanka. 2 Nasze forum! | semi-spedition.cba.pl
bioly942 Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 Widzę, że nie tylko nam się dobre stawki za km udzielają na Skandynawii. 2
|SEMI| CukS Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 Widzę, że nie tylko nam się dobre stawki za km udzielają na Skandynawii. Hahahaha tylko cisza bo się dowiedzą Parę zdjęć z ostatniej trasy razem. Wrzucam ostatnio tak mało zdjęć ponieważ powód jest prosty: brak czasu do tego jak ostatnio miałem czas to nie mogłem grać ponieważ jeden Pan z dojczów..... Eh nie ważne: Wyjazd z kopalni i lecimy na Bergen Dołączył do mnie Maciek i NewTon. Akurat tutaj z Maćkiem czekamy na NewTon'a Na Parkingu. Oczywiście NewTon problemy gastronomiczne.... W Bergen, Dołączył do mnie Szymon Pozdrawiam i Szerokości 2
NewTon Posted May 29, 2015 Author Posted May 29, 2015 Ostatnio sporo dawaliśmy po Norwegi i trochę nowości w firmie. Gdzieś samemu w Norwegi. Z Mackiem czekamy na resztę. Stacja w Bergen, szybkie załatwianie spraw i ogień. Dresden - Bergen Pierwsza trasa z nowym kierowcą WojtkiemXF. Pauza na stacji na A24 w kierunku Hamburga. Dzień później Wojtek już dostawił kilka spraw kosmetycznych. Oraz jak mówiłem że będą nowości to i są! Zakupiliśmy nową SCANIE Streamline R580 oczywiście Euro6, koniecznie musieliśmy kupić 580 bo w Norwegii nasze 520 nie zawsze dają radę. Oczywiście w konfiguracji "boogy" SCANIA przyprowadzona na bazie w Gdańsku. Kolejny dzień jazdy a na Scanii wybiło już 170000km! Są w planach zakupy nowych mietków, rozmyślamy nad wersją kabiny. 2 Nasze forum! | semi-spedition.cba.pl
bioly942 Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 Gratuluję nowego zakupu ! Widzę, że nie tylko my rozglądamy się za nowym mietkiem, Interesuje was nówka czy używany ?
|SEMI| CukS Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 Zakupiliśmy już 3 nówki Może dziś jakieś zdjęcia wstawię mojego mietka
sepeta Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 Już osiadłem na nowym Actrosie Moja ulubiona miejscówka, zachód słońca i screen jak ta lala 3
NewTon Posted May 30, 2015 Author Posted May 30, 2015 Gratuluję nowego zakupu ! Widzę, że nie tylko my rozglądamy się za nowym mietkiem, Interesuje was nówka czy używany ? Nowy mietek podobno mniej pali ale 31,2 l/100 km to i tak dużo przy 25 tonach. http://40ton.net/czy-wytrawny-kierowca-potrafi-zastapic-tempomat-rozpoznajacy-topografie-terenu-podobno-nie/ Nasze forum! | semi-spedition.cba.pl
bioly942 Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 Nowy mietek podobno mniej pali ale 31,2 l/100 km to i tak dużo przy 25 tonach. http://40ton.net/czy-wytrawny-kierowca-potrafi-zastapic-tempomat-rozpoznajacy-topografie-terenu-podobno-nie/ Wszystko zależy od buta kierowcy. U nas różnica na actrosach między kierowcami wynosi 10l na 100 km !
Recommended Posts