PawcioV6 Posted March 25, 2019 Report Posted March 25, 2019 Po chęci powrotu, teraz taki błąd mi sie pojawia. Nie pomaga reinstal gry oraz launchera (od 0) https://imgur.com/a/BPtTgWC https://pastebin.com/1ZNnmKYq https://pastebin.com/8CmH7fan
KapitanDuch Posted March 25, 2019 Report Posted March 25, 2019 Najprościej mówiąc zrob reset routera i zobacz co się stanie?
PawcioV6 Posted March 25, 2019 Author Report Posted March 25, 2019 6 hours ago, KapitanDuch said: Najprościej mówiąc zrob reset routera i zobacz co się stanie? W niczym to nie pomaga Wszystko jest ok dopóki nie załaduje się gra czyt. tekstury
EPS!LON Posted March 25, 2019 Report Posted March 25, 2019 Witaj @PawcioV6, Po pierwsze, nie jest to błąd, ani problem z modyfikacją. Jest to problem dotyczący użytkowników, wiążący się z problemami z połączeniem internetowym, takimi jak utrata pakietów, uszkodzenie pakietów, bądź zła przepustowość sieci. Jest to funkcja, która została dodana, aby uniknąć kolizji z powodu opóźnienia połączenia internetowego i uniknąć sytuacji, w której zostały zbanowane osoby, ponieważ wyglądało na to, że posiadają one NCZ hack, a w rzeczywistości mieli oni złe połączenie z serwerem. Jednym ze sposobów na monitorowanie problemów z połączeniem jest wpisanie w konsoli g_developer 16. Aby je usunąć należy wpisać g_developer 1. Powyższe polecenie spowoduje wyświetlenie poniższego panelu. Najbardziej interesującymi linijkami są: Packetloss last second oraz Packetloss total. Optymalna wartość, to 0, ale jeśli widzisz, że te wartości rosną, powinieneś zacząć się martwić, że nie masz stabilnego połączenia. Możliwe rozwiązanie: Nie ma żadnego konkretnego rozwiązania tego problemu, które natychmiastowo naprawi ten problem, ale jest kilka rozwiązań, które pomogą uniknąć wyrzucenia z serwera. Unikaj korzystania z Wi-Fi. Unikaj pobierania/przesyłania i grania w trybie multiplayer w jednym momencie. Unikaj aktualizacji Windows i grania w trybie multiplayer w jednym momencie. Unikaj zbyt dużej ilości urządzeń/użytkowników podłączonych do sieci. Unikaj przesyłania strumieniowego i grania w trybie multiplayer w jednym momencie. Sprawdź ustawienia zapory w routerze/switchu. Preferuj korzystanie z serwerów znajdujących się najbliżej Twojej lokalizacji. Spróbuj porozmawiać ze swoim usługodawcą internetowym i znaleźć rozwiązanie tego problemu. Z poważaniem, EPS!LON
PawcioV6 Posted March 25, 2019 Author Report Posted March 25, 2019 Internet mam CHYBA dobry https://imgur.com/a/lumVeC2 , nic nie pobieram, a ni się nie aktualizuje więc nie wiem w czym problem. Zobaczę jak jest udostępniając internet przez telefon i dam znać //Edit: Nawet podłączając się przez telefon efekt jest taki sam
EPS!LON Posted March 26, 2019 Report Posted March 26, 2019 @PawcioV6, Przeczytaj proszę jeszcze ten temat. Może dzięki informacjom zawartym w tym wątku uda Ci się rozwiązać ten problem. Czekamy na odpowiedź. Z poważaniem, EPS!LON
PawcioV6 Posted March 26, 2019 Author Report Posted March 26, 2019 @EPS!LON Niby wszystko pod komendą "ping..." sprawdziłem nic się nie rozłączy w konsoli podczas tego błędu. Jak mnie wywala z routera, a dlaczego mnie wywala też z telefonu jak sobie udostępniam internet
David Posted March 28, 2019 Report Posted March 28, 2019 @PawcioV6 Czyli problem występuje w przypadku zwykłego neta, jak i z telefonu? W takim wypadku proponowałbym posprawdzać ustawienia sieciowe w komputerze. Od kiedy zaczęły się tego typu problemy? Jakaś konkretna instalacja programu/gry? Zmiany w ustawieniach Windows? Posiadasz jakąkolwiek inną, online'ową grę (np. LoL), która pokazuje w czasie rzeczywistym ping? Jeżeli tak - są częste lagi?
PawcioV6 Posted March 28, 2019 Author Report Posted March 28, 2019 @David Tylko tutaj (Czyt. Truckers MP) pojawił się problem odkąd założyłem temat pierw chodziło dobrze. Tak gram w gry online WoT czy MTA i nie mam problemów z pingiem, pokazuje mi zawsze taki mam MTA 30-40 (sewer) słabo stoi z optymalizją przynajmniej na którym ja gram, Wot tak od 30-100 zależy czy mam film na telefonie odpalony czy nie. Ogólnie biorąc to mi się wydaje, że coś jest z samą aplikacją gdyż nie tylko ja mam taki problem. No chyba że ja jednak mam coś z ustawieniami, chodź ja nic nie zmieniłem w komputerze. Dostawca to T-Mobile jak Wi-Fi i telefonu spróbuje jeszcze karty z PLAY jeżeli problem będzie dalej występować to ja już nie wiem.
wpx_ Posted March 29, 2019 Report Posted March 29, 2019 @PawcioV6 możesz nam podać specyfikacje komputera? I czy na tym samym komputerze, grałeś już na TruckersMP? I ewentualnie jeżeli masz taka możliwość spróbuj na innym komputerze zainstalować grę, launcher i spróbuj się połączyć ponownie z serwerem, będąc oczywiście ciągle połączonym z ta sama siecią. Spróbuj jeszcze z poziomu konsoli (cmd) wykonać test pingu do serwera EU2. ping 151.80.230.152 -t i zerkaj czy jest stabilnie czy jednak wywala inne komunikaty. //Specyfikacje można ujrzeć na drugim Screenie //LamAll //Dziekuje nie zwrocilem uwagi. //wpx "You seemed like the ,,veteran” that knows everything. Not like a war veteran, just a guy that was long enough to know how it works"
PawcioV6 Posted March 29, 2019 Author Report Posted March 29, 2019 "Niby wszystko pod komendą "ping..." sprawdziłem nic się nie rozłączy w konsoli podczas tego błędu."~6 komentarz od góry, 4 od dołu. Grałem ma nim już i brak błędów. Specyfikacja widoczna w plikach "pastebin", ale ok. Nie mam innego komputera który uruchomi ETS'a. Chyba wyczerpałem maksymalnie Twój komentarz @wpx_
David Posted March 29, 2019 Report Posted March 29, 2019 @PawcioV6 Spróbuj odinstalować całkowicie TruckersMP, wraz z folderem instalacyjnym, a także w folderze ProgramData usuń folder "TruckersMP" - później na nowo zainstaluj TruckersMP i daj znać, czy coś przynajmniej z tego wyszło A jeżeli problem nadal istnieje - nie masz przypadkiem jakiegoś moda? Albo nowy profil utwórz i spróbuj na nowym wejść na multi. Czekam na odpowiedź!
PawcioV6 Posted April 1, 2019 Author Report Posted April 1, 2019 Usuwanie nic nie daje, zrobiłem jeden ładunek na nowo stworzonym profilu i brak skutku.
Web Developer Kid Fabi Posted April 4, 2019 Web Developer Report Posted April 4, 2019 Witaj @PawcioV6, W związku z tym, że ten temat nie był aktywny przez ostatnie 3 dni, przenoszę go do nieaktywnych tematów. Jeżeli nadal potrzebujesz pomocy, skontaktuj się z nami za pomocą Systemu Ticket. Z poważaniem, Kid Fabi TruckersMP Support Team // Zamykam i przenoszę do nieaktywnych tematów
Web Developer Kid Fabi Posted April 6, 2019 Web Developer Report Posted April 6, 2019 Witaj @PawcioV6 Jako iż ten temat był nieaktywny przez następne 2 dni, przenoszę go do sekcji nierozwiązanych tematów. Pozdrawiam, Kid Fabi TruckersMP Support Team // Przenoszę do nierozwiązanych tematów
Recommended Posts