Jump to content
  • 0
iBigSam

No Visuals and a frozen mouse...

Question

So ive downloaded truckersmp. I can hear the truck sound fx when it loads up, but i cant see any visuals. Then when the launchpad loads it shows my profile with a black background. I can't move my mouse ( unless I plug my XB1 controller in ). Then it signs me in to the menu but the my mouse is froze in thew top left corner. 

I've tried changing the config line to di8.mouse or w/e it is. I've tried reinstalling truckers mp and ETS2. Anyone got any ideas?

 

If you want to add my skype please feel free: psychotic_psy

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
14 hours ago, psychotic_psy said:

thanks for the suggestion but im afraid this didn't work :(

Okay,

 

you can try this also, 

1. Right click ETS 2 in steam

2. Select 'Launch with OpenGL'

3. Let the game run and try going into game.

4. Exit the game and go back to steam, right click ETS 2 again but this time select 'Launch with DirectX (64-Bit)

5. Again go into game and then exit.

6. Start TruckersMP up and see if it's fixed.

 

Additionally you can try re-installing following this guide

 

 

1.      Press the Windows Key + R (Win+R) on your keyboard

2.      Enter "%programdata%" and press Enter (without the quotes)

3.      Find the folder "TruckersMP" and delete that folder.

4.      Navigate to C:\Program Files\ and delete the folder named "TruckersMP Launcher"

5.      Go to our website and re-download and install the Launcher with admin privilegeshttps://truckersmp.com/download/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Guest DFGssadWGEYGTWESGasadfdy

Try launching the game in direct x or open gl mode. Run it as an admin. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

How long did you stay stuck in that position? did you exit the game relatively quickly after experiencing it? The thing with ETS2 for TruckersMP is there is always A LOT going on in the game. Usually there is over 1000 people playing it all at one time. That being said the first time you load the game or teleport to a garage or something of the sort your game will freeze for a moment. Depending on the type of computer you use you may experience a longer period of the computer being frozen but yet the computer itself is not frozen. That is why you can hear the game but nothing is happening on screen. Trying waiting it out. See if the game comes to after a few minutes or so.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

ok nvm... i just fixed it with that opengl+directx thingie...

so it basically does not work with opengl ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Since the topic has been inactive for 7 days, it will be moved to unsolved.


Thank you for participating.

 

 

/moved to unsolved

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...