baconerrr Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 Witam mam problem z fps gdy jezdzę normalnie autostradą mam 55-60 fps na ustawieniach wysokich a jak wjade do duisburga gdzie jest 100 osób to mam 6fps a jak mniejsze grafike na średną to mam 15fps a na poprzednim komputerze na średnich miałem ok 25 fps w duisburgu gdzie było po 220 osób i nie wiem co mam zrobić by mieć chociaż 30fps przy 100 osobach Specyfikacja aktualnego komputera: i5 7400 Radeon rx460 2gb 8gb ramu 2333Mhz. Specyfikacja poprzedniego komputera: i7 3770 intel hd grapfhic 4000 16gb ramu 2333Mhz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Community Moderation Manager DatSpeed Posted November 6, 2022 Community Moderation Manager Share Posted November 6, 2022 // Moved to Polish Discussion > Pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk225_ Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 Pamiętaj, że jakość internetu też ma znaczenie. Sądząc po ilości RAMu w porównaniu obu komputerów to może masz coś włączone w tle? Np. Google Chrome który jak wiadomo mega dużo zżera pamięci RAM. Podobnie może być z kartą graficzną w której masz 2GB ale myśle że to nie w niej problem. Proponuje także ustawić pełny ekran. Karta graficzna skupia się wtedy wyłącznie na grze. Sprawdź też automatycznie uruchamiane programy w "Menedżer zadań" czy aby na pewno nie uruchamiają się same jakieś bezużyteczne programy np. Origin, Skype. Najlepiej jakby tu było jak najmniej aplikacji w schowku: Polecam także zerknąć do innego poradnika, który kiedyś zrobiłem. Nie daje on jakiegoś niewiarygodnego boosta do fps ale zawsze może pomóc Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJay Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 Witam, W związku z tym, że wątek był nieaktywny przez 3 dni zmuszony jestem zamknąć, oraz przenieść wątek do Nieaktywnych tematów. Pamiętaj, że możemy przywrócić wątek na Twoją prośbę. Wystarczy, że odezwiesz się do mnie w prywatnej wiadomości na forum. Jeśli masz do mnie pytania śmiało pisz w prywatnej wiadomości. Na ten moment zamykam wątek z powodu wymienionego powyżej. Z poważaniem, JJay TruckersMP Support & Language Forum Moderator // Zamykam i przenoszę do Nieaktywnych Nie ma magicznych skrótów do rozwiązania Twoich problemów. | Ban appeal | Complaints / Feedback | TruckersMP Rules | Join the Team | Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJay Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Witam, Od czasu ostatniej wiadomości minął tydzień. Wątki, które są w Nieaktywnych tematach po tygodniu nieaktywności zostają przeniesione do Nierozwiązanych tematów. Tak samo jak w innych przypadkach zmuszony jestem umieścić Twój wątek w Nierozwiązanych tematach. Jeśli będziesz mieć do mnie pytania skontaktuj się ze mną w prywatnej wiadomości. Również chciałbym wspomnieć, że jeżeli w przyszłości natkniesz się na problem, którego nie będziesz w stanie rozwiązać samodzielnie możesz skontaktować się z nami tutaj: https://truckersmp.com/support/tickets W powyższym odnośniku utwórz bilet, w którym opisz występujący problem. Z poważaniem, JJay TruckersMP Support & Language Forum Moderator // Przenoszę do Nierozwiązanych Nie ma magicznych skrótów do rozwiązania Twoich problemów. | Ban appeal | Complaints / Feedback | TruckersMP Rules | Join the Team | Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts