WojT4Z5 Posted August 30, 2020 Report Posted August 30, 2020 Witam, wie ktoś może jak ten komunikat naprawić? Odinstalowałem już raz TruckersMP i zainstalowałem ale nic to nie dało. Klikam OK po kilka set razy ale nic to nie daje. Proszę o jak najszybszą odpowiedź.
SammyCat Posted August 30, 2020 Report Posted August 30, 2020 //moved to Polish help - Pomoc. 1 SammyCat - TruckersMP Retired Team Member Languages: Spanish (primarily) | English Report a player | Appeal a Ban | Feedback System | Forum & Ingame Rules | Supported MODs | MP Launcher Error Solutions Need help with something, or can't find a solution to your issue? Submit a ticket with the support team here!
MarkON Posted August 30, 2020 Report Posted August 30, 2020 Witaj @WojT4Z5 Spróbuj następujących rozwiązań. Pomogły one innym graczom, którzy mieli podobny problem: I. Przejdź do : C:\ Użytkownicy \ [twoja nazwa użytkownika] \ Local \ Microsoft \ Windows \ WebCache oraz C:\ Windows \ Temp \ WebCache usuń wszystkie pliki z obu folderów "WebCache" - jeśli takowe posiadasz. ps. Te foldery mogą być ukryte więc najpierw należy włączyć pokazywanie ukrytych elementów na dysku. Podsyłam również poradniki (youtube) jak wyświetlić ukryte pliki i foldery w Windows 7(link) oraz 10(link). Następnie uruchomić ponownie router oraz komputer. Kolejnym(ostatnim) krokiem jest uruchomienie launcher TruckersMP jako administrator (wybór prawym przyciskiem myszy). II. Jeśli te działania okażą się nieskuteczne możesz spróbować usunąć pliki tymczasowe za pomocą na przykład programu CCleaner. Daj znać w komentarzu czy powyższe rozwiązanie pomogło Pozdrawiam MarkON (player-Veteran Driver)
Belmondoo Posted August 30, 2020 Report Posted August 30, 2020 Witaj @WojT4Z5, Spróbuj przeczyścić komputer i pliki np. programem takim jak CCleaner. Ewentualnie jeśli używasz .NET Framework musisz upewnić się czy masz najnowszą wersję. Sprawdź ścieżkę plików tymczasowych. Daj znać jeśli coś pomogło. Pozdrawiam, Belmondoo
WojT4Z5 Posted August 31, 2020 Author Report Posted August 31, 2020 On 8/30/2020 at 1:27 PM, Belmondoo said: Witaj @WojT4Z5, Spróbuj przeczyścić komputer i pliki np. programem takim jak CCleaner. Ewentualnie jeśli używasz .NET Framework musisz upewnić się czy masz najnowszą wersję. Sprawdź ścieżkę plików tymczasowych. Daj znać jeśli coś pomogło. Pozdrawiam, Belmondoo Niestety nie pomogło. Czyściłem komputer programem CCleaner. On 8/30/2020 at 11:48 AM, MarkON said: Witaj @WojT4Z5 Spróbuj następujących rozwiązań. Pomogły one innym graczom, którzy mieli podobny problem: I. Przejdź do : C:\ Użytkownicy \ [twoja nazwa użytkownika] \ Local \ Microsoft \ Windows \ WebCache oraz C:\ Windows \ Temp \ WebCache usuń wszystkie pliki z obu folderów "WebCache" - jeśli takowe posiadasz. ps. Te foldery mogą być ukryte więc najpierw należy włączyć pokazywanie ukrytych elementów na dysku. Podsyłam również poradniki (youtube) jak wyświetlić ukryte pliki i foldery w Windows 7(link) oraz 10(link). Następnie uruchomić ponownie router oraz komputer. Kolejnym(ostatnim) krokiem jest uruchomienie launcher TruckersMP jako administrator (wybór prawym przyciskiem myszy). II. Jeśli te działania okażą się nieskuteczne możesz spróbować usunąć pliki tymczasowe za pomocą na przykład programu CCleaner. Daj znać w komentarzu czy powyższe rozwiązanie pomogło Pozdrawiam MarkON (player-Veteran Driver) Żadne z dwóch rozwiązać nie pomaga niestety.
Linciano Posted September 26, 2020 Report Posted September 26, 2020 Wątek nieaktywny Jeśli chciałbyś abym przywrócił ten wątek, napisz do mnie prywatną wiadomość //Zamykam i przenoszę do nieaktywnych
Linciano Posted October 10, 2020 Report Posted October 10, 2020 Wątek nieaktywny przez długi czas //Przenoszę do nierozwiązanych
Recommended Posts