Jump to content

Как да използвате функцията за търсене във форума?


Samito_BG

Recommended Posts

Здравейте,


Забелязах куп нови играчи, които се присъединяват във форума, което е страхотно!


Но те се присъединяват към форума, като не знаят дори как работи форумът. Това, което виждам главно от новите играчи е, че те създават тема в помощната секция, без да знаят, че вече е даден отговор. Това се случва и в секцията с предложения на форумите и може да се случи в общите дискусии. По принцип навсякъде във форума се случва. Ето защо направих ръководство за правилното използване на функцията за търсене. Сега, преди да започна да правя това ръководство, използвах функцията за търсене, за да видя дали има ръководство в него и не открих нищо.


Сега използването на функцията за търсене е наистина лесно. Но новите потребители на форума се присъединяват и правят теми, без всъщност да знаят, че функция за търсене има. Например. В секцията „Предложения“ съм виждал „Премахване на автомобили  скаут“ или „Премахване на автомобили“ многократно и това, което нов потребител не осъзнава, че може да бъде изложен на риск от нарушаване на правило на форума. Затова преди да започна това ръководство, искам бързо да насоча нови играчи към тази част на форума тук

 

Сега, към началото.

 

1) В горната част на форума трябва да намерите раздел, който ви предоставя неща като: Преглед, уебсайт, активност, изтегляне, поддръжка, информация и вдясно от него е малка кутия, на която пише „Търсене“ с лупа. Ако не сте го намерили, разгледайте тази снимка тук

 

2) Ако имате идея, като например премахване на автомобили или добавяне на повече коли или нещо друго, тогава не забравяйте да използвате тази функция, както можеше да бъде предложено вече. Ако не ви е предложено, можете да го направите. Но ако има някои направени, тогава не забравяйте да разгледате онези теми  и да видите отговорите на идеята. И може би бихте могли да изкажете и собственото си мнение, ако членът на персонала на TruckersMP не го е заключил.

Използване на функцията за търсене

 

3) Сега, тази функция за търсене има много възможности да ви помогне да намерите правилните теми, от които се нуждаете. Начинът, по който виждам функцията за търсене е, когато поставите изречение или дори дума в него, ще търсите всяка тема, за да видите дали има една и съща дума или едно и също заглавие. Но също така включва намирането на членове, които са извън форума на TMP.

 

4) След като натиснете полето за търсене, малко раздела ще се изплъзне наляво. Трябва да се казва „Цялото съдържание“ Ако щракнете върху този малък раздел, в раздел от опции трябва да се покаже къде можете да намерите съдържание или да намерите членове. Можете да изберете всеки от тях. И потърсете члена или съдържанието, което искате да намерите.

 

5) Сега има по-усъвършенствана система за търсене. Използването на това ще ви позволи да търсите по дата, да търсите по автор и много повече! Всичко, което трябва да направите, е да натиснете лупата и това ще ви отведе до по-модерното търсене. Можете да намерите търсенето на съдържание тук и търсенето на членове тук, можете също да го намерите в малкия раздел, който се изплъзва отляво, докато пишете в полето за търсене. При разширеното търсене има 2 раздела, единият е „Търсене на съдържание“, а един е „Търсене на членове“ И двамата ще ви преведат на страниците, които са показани на снимката.

 

И това почти го обобщава в този момент от време. Ако нещо се нуждае от добавяне, не се колебайте да ме уведомите през форумите и с удоволствие ще го включа в тази тема, както и за всички нови потребители на форума, които наскоро се присъединиха към нас.

 

Добре дошли и се надявам да се забавлявате да изследвате и да общувате с общността чрез форума!


Благодаря за вниманието ! 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.