Jump to content
  • 0

Unable to connect to Europe Servers in ETS2


jakgod3
 Share

Question

I have not been able to connect to any of the European servers in Ets2 since I downloaded the truckersmp mod. I have traced the IP address in command prompt, and my connection timed out once I get into France. I will post a screenshot of the results when I get home to my computer later today. I have called my ISP to complain, or ask why this is happening. It took me a while to find someone that actually knew what I was talking about, but a network engineer suggested to set up a static IP today to see if this helps by any means. What else would I able to do? DMZ, or opening up certain ports in my modem? Any information or help is greatly appreciated. 

 

Thanks,

JB

 

NOTE, These are the results from an IP trace in command prompt..

 

C:\Users\Jared>TRACERT 37.187.170.151

Tracing route to ns347668.ip-37-187-170.eu [37.187.170.151]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.0.254
  2     *        *        *     Request timed out.
  3    72 ms    82 ms    77 ms  172.30.201.1
  4    70 ms    57 ms    53 ms  12.251.240.169
  5    66 ms    77 ms    88 ms  cr81.dtrmi.ip.att.net [12.122.99.62]
  6     *        *        *     Request timed out.
  7    88 ms    77 ms    82 ms  ggr4.cgcil.ip.att.net [12.122.133.33]
  8    62 ms    77 ms    77 ms  chi-b21-link.telia.net [213.248.87.253]
  9   104 ms   102 ms   142 ms  nyk-bb2-link.telia.net [62.115.137.34]
 10   103 ms   117 ms    97 ms  nyk-b2-link.telia.net [62.115.134.108]
 11    95 ms   107 ms   112 ms  be100-154.nwk-5-a9.nj.us [192.99.146.38]
 12   113 ms   101 ms   108 ms  be10-1018.bhs-g2-a9.qc.ca [192.99.146.101]
 13   100 ms    92 ms    97 ms  vac3-0-a9.qc.ca.vaccum [198.27.73.241]
 14   122 ms   102 ms   107 ms  vac3-1-n7.qc.ca.firewall [198.27.73.242]
 15    99 ms   107 ms   107 ms  vac3-2-n7.qc.ca [198.27.73.235]
 16    92 ms   102 ms   102 ms  vac3-3-n7.qc.ca [198.27.73.237]
 17     *        *        *     Request timed out.
 18     *        *        *     Request timed out.
 19     *        *        *     Request timed out.
 20     *      608 ms     *     be50-5.sbg-4a-a9.fr.eu [188.165.9.70]
 21     *        *        *     Request timed out.
 22     *        *        *     Request timed out.
 23     *        *        *     Request timed out.
 24     *        *        *     Request timed out.
 25     *        *        *     Request timed out.
 26     *        *        *     Request timed out.
 27     *        *        *     Request timed out.
 28     *        *        *     Request timed out.
 29     *        *        *     Request timed out.
 30     *        *        *     Request timed out.

Trace complete.
 

Link to comment
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
2 hours ago, Dystopia said:

Can you upload a screenshot of what error you get ? 

 

Here you go.. I've been on the phone with my ISP for over an hour, but it looks like they have the same trace results as I do.

20160316140510_1.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I also did a trace while connect to the LTE hotspot on my phone, which did establish a connection to the server. The results are as followed...

 

Microsoft Windows [Version 10.0.10586]
(c) 2015 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Jared>TRACERT 37.187.170.151

Tracing route to ns347668.ip-37-187-170.eu [37.187.170.151]
over a maximum of 30 hops:

  1    27 ms     2 ms     1 ms  172.20.10.1
  2    35 ms    37 ms    36 ms  193.sub-66-174-62.myvzw.com [66.174.62.193]
  3   169 ms    52 ms    29 ms  148.sub-69-83-78.myvzw.com [69.83.78.148]
  4    96 ms    32 ms    68 ms  225.sub-69-83-71.myvzw.com [69.83.71.225]
  5   163 ms    34 ms    28 ms  194.sub-69-83-71.myvzw.com [69.83.71.194]
  6   241 ms    68 ms    29 ms  234.sub-69-83-65.myvzw.com [69.83.65.234]
  7   480 ms    38 ms    23 ms  17.sub-69-83-67.myvzw.com [69.83.67.17]
  8   190 ms    33 ms    26 ms  det-b1-link.telia.net [62.115.61.245]
  9    62 ms   143 ms    51 ms  nyk-bb1-link.telia.net [62.115.116.20]
 10   269 ms    62 ms    54 ms  nyk-b2-link.telia.net [62.115.112.107]
 11   206 ms    58 ms    47 ms  be100-154.nwk-5-a9.nj.us [192.99.146.38]
 12   209 ms    64 ms    59 ms  be10-1018.bhs-g2-a9.qc.ca [192.99.146.101]
 13   216 ms    67 ms    60 ms  vac3-0-a9.qc.ca.vaccum [198.27.73.241]
 14   168 ms    60 ms    57 ms  vac3-1-n7.qc.ca.firewall [198.27.73.242]
 15   168 ms    64 ms    56 ms  vac3-2-n7.qc.ca [198.27.73.235]
 16   124 ms    67 ms    66 ms  vac3-3-n7.qc.ca [198.27.73.237]
 17     *        *        *     Request timed out.
 18     *        *        *     Request timed out.
 19     *        *        *     Request timed out.
 20   483 ms   161 ms   162 ms  be50-5.sbg-4a-a9.fr.eu [188.165.9.70]
 21   479 ms   171 ms   177 ms  ns347668.ip-37-187-170.eu [37.187.170.151]

Trace complete.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
On 3/22/2016 at 1:00 PM, jakgod3 said:

Any information? Is it possible that the servers ISP isn't letting my ISP communicate with the server?

Very unlikely, OVH afaik has not banned a IP range w/o reason (mass spam, attacks etc)

 

It's likely a router/modem issue, like a firewall (as mentioned) If you have a firewall enabled on either device disable it restart the device and try loading up MP. If both have a firewall enabled disable one at a time. Also check to see if Windows has its firewall enabled, thats been known to cause issues...

Signature removed by a wondering ghost

SUS0M9O.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 0

A buddy of mine had the same problem, clean driver, no ban. He said he reinstalled game and mp , tried ATSMP eu, ETS2MP eu... Nothing worked.

In the end this or something else did the trick : New profile (weird).

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.