DoogiePL Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Hejo. Multiplayer korzysta z dx11 czy z dx9? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WooQash Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 ETS2 działa tylko i wyłącznie na bibliotekach DirectX 9 (lub OpenGL, ale to inna bajka), także MP również. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheReduxPL Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 DX11 o ile mi wiadomo jest w ETSie tylko wyłącznie po to, by można było grać na Oculusie. Tak jak teraz o tym pomyśleć... to jeśli ETS2MP nie może działać na DX11, to na Oculusie na multi sobie nie pogram? ^ Oh look at my speedtest results, they're totally legit! Internet straight outta hell! ^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
WooQash Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Powiem szczerze - nie wiem. Nawet jeżeli potrzebuje DX11 to korzysta z tego tylko Oculus, reszta gry powinna normalnie z DX9. Niestety nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie to działa także nie chciałbym wprowadzać w błąd. Nie mniej jeżeli dobrze mi się wydaje to wersja dla Oculusa korzysta z innej binarki (czyli pliku exe), który nie jest wspierany przez ETS2MP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Game Developer mwl4 Posted February 1, 2016 Game Developer Share Posted February 1, 2016 DX11 nie ma w ogóle. Gra ma zaimplementowane tylko DX9 i OpenGL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MonteCristo Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 Można wiedzieć jaki był powód nie wprowadzenia DX11,myślę że jednak przy nowych bibliotekach gra sporo by zyskała . Link to comment Share on other sites More sharing options...
erulogoss Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 musisz brać pod uwagę, że ETS2 premierę miał w 2012roku i wydaje mi się, że w tamtym okresie karty graficzne zgodne z dx11 nie były aż tak bardzo popularne (mimo, że dx11 zadebiutował wraz z w7 w 2010roku) dodatkowo jest pewne ze ETS2 dostanie wsparcie dla DX11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MonteCristo Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Sorry mój błąd trochę się zamotałem pytając o ETS2 miałem na myśli ATSa . Oczywiście brak w ETS2 DX11 jest zrozumiały bo w tamtym okresie te karty dopiero nieśmiało wchodziły na rynek . A w przedziale budżetowym nie było zbyt dużego wyboru jeśli chodzi o karty z DX 11 które radziły by sobie w grach . Ale ponoć multik do ATSa i ETSa ma być przemianowany na jedną platformę . Jakim cudem skoro dwie gry będą miały inne biblioteki DX ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
I<3VODKA Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 ATS korzysta z Dx9. Oficjalna grupa dla polskiej społeczności | Nowy Wykop.pl | Facebook| Twitter | Youtube| Twitch >>> How to become admin? Click here! <<< wiadomości belgia wydarzenia belgia informacje belgia wiadomości bruksela wydarzenia bruksela informacje bruksela Link to comment Share on other sites More sharing options...
MonteCristo Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Dlaczego ? Nie miał przypadkiem przejść na DX11 . Nawet ktoś gdzieś z SCS o tym pisał . Cytuje " Ats będzie korzystał z bibliotek DX11 a dla osób ze słabszym sprzętem zostanie OpenGL " . Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4lymisiu Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 To jest coś takiego: jedna gra to dostaje to i druga tez Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiithSomtaaw Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Dlaczego ? Nie miał przypadkiem przejść na DX11 . Nawet ktoś gdzieś z SCS o tym pisał . Cytuje " Ats będzie korzystał z bibliotek DX11 a dla osób ze słabszym sprzętem zostanie OpenGL " . Zmiana API dla nieukrywając starego już silnika jakim jest Prism3D, jest prawie taką samą rzeczą jak napisanie jego kodu od nowa. Mogą oczywiście dodać efekty i fajerwerki korzystające z instrukcji wprowadzonych w dx11, ale większość aspektów działania grafiki będzie korzystała z 9. Co niekoniecznie będzie szło w parze z wydajnością i optymalizacją. Druga sprawa, że to jest proces bardzo czasochłonny i zasobożerny. Więc nie wymagałbym od małego studia deweloperskiego, że w krótkim czasie zmienią całą technologię. (W międzyczasie pogrywam sobie i śledzę rozwój Kerbal Space Program, tam po premierze wersji 1.0 w Kwietnu ubiegłego roku, po bugfixach zaczęły się pracę nad aktualizacją przejściem z silnika Unity 4 na Unity 5 i nadal niewiadomo czy w 1 kwartale tego roku wersja gry 1.1 z nowym silnikiem i to gotowym, wyjdzie na światło dzienne, a sprawa jest inna gdy samo studio musi opracować silnik i zaimplementowac go do swoich produktów. Edit. Też trzeba pamiętać czym jest DirectX, polecam: (fragment od 0:50) Ot czekajmy co nasi przyjaciele z Pragi przygotują i zobaczymy. Założę się, gdy za jakiś czas deweloperzy gier zaczną chętniej korzystać z dx12, które działa na niższym poziomie (bardziej bezpośrednio ze sprzętem- zobaczyny jak to wyjdzie w praniu, bo benchmarki i pojedyncze dema wiosny nie czynią ), to zaczną się życzenia o aktualizację do Scs'u. Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. – Mein Hund hat keine Nase! – Und wie riecht er dann? – Schrecklich! Link to comment Share on other sites More sharing options...
I<3VODKA Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 ATS mial byc na Dx11, ale cytujac klasyk... "cos sie popsulo". 1 Oficjalna grupa dla polskiej społeczności | Nowy Wykop.pl | Facebook| Twitter | Youtube| Twitch >>> How to become admin? Click here! <<< wiadomości belgia wydarzenia belgia informacje belgia wiadomości bruksela wydarzenia bruksela informacje bruksela Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAKERPK [PL] [ENG] Posted February 22, 2016 Share Posted February 22, 2016 Temat nieaktywny. Zamykam i przenoszę do Archiwum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts