Szymkod Posted August 9, 2020 Report Posted August 9, 2020 Witajcie! Ostatnio zakupiłem kierownicę G29 z pedałami i gałką skrzyni biegów. Najpierw zainstalowałem Logitech G HUB, lecz zanim uruchomiłem jakiekolwiek gry, po zapoznaniu się z opiniami nt, G hub zmieniłem go na LGS Logitech Gaming Software. Gdy odpaliłem ETS2 i ATS przyciski nie działały. Sama oś kierownicy, pedałów i biegi były sprawne, ale łopatki i przyciski nie działały. Próbowałem wiele rzeczy i nic. Doszedłem do wniosku żeby zainstalować ponownie G hub. I przyciski zadziałały! Ale w grze Farming Simulator 19 Force feedback nie działał, to znaczy: kierownica bez względu na teren itp. stawiała duży opór. Same pedały i kierownica działały z dużą martwą osią (tak jak bez sterowników). Ets i ats działał całkiem w porządku, chociaż czasami były problemy z tymi sterownikami. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
HeavyWolfPL Posted August 9, 2020 Report Posted August 9, 2020 W FS19 nie ma force feedbacku, masz tylko sprężynę centrującą. W głównym menu, ustawienia urządzenia czy coś w tym stylu jest wybór martwego pola, dla G29 ustaw wszystko na 0%. Ja na FS19 mam sprężynę wyłączoną, a i tak jest lekki opór.
[C-S] WoTr Enjoyer Posted August 9, 2020 Report Posted August 9, 2020 Cześć, jedna rzecz która może wpływać na takie działanie kierownicy, to podłączenie jej pod USB 3.0. Jeśli to zrobiłeś to podłącz pod wejście 2.0, mi i wielu znajomym pomogło. Możesz spróbować odinstalować programy Logitecha i wszelkie sterowniki kierownicy, może jak jeszcze raz skonfigurujesz od 0 to coś da.
Linciano Posted August 27, 2020 Report Posted August 27, 2020 Wątek nieaktywny Jeśli chciałbyś abym przywrócił ten wątek napisz do mnie prywatna wiadomość //Zamykam i przenoszę do nieaktywnych
Linciano Posted September 10, 2020 Report Posted September 10, 2020 Wątek nieaktywny przez długi czas //Przenoszę do nierozwiązanych
Recommended Posts