Jump to content

Rangok a TruckersMP-nél


Patriktanki
 Share

Recommended Posts

spacer.png

 

Sziasztok!

 

Sokan kíváncsiak arra a TruckersMP csapatának a struktúrájára, kik is dolgoznak a színfalak mögött, milyen munkák is folynak itt, és még jó pár dologra. Ebben a cikkben arról találsz információkat, hogy melyik rank pontosan miért felel. De még mielőtt elkezdenénk! Nagyon fontos, hogy akik a csapatban dolgoznak, mind önkéntesen teszik ezt, ezért ők semmilyen fizetést nem kapnak. Éppen ezért, vannak olyan dolgok, amik sok időt vehetnek igénybe, mivel e-mellett a projekt mellett mindenkinek megvan a saját magánélete, továbbá minden munkának biztosítani kell a minőségét, ami még további időt emészt fel.

 

Először is, itt van egy kép a Staff csapatunk felépítéséről (ki tudod nagyítani a képet, ha rákattintasz):

 

spacer.png

 

Ez egy kommunikációs táblázat, nem az előléptetések alapján van elkészítve.

 

 

Ahogy látod, egy eléggé komplikált a csapatunk felépítése. Talán most már érted, miért is telnek a részletek időbe.

 


UPPER STAFF


 

 

Developer (Fejlesztő)

 

Ezek azok az emberek, akik a modifikációt fejlesztik, többek között ők írják a kódot a játékhoz, vagy éppen a weboldalt fejlesztik. A dolgok nagy részéért nem ők a felelősek, hanem inkább a csapat többi része. Éppen ezért, teljesen értelmetlen írni nekik, hogy oldják fel a kitiltásodat, vegyenek fel a TruckersMP csapatába, vagy bármi mással kapcsolatban, ami a csapat többi részének a feladata. Azonban írhatsz nekik, ha felfedeztél valamilyen különös hibát a játékon belül vagy akár a honlapon, amit még senki előtted nem vett észre, és furcsa szituációkat, vagy akár crash-eket okoznak. Továbbá ezek az emberek felelősek az Add-On Team által kiadott tartalmak implementálásáért.

 

 

Project Manager (Projekt Menedzser)

 

A Project Manager felel az összes staffért, illetve magáért a projektért. A modifikáció jövőjéről ő dönt, összhangban a Fejlesztőkkel. Közvetlen kapcsolatban van minden csapat managerével, illetve a Community és Game Managerekkel is. Továbbá ő hallgatja meg a staffok projekttel kapcsolatos visszajelzését, mint például újdonságok a weboldalon vagy új szabályok, illetve a közösség visszajelzését a projekttel kapcsolatosan. A Project Manager felelőssége, hogy minden csapat hibátlanul működjön, illetve, hogy hosszú jövője legyen a TruckersMP-nek.

 

 

Project Coordinator (Projekt Koordinátor)

 

A Project Manager segítségére van a Project Coordinator, aki hasonló dolgokkal foglalkozik, mint a Project Manager, de kevesebb döntési lehetőséggel. Ahol a Project Manager hozza meg az összes döntést, ott a Project Coordinator csak ott segít, ahol éppen erre lehetősége adódik.

 

 

Service & Data Analyst (Szolgáltatás & Adat Analizáló)

 

Ő a felelős a TruckersMP folyamatok elemzéséért, és ezek olyan részeinek megtalálásáért, amik fejlesztést igényelnek. Miután ezeket megtalálta, javaslatokat tesz, hogy hogyan is lehetne ezeket fejleszteni, így egyaránt a játékosok és a TMP csapattagok élményét is egyaránt jobbá tenni. Ezek mellett még az is a feladata, hogy adatokat biztosítson mind a TMP csapatáról, mind a játékosokról, hogy látni lehessen az így észrevehető hibákat.

 

 

Add-On Manager (Kiegészítőkért Felelős Menedzser)

 

Az Add-on Managerek a felelősek az Add-On Teamért. A térképszerkesztés és a modifikációk készítése ezen, illetve az Add-On Csapat fő feladata, amit az Add-On Managerek ellenőriznek és néznek át. Továbbá ők felelősek a már létező dolgok továbbfejlesztéséért. Ha van egy olyan ötleted, ami feltétlenül a multiplayer része kéne legyen, kapcsolatba léphetsz ezekkel az emberekkel. Ahogy minden más menedzsernek, ennek a csapatnak is feladata a toborzás az Add-On Csapatba, ahol ők meggyőződnek arról, hogy a megfelelő és elegendő tudással rendelkező emberek csatlakoznak ehhez.

 

 

Community Manager (Közösségi Menedzser)

 

Ők a felelősek a jó kapcsolatért a közösség és a staff csapat között. Sok feedback ticketet válaszolnak meg a közösségtől, ezzel biztosítva, hogy a játékosoknak kellemes időtöltést biztosítanak. Ezen kívül ők kommunikálnak a közösséggel a közösségi médiás platformokon, úgy, mint a Twitteren vagy a Facebookon. A Media és Event Managerekkel szorosan együtt dolgoznak, hogy egy esemény vagy maga a projekt még inkább élvezhetőbb legyen a közösség számára.
Ha valami problémába ütközöl, nyugodtan felveheted a kapcsolatot a Community Managerekkel, ők mindig megtesznek mindent, hogy megoldják a problémát. Továbbá ők a felelősek az újdonságok kiírásáért, ez lehet akár fejlesztési vagy eseménnyel kapcsolatos, vagy bármi más, amiket blogokban, illetve a korábban említett platformokon kommunikálnak.Mindezek mellett ők a felelősek a jó atmoszféráért, kapcsolatba léphetsz velük, ha valamilyen büntetést nem érzel helyénvalónak, vagy csak egy egyszerű visszajelzést szeretnél adni. Azonban a kitiltással kapcsolatos büntetéseket nem ő velük kell megbeszélni, hanem a nemsokára következő csoporttal, a Game Managerekkel

 

 

Support Manager (Support Menedzser)

A Support Managerek feladata a support panel kontrollálása itt. ŐK a felelősek azért, hogy a felhasználók megfelelő segítségben részesüljenek, mind a fórum “Help” szekcióján, mind a weboldali rendszeren keresztül. Mint managerek, feladatuk új Support Trainee-k toborzása, majd előléptetése Trial Support, majd pedig Support pozícióra. A Support csapattal kapcsolatos problémák megoldásáért szintén ők a felelősek. Ha valami problémába ütközöl, tőlük számíthatsz segítségre.

 

 

Community Moderation Manager (Közösségi Moderálási Menedzser)

 

A Community Moderation Managerek felelősek minden olyan probléma megoldásáért, ami a fórum, a discord, vagy a közösségi médiás moderálást érinti. A Community Moderatorök ezen emberek fennhatósága alatt vannak, ezzel együtt ezek a menedzserek a felelősek új emberek toborzásáért ebbe a csapatba. Feladatuk meggyőződni arról, hogy a jó embereket veszik fel a fórum, discord, vagy éppen a közösségi médiás felületre moderálni. Ha valamilyen olyan problémába ütközöl, ami ezekkel kapcsolatos, egy feedback ticket írása mindig jó ötlet, ami biztosan megfelelően lesz kezelve.

 

 

Media Manager (Média Menedzser)

 

A Media Managerek tulajdonképpen a Media csapatért felelősek, akik pedig videók, képek és hasonló dolgok készítéséért felelnek. Ezen kívül természetesen az emberek toborzása ebbe a csapatba szintén az ő feladatuk. A TruckersMP által szervezett hivatalos eseményeken biztosítják, hogy a Media csapat jelenlétével az eseményről kiváló képek és videók készüljenek, hogy a sikeres eseményt utána ezzel lehessen ünnepelni.

 

 

Game Manager (Játék Menedzser)

 

A Game Managerek a felelősek mindenkiért, aki a Game Moderation csapatban van. Ebben beletartozik a Trainee, a Report Moderator, a Game Moderator, a Game Moderator leader és a Game Moderator Trainer is. Továbbá ezek az emberek felelősek a játékon belüli szabályokért, legyenek azok mindennapi, vagy külön eseményhez kért szabályok. A Game Managereket kell keresned, ha úgy gondolod, egy Game Moderator visszaél a jogaival, vagy csak visszajelzést szeretnél róluk adni. Továbbá, a Game Managerek a felelősek a csapaton belül lévő emberek átmozgatása a Game Moderation csapatba. Ha szeretnél panaszt tenni egy kick, ban, elutasított feljelentés vagy bármi más játékkal kapcsolatos dologgal kapcsolatban, a jó embereket keresed, amikor a Game Managerekkel lépsz kapcsolatba.

 

 

Event Manager (Rendezvény/Esemény Menedzser)

 

Az Event Managerek a felelősek az események létrehozásáért és szervezéséért mind a játékosoknak, mind a staffoknak. Minden eseménnyel kapcsolatos dolog általuk van kezelve. Meggyőződnek arről, hogy az Event csapat jó munkát végez, amikor egy konvojt kell irányítani. Ezen kívül koordinálják a csapataik munkáját a Media Managerrel, hogy minden zökkenőmentesen működik.

 

 

Translation Manager (Fordítói Menedzser)

 

A Fordítói Menedzserek felelősek a fordítókért. Arról bizonyosodnak meg, hogy minden szükséges dolog rendelkezésére áll a játékosoknak különböző nyelveken. A különböző tulajdonok, posztok és blogok különböző nyelvekre való fordításának megléte segíti a felhasználókat abban, hogy naprakészek legyenek a TruckersMP-vel kapcsolatban. Továbbá, ezeknek az embereknek van tapasztalatuk különböző nyelvekkel való munkával kapcsolatban. Bármiféle fordítással kapcsolatos problémával fordulj bátran hozzájuk.

 


STAFF


 

Game Moderator Leader (Játék Moderátor [csapat]Vezető)

 

A Game Moderator Leaderök feladata a Game Managereket segíteni azzal, hogy kisebb csoportokért felelnek, amik Report és Game Moderator rangú emberekből áll. A Game Moderator Leader az alájuk tartozó emberek aktivitását, munkájuk minőségét, és tanácsokat adnak a Report és Game Moderator rangban lévő embereknek. Mivel ez egy eléggé belsőleges munka, csak abban az esetben érdemes ráírni ezekre az emberekre, ha a szabályokkal kapcsolatban van kérdésed, és éppen nincs elérhető Game vagy Project Manager.

 

 

Game Moderator Trainer (Játék Moderátor Kiképző)

 

A Game Moderator Trainerek felelősek a Trainee-k kiképzéséért. E kiképzés alapja az, hogy a Game Moderator-i feladatok helyes ellátására tanítja meg őket tesztekkel és vizuális példákkal. Segítséget, visszajelzést adnak a Trainee-knek, és monitorozzák a napi munkájukat, hogy a tökéletességről meggyőződjenek. Hasonlóan a Game Moderator Leader ranghoz, ez is inkább belsős feladatokat lát el.

 

 

Game Moderator (Játék Moderátor)

 

A Game Moderator rangban lévő emberek a felelősek az emberek játékon belüli kitiltásáért/kickeléséért. Ezek az emberek ellátnak játékon belül és a weboldalon is munkákat, értve ezalatt főleg a feljelentéseket. Ők tartják távol a szervertől azokat a játékosokat, akik tulajdonképpen nem is nagyon érdekeltek a szabályok követésében, mindezt főleg feljelentések kapcsán. A játékon belül működő feljelentési rendszer mellett van még egy weboldali rendszer is az alábbi linken, ahol bizonyítékot küldhetsz be arról, ahogyan egy másik játékos megszegi a szabályokat, mint például leütköz valakit vagy blokkolja az autópályát. Azonban biztosra kell menned, hogy elegendő bizonyítékot küldesz be egy weboldali feljelentés esetén. Az ezekkel való foglalkozás egy fontos része a Game Moderatoröknek, mivel itt minden egyes feljelentés meg lesz nézve. Azonban, tekintettel a sok munkára, ez sok időt is jelenthet, úgyhogy türelmesnek kell lenned.

 

 

Report Moderator (Feljelentés Moderátor)

 

A Report Moderator ranggal rendelkező emberek a weboldali feljelentésekkel és fellebbezésekkel foglalkoznak. Ezeknek az embereknek játékon belül még nincsenek jogaik, de a weboldalon dolgozva tapasztalatot szereznek abban, miként is fog kinézni a játékon belüli munka, milyen szituációkkal találkozhatnak majd. Ennek következtében gyorsabban lesznek képesek dönteni helyzetekben, ahol valós időben kell majd döntéseket hozniuk, amint a jogokat megkapják.

 

 

Trainee (Újonc)

 

A Trainee-k azoka az emberek, akik felvételt nyertek a Game Moderation csapatba, akár a csapatból, akár a játékosok közül. Ezeknek az embereknek át kell menniük egy képzésen, mielőtt Report Moderatorré válnának, majd később Game Moderatörré. A rank lényege egy néhány napos training és a gondolkodás tesztelése. A Game Moderator Trainer foglalkozik ezekkel az emberekkel, akik minden tudásukat átadják ezeknek az embereknek. Minden kérdés és kétség meg lesz válaszolva a képzésen, ami lehetővé teszi ezeknek az embereknek, hogy a weboldali feljelentésekkel is fellebbezésekkel foglalkoznak, amint a szükséges jogokat megkapják.

 

 

Support (Segítő)

 

A “Support” egy nagyon fontos pozíció a csapatba, hiszen ők nyújtanak technikai segítséget azoknak, akik igénylik. A “Support Trainee” nevű rangban kezdik pályafutásukat, ahol megtanulnak mindent a munkával kapcsolatban, majd a végén egy teszt is várja őket, ami felméri, hogy alkalmasak-e a munkára. Ez után a “Trial Support” nevű rangban találják magukat, amikor is elkezdenek segíteni az embereknek a fórumon és a support panelen itt: https://truckersmp.com/support. Ha nem tudsz bejelentkezni, kapcsolódási hibába ütközöl vagy valamilyen technikai nehézséged van, írj egy support ticketet, és a support csapat minél hamarabb válaszolni fog.

 

 

Trial Support (Próbaidős Segítő)

 

A Trial Support egy olyan rang, amin az emberek átmennek azelőtt, mielőtt teljes Support ranggal rendelkeznének. Ez alatt az időszak alatt megtanulnak mindent a munkával kapcsolatban és azt, hogyan is kell az olyan embereknek válaszolni, akik technikai nehézséggel küzdenek. Ha problémába ütközöl, a csapat foglalkozni fog a support ticketeddel, vagy a kérdéseddel, amit a fórumon tettél fel.

 

 

Support Trainee (Újonc Segítő)

 

A Support Trainee ranggal azok az emberek rendelkeznek, akik sikeresen bejutottak a Support csapatba, akár a csapaton belülről, akár a játékosok közül. Ezen a rangon átmenvén megtanulják, hogyan legyenek professzionálisak és hogyan fog kinézni a munkájuk a későbbiekben Trial, majd teljes Support csapattagként. A képzés a menedzser által van lebonyolítva és megfigyelve.

 

 

Translator (Fordító)

 

A fordítók felelőssége, hogy minden poszt és egyéb TruckersMP tulajdon szükség esetén rendelkezésre álljon más nyelveken is az angolon kívül. Ők felelősek azért, hogy a közösség megértse, mi is folyik a TruckersMP-ben. A fordítók az angolon kívül az általuk beszélt nyelveken teszik elérhetővé fordításaikat. A fordítókért a Translation Manager a felelős. Nem mindig látod közvetlenül a munkájukat, azonban mindig elfoglaltak a fordítással.

 

 

Trial Translator (Próbaidős Fordító)

 

Ők azok az emberek, akik jelentkeztek a TruckersMP Translator csapatába, mind a játékosok közül, mind a csapatból. Minden fórdítói csapattagnak el kell végeznie egy képzést, hogy ügyesebbek legyenek munkájuk során. A teljes munkájuk monitorozva van a Translation Managerek által, hogy a minőségi fordítások biztosítva legyenek a közösség számára.

 

 

Add-On Team (Kiegészítőkért Felelős Csapat)

 

Az Add-On Team pontosan ugyanazt csinálja, mint amit a csapat managerei. A térképszerkesztés és a modifikációk készítése a csapat fő feladata, és ezzel együtt a közösség játékélményének növelése.

 

 

Event Team (Rendezvény Csapat)

 

Az Event Team a felelős azért, hogy a rendezvényeink simán lefussanak, amit oly módon segítenek, hogy útbaigazítást adnak a játékosoknak. Továbbá az Event Team segít az események kezdeti szervezésében is. Fő feladatuk a mentések betöltése és a konvoj kontroll feladatok ellátása, ami néha azzal a kiváltsággal is jár, hogy vezethetik a rendőrautót, ami egyébként esetenként szintén feladatuk. A rendezvényszervezési skillek itt mindenképp szükségesek, ami azt is jelenti, hogyha segítségre van szükséged, ezek az emberek a nagy tudásuk miatt fognak tudni rajtad segíteni.

 

 

Community Moderator (Közösségi Moderátor)

 

Ez egy olyan rang, ami több pozíciót foglal magába. Ez alatt a rang alatt vannak a Discord Moderátorok, Fórum Moderátorok és a Közösségi Médiás Moderátor Csapat, tulajdonképpen ezeknek az embereknek a feladata a Discord, a fórum és a Facebook csoport moderálása. A helyzetből adódóan az ebben a csapatban lévő tagok a fő platformok egyikén győződik meg arról, hogy mindenki betartja a szabályokat. Amennyiben nem, abban az esetben büntetéseket oszthatnak ki. Függetlenül attól, hogy melyik platform moderálása az ő feladatuk, hozzájuk mindig fordulhatsz segítségért, ha valami olyan dolgot találtál, ami nem követi a szabályokat. Ebben az esetben fontos, hogy mindig legyen elegendő bizonyítékod, amikor velük kapcsolatba lépsz. Mivel azonban nem rendelkeznek különleges jogosultságokkal, felesleges őket kitiltással és fellebbezéssel kapcsolatos dolgokról kérdezni, mert nem fognak tudni segíteni.

 

 

Media Team (Média Csapat)

 

A Media Team feladata, hogy tartalmakat gyártson a közösségi médiás felületeinkre, legyen az Twitter, Facebook, YouTube vagy Twitch. Hivatalos rendezvények alkalmával az esemény megörökítése, ami utána a közösségnek rendelkezésére áll. Ha jól értesz a videóvágáshoz, Photoshophoz vagy bármilyen médiával kapcsolatos dologhoz, elküldheted nekik az alkotásaidat, ha úgy gondolod, ők ebből hasznot húzhatnak.

 


 

Players (Játékosok)

 

A tagjai a közösségnek. A fórumon a játékosok akár Driver vagy Veteran Driver ranggal is megjelenhetnek, egészen hatos szintig. Röviden, ebbe a csoportba tartozol te is!

  • Like 3
  • Thanks 2
  • Woah! 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.