Jump to content
Sign in to follow this  
Jeronimeau

Update omtrent de ontwikkeling van 1.37

Recommended Posts

Hallo allemaal!

 

Een maand geleden werd versie 1.37 officieel gelanceerd voor American Truck Simulator (ATS) en Euro Truck Simulator (ETS2). Sindsdien ontvangen we iedere dag veel vragen en zien we de frustratie toenemen omdat onze multiplayer mod deze versie nog niet ondersteund. In deze update willen we graag een overzicht bieden wat precies het probleem is waarom het zo lang duurt en wat de huidige stand van zaken is.

 

eXKLVP4.png

 

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat er al veel tijd en moeite is gestoken in het overzetten van de multiplayer mod naar 1.37 en iedere dag wordt eraan gewerkt. Op dit moment is naar schatting ongeveer 90% van van het werk gedaan. Dit is goed nieuws, want dit betekent dat we 1.37 al kunnen gebruiken op de test servers om te kijken of bepaalde onderdelen al werkzaam zijn. Ondanks dat we dicht bij het afronden van de overzetting zijn, kan het onverwachts langer gaan duren als we bugs vinden. Tijdens het testen moet dat blijken.

 

We hebben enige speculatie gezien dat de recente DLC "FH Tuning Pack" vertraging oplevert voor de multiplayer update naar 1.37. Dit is gelukkig niet waar. Nieuwe DLC's kunnen zeer snel ondersteund worden. Hetgeen wat de grote vertraging veroorzaakt is de nieuwe sound engine (FMOD). Dit is een splinternieuwe feature in het spel en het is aan onze ontwikkelaars om dat onderdeel te begrijpen en vervolgens compatibel te maken met onze multiplayer mod. Dat blijkt een flinke uitdaging te zijn. Op dit moment zijn ze bezig met het herimplementeren van de vrachtwagengeluiden, wat ongeveer 9% van de overgebleven 10% inhoudt. De overige 1% is voor het afronden van andere kleine wijzigingen.

 


 

Veelgestelde vragen

 

Om een antwoord te bieden op de meest gestelde vragen die wij van onze community hebben ontvangen, hebben we er enkele hieronder opgesomd en beantwoord. Als jouw vraag hier niet tussen zit, wees dan niet bang om jouw vraag in ons officiële forumtopic te stellen. We zullen dat topic de komende dagen goed in de gaten houden en zullen zo snel mogelijk antwoord geven.

 

Wanneer wordt naar verwachting 1.37 ondersteund in multiplayer?
Er zijn regelmatig korte updates naar buiten gebracht dat de ondersteuning gelanceerd wordt 'zodra het zover is' of dat het 'binnenkort komt'. We snappen dat dit niet echt behulpzame informatie is voor jou en dat het frustrerend kan zijn als er nooit echt een concreet antwoord geleverd wordt. De reden dat we tot op heden niet een daadwerkelijk antwoord hebben kunnen geven is omdat het niet mogelijk is om dat te doen. Er zijn teveel variabelen die een rol spelen in de uiteindelijke lanceerdatum, zoals onverwachte bugs. Als we een verwachte einddatum geven en er gebeurt iets waardoor het langer gaat duren, dan moeten we die datum uiteindelijk verzetten en dat is iets wat onwenselijk is. Op dit moment werkt alleen onze hoofdontwikkelaar mwl4 aan de overzetting van 1.36 naar 1.37 omdat enkel hij de kennis, skills en middelen in huis heeft om dit voor elkaar te krijgen. Naast dat hij hard hieraan werkt moeten we ook niet vergeten dat hij in het dagelijks leven een baan en taken heeft. Het werk aan de mod doet hij in zijn vrije tijd.

Het hele team ondersteund hem zo goed mogelijk, maar uiteindelijk is hij de man die het werk moet verzetten in deze casus. Onthoud ook dat ETS2 en ATS in de kern singleplayer games zijn en het was nooit de bedoeling van SCS Software, de ontwikkelaars, om het spel ook in een multiplayer setting te gebruiken. Het feit dat een paar vrijwilligers het voor elkaar hebben gekregen om een multiplayer mod te ontwikkelen en dat jarenlang te onderhouden is al een prestatie op zich. We realiseren dat sommige van jullie het geduld beginnen te verliezen, maar we vragen om nog even vol te houden. De ondersteuning van de nieuwe versie neemt veel tijd en moeite in beslag, maar we zijn er bijna.

 

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent 1.37?
We zullen regelmatig updates geven via onze officiële kanalen. Onderstaand zie je een link naar al die kanalen:

TruckersMP News | Development Announcements (forums) | Discord | Twitter | Instagram | Facebook

 

Ik heb mijn spel al geüpdatet naar 1.37, kan ik spelen op de multiplayer servers?
Nee, 1.37 wordt nog niet ondersteund. Als je wilt spelen op onze servers, dan zul je je spel moeten downgraden. In dit Knowledge Base artikel lees je hoe je dat kunt doen.

 

Waarom organiseren jullie nog steeds grote evenementen zoals Real Operations V9 in plaats van het werken aan 1.37?
Dit is een verkeerde aanname van hoe ons team werkt. Het TruckersMP team heeft momenteel meer dan 200 leden. Elk lid heeft een specifieke taak binnen het project. Officiële evenementen worden georganiseerd door het Event Management en het Event Team. Gezamenlijk besteden zij duizenden uren om de community te vermaken.

De ontwikkeling van 1.37 is echter een taak voor onze ontwikkelaars. Op dit moment werken alleen mwl4 en ShawnCZek aan de game client omdat zij daar de juiste skills en kennis voor in huis hebben.

 

Ik heb recentelijk veel client updates gezien, heeft dat iets te maken met 1.37?
Ja en nee. De meeste recente updates waren voornamelijk bug fixes en algemene features voor onze multiplayer mod. De meeste updates zijn doorgevoerd voor 1.36, maar enkele zijn gedaan als voorbereiding op 1.37. Alle updates waren nodig en hebben op geen enkele manier de voortzetting van het werk aan 1.37 vertraagd.

 

De zomer komt eraan, betekent dat de Spring weather mod verwijdert gaat worden?
Ja, op het moment dat 1.37 gelanceerd wordt voor gebruik in onze multiplayer mod, dan zal de Spring weather mod verwijdert worden.

 

ProMods 2.46 is al klaar, zal het ondersteund worden op 1.37?
Ja. ProMods 2.46 zal ondersteund worden op 1.37, maar het kan enige tijd duren voordat ze compatibel zijn met elkaar. Op het moment dat 1.37 ondersteund wordt in de multiplayer mod, dan zullen de ProMods servers enkele dagen offline gaan totdat de compatibiliteit weer in orde is.

 

Zal het World of Trucks evenement 'Operation Genoa Bridge' ondersteund worden?
Ja, dit evenement is enkel beschikbaar in 1.37, dus momenteel kun je niet via onze multiplayer servers meedoen. Op het moment dat 1.37 ondersteund wordt in multiplayer, dan wel.

 

Zal de recente DLC 'FH Tuning Pack' ondersteund worden?
Ja, ondersteuning voor dit soort DLC's kan zeer snel geleverd worden, dus ondersteuning zal waarschijnlijk gelijktijdig met de update voor 1.37 plaatsvinden.

 

We willen graag iedereen bedanken voor de aanhoudende steun voor het TruckersMP project. We waarderen het geduld zeer en we snappen dat jullie heel graag met versie 1.37 willen spelen in multiplayer. We blijven luisteren naar jullie vragen en zorgen omtrent 1.37 en hopen dat dit nieuws een antwoord heeft kunnen bieden op jouw vragen.

 

TruckersMP Team

--> Dit is een vertaling. Lees hier het originele nieuwsbericht op de homepage

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...