Jump to content

Hogyan jelents fel játékosokat a weboldalon?


Patriktanki

Recommended Posts

Sziasztok,

 

Sok kérdés merül fel annak kapcsán, hogy mi is az érvényes bizonyíték, illetve mit is nézünk, amikor egy játékost feljelentenek. Ezt az útmutatót követve nagy eséllyel a reportjaid el lesznek fogadva. Tarts észben légyszíves, hogy ez csak egy útmutató, nem a szabályzat!

 

Milyen bizonyítékot kell benyújtanom?

 

Az alábbi szabálysértések a legtöbb esetben videós bizonyítékot igényelnek:

 • §1.3 - Spamming or Abuse
 • §2.2 - Ramming
 • §2.3 - Blocking
 • §2.4 - Incorrect way / Inappropriate overtaking
 • §2.5 - Reckless Driving
 • §2.6 - Useless traffic / Inappropriate parking
 • §2.7 - Inappropriate convoy management / Car abuse

 

Az alábbi szabálysértéseket legtöbbször elég csak egy képpel bizonyítanod (de ez helyzettől függ):

 • §1.3 - Spamming or Abuse
 • §1.5 - Inappropriate use of language, communication and impersonation of any kind
 • §3 - Save editing rules

 

Ha az a szabálysértés, amit a játékos elkövetett, nem szerepel a fenti listában, a legjobb, ha videós bizonyítékkal rendelkezel, mivel ezekből sokkal könnyebben kivehető a szabálytalanság, tehát a feljelentésed elfogadására nagyobb esély van.
Videós bizonyítékok esetén tisztán kell látsszon az elkövető felhasználóneve és ID-je, az alacsony minőségű videók/képek könnyebben elutasításra kerülhetnek, ha a benyújtott bizonyíték nem mutatja meg tisztán a feljelentendő játékost.

 

Mi az a /pinfo & benne kell lennie a feljelentésemben?

 

A /pinfo [ID] parancs megmutatja a játékos TruckersMP & Steam azonosítóját, amikor az in-game ID-jét beírod. Ez akkor nagyon hasznos parancs, ha egy zsúfolt helyen vagy, ahol esetleg több játékos van a közeledben, hasonló névvel. A feljelentésedben nem kötelező, hogy ez benne legyen, vagy akár ez egy külön képen szerepeljen, azonban ez ajánlott, mivel ez biztosítja azt, hogy az, akit te feljelentesz, egy-e azza a játékossal, aki a bizonyítékodban a szabálysértést elkövette. Ha a felhasználó még az előtt kilép a játékból, mielőtt be tudnád írni a parancsot, nincs okod pánikolni, ugyanúgy feljelentheted őt, de van rá sajnos esély, hogy rossz ID-t adsz meg a feljelentésnél, ebből kifolyólag elutasításra kerül.


Milyen hosszú kell legyen a benyújtott bizonyíték?

 

Általánosságban a 15 másodperc és 1 perc közötti bizonyítékokat preferáljuk, mivel ezekből rögtön láthatjuk a szabálysértést, és haladhatunk is tovább a következő reportra. A túl rövid videók esetenként nem nyújtanak elegendő bizonyítékot ahhoz, hogy el tudjuk dönteni: hibás volt-e valójában a feljelentett játékos.

 

Ha a beküldött bizonyítékod hosszabb, mint 5 perc, abban az esetben meg kell jelöld, hogy a videóban hol van pontosan a szabálysértés. Ha ezt nem teszed meg, a feljelentésed elutasításra kerülhet. Ha egy videó-összeállítást használsz bizonyítékként, akkor a videó linkjét úgy kell megadnod, hogy azt megnyitva már a megfelelő helyről induljon el a videó, vagy pedig a leírásban kell azt feltüntetned, hogy hol kezdődik a szabálysértés.

 

Melyik weboldalra töltsem fel a bizonyítékot?

 

2 olyan weboldal van, amit mi ajánlunk, ez a kettő a YouTube és a Streamable. Viszont ha szoktál streamelni, megeshet, hogy ezekre az oldalakra nem vagy regisztrálva. Az olyan alternatív oldalak, mint például a Vimeo, DailyMotion, Google Drive mind elfogadottak, viszont ha az elsődleges oldalak valamelyikére van lehetőséged feltölteni a bizonyítékot, azt javasoljuk, tegyél így. Fontos, hogy semmilyen körülmények között sem töltünk le bizonyítékot! Ha olyan oldalra töltöd fel, ahol ez szükséges, a feljelentésed biztonsági okokból automatikusan el lesz utasítva.

 

Mennyi ideig kell a bizonyíték elérhető legyen?

 

A szabályzatra való tekintettel a bizonyíték a ban lejárta után további 1 hónapig elérhető kell legyen. Szóval, például ha a játékos január 1-én lett kitiltva, a bizonyíték legalább február 1-éig elérhető kell legyen. A bizonyíték eltávolítása a report systemből való kizárásodat eredményezheti. A végleges kitiltás bizonyítékát sohasem törölheted.

 

Amennyiben további kérdések merülnek fel benned, kérlek vess egy pillantást a pontos útmutatóért és a gyakran ismételt kérdésekért ide.

 • HaulieLove 1
Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Tudásbázis linkje: https://truckersmp.com/knowledge-base/article/848

 

//locked and moved to Hungarian Discussion - Archiv

----------------------------------------------------------------------------------------------

?? Rules Support Feedback | Guides Ban Appeal ??

?? Szabályzat Támogatás | Visszajelzés | Tudásbázis Fellebbezés ??

----------------------------------------------------------------------------------------------

TruckersMP

eHGAe2j.png

----------------------------------------------------------------------------------------------

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.