Frugo PL Posted November 14, 2016 Report Posted November 14, 2016 Jest jakaś możliwość aby na zewnętrzną stronę dla firmy wyciągnąć statystyki kierowców? Czyli przejechane kilometry, ładunki itp.
BAKERPK [PL] [ENG] Posted November 15, 2016 Report Posted November 15, 2016 Zależy co używasz, my mamy własny system liczenia i wszystko mamy na stronie. 1
Frugo PL Posted November 15, 2016 Author Report Posted November 15, 2016 2 hours ago, bakerpk said: Zależy co używasz, my mamy własny system liczenia i wszystko mamy na stronie. Myślałem o WordPressie ale mam też lickę na Invision Power Suite także chciałbym któryś z tych dwóch skryptów wykorzystać
TheArczi Posted November 16, 2016 Report Posted November 16, 2016 Jeżeli nie masz własnego systemu zarządzania to nie ma takiej możliwości, o ile mi wiadomo to żaden ogólnodostępny system nie posiada api. 1
BAKERPK [PL] [ENG] Posted November 16, 2016 Report Posted November 16, 2016 ^ z tego co się orientuję jedna strona angielska robi automatyczne trasy korzystając z API ale pewności nie mam trzeba by było to sprawdzić. 1
Frugo PL Posted November 16, 2016 Author Report Posted November 16, 2016 Możecie podrzucić link? Sprawdzimy
TheArczi Posted November 16, 2016 Report Posted November 16, 2016 @bakerpk Tak, jest taka strona ale ona posiada api na potrzeby aplikacji desktopowej i raczej nie udostępnia tego na zewnątrz. @Frugo PL https://wotrdb.com/
Frugo PL Posted November 16, 2016 Author Report Posted November 16, 2016 Hmm, to już nie wiem, widzę, że niektórzy mają na fora i strony wyciągnięte takie statystyki, chociażby forum @bakerpk czy strona http://hvlogistyka.pl/ - chyba, że ja czegoś nie zauważam
TheArczi Posted November 16, 2016 Report Posted November 16, 2016 Forum @bakerpk posiada własny system dlatego ma dostęp do wszystkich danych. Co do http://hvlogistyka.pl/ to oni mają to wpisane ręcznie i musza to sami zmieniać. 1
Frugo PL Posted November 16, 2016 Author Report Posted November 16, 2016 Ahaaa, chyba że tak. No dobra, a zlecenie napisana takiego systemu albo kupienie go od kogoś ile może kosztować?
TheArczi Posted November 16, 2016 Report Posted November 16, 2016 Jest to indywidualnie w zależności co wymagasz, ale nie są to małe pieniądze. Wiem, że ktoś ze społeczności napisał już taki system dla kilku firm.
Frugo PL Posted November 16, 2016 Author Report Posted November 16, 2016 Czy ja wiem, co wymagam? Podstawowe informacje o graczach (zarobek, koszty, dystans itp.) + ranking
BAKERPK [PL] [ENG] Posted November 17, 2016 Report Posted November 17, 2016 TheArczi ma rację ja mam własny system na stronie i nie jest to tanie, co do tego możesz zrobić ręcznie coś takiego jedynie jak to maja inne firmy.
H&V I Vaiarek Posted November 17, 2016 Report Posted November 17, 2016 U nas też powstaje własny system i jest to spory koszt. Z tym, że my wymagamy trochę więcej rzeczy. Dogadaj się z xQu i zapytaj od jakiej ceny zaczynają się Twoje zachcianki Dołącz do jednej z najstarszych vs'ek | hvlogistyka.pl
Majster Posted November 17, 2016 Report Posted November 17, 2016 W firmie Agromex posiadamy taki system i jest to kosztowne oraz wymaga poświęcenia dużo pracy
Majster Posted December 1, 2016 Report Posted December 1, 2016 Wątek nieaktywny, Zamykam i przenoszę do archiwum
Recommended Posts