Jump to content

Актуализация на разработката на играта


Samito_BG
 Share

Recommended Posts

Уважаеми шофьори на камиони,

Както вероятно знаете, официалният мултиплейър (известен като Convoy) е налице.

Convoy е страхотна мултиплейър игра, въпреки че е напълно различна от TruckersMP. И двата мултиплейъра имат своите плюсове и минуси, но поне TruckersMP ви дава алтернатива.

В продължение на 7 години работата по TruckersMP през повечето време беше работа на непълен работен ден (или по-скоро като хоби) за мен. Обикновено през нощта.

През 2018г. имах възможността да работя за TruckersMP на пълно работно време в продължение на 6 месеца. Тогава напредъкът беше значителен, но тогава имахме приходи само от Google Adsense и не можехме да си позволим да инвестираме в сървърна инфраструктура или дори да работим на пълен работен ден за по-дълго време. Ето защо реших да се присъединя към CD PROJEKT RED в началото на 2019г. Разбира се, за мен също беше удоволствие да работя върху Cyberpunk 2077!

Както може би подозирате, след този ход имах много по-малко време за TruckersMP. Отново започна да се работи през нощта, бих казал - режим на твърда криза.

Започнахме нашата Patreon кампания през октомври 2019г. и това ми показа много бързо, че общността иска повече от този проект. Но по това време Cyberpunk 2077 дори не беше пусната, без дори да се говори за пачове. Не можах да оставя отбора си там, затова реших да остана, докато играта не бъде пусната заедно с пачовете. И сега дойде времето. В момента съм в предизвестие и от август ще имам възможност да работя отново за TruckersMP на пълно работно време! Това беше възможно само поради вашата подкрепа чрез Patreon! Но все още съм ентусиаст, който иска да направи тази игра най-добрата.

Както знаете, TruckersMP има своите проблеми. Всички знаем тези проблеми:

  • тролинг
  • липсващи функции на игра (напр. икономика)
  • ниско качество
  • много грешки
  • липса на поддръжка на VTC в играта
  • дълго чакане за поддръжка на нова версия на играта
  • липса на синхронизация (напр. времето, AI превозни средства)

Но TruckersMP също има много потенциал, в момента ние използваме само малка част от този потенциал.

TruckersMP все още е на етап Open Alpha, версия 0.2. Искаме още. Бихме искали да въведем Open Beta 1.0.

Това не е само промяна на името на версията в кода. Трябва да обърнем внимание на горните проблеми и да ги отстраним. Не очаквайте един много голям пач, върху който ще работим 2 години. Това няма никакъв смисъл и най-вероятно ще се провалим. Вместо това очаквайте много малки пачове, които в крайна сметка ще доведат играта до нещо което с гордост ще наречем Beta 1.0. Не мислете, че това ще се случи само след месец. За това може да ни трябват година или две.

Междувременно намерихме много талантлив човек - ShawnCZek. Със сигурност го познавате от функциите, за които той допринесе до момента в играта. Но също така Smoky се оказа много добър game producer, тъй като се грижи да вървим в добра посока.

В екипа за разработка на играта сме мотивирани както никога преди. Главите ни са пълни с идеи, просто ни трябва време и вашата подкрепа! Не се колебайте да ни дадете отзивите си какво харесвате, какво не харесвате. Ще се вслушваме в предложения повече от всякога.

През следващите месеци ще се фокусираме най-много върху технологичния аспект. Трябва да подобрим нашите инструменти за поддръжка на новите версии на играта, за да направим целия процес по-кратък и по-ефективен. Трябва да въведем нов framework, който ще подобри качеството на синхронизацията и ще поправи няколко грешки, свързани с него. Това също трябва да бъде по-лесно за добавяне на нови синхронизирани неща към играта. В бъдеще това ще трябва да направи възможно добавянето на шофиращи AI превозни средства в TruckersMP. Проблемът с тролинга ще бъде смекчен с „Глобалната система за репорти“ - репортите от играта ще бъдат централизирани. Преглеждането на забраните ще бъде по-лесно, модерацията на играта ще бъде съкратена, за да се справи с капацитета на нашите игрови сървъри. Междувременно планираме да обсъдим въпроси, свързани с автобуса, с друга инстанция в общността. Още подробности за всичко това скоро! Засега работим усилено по поддръжката на версията на играта 1.41, която трябва да дойде към края на месеца.

От гледна точка на общността е по-добре да има два мултиплейъра. Винаги ще имате алтернативен вариант да играете различен мод. Разглеждайки сложността и дозата късмет бих казал, че е много малко вероятно подобна модификация да бъде създадена в бъдеще. Подобна възможност може никога повече да не се появи.

Поздрави,
mwl4
Game Developer

--> Тук може да откриете публикацията на началната страница

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Перевод Спасибо. Большой поклонник Самито. 💖

  • Like 1

Kind Regards,
Scanva Diesel A/S
TruckersMP Player

Report a user | Appeal a Ban | Feedback System  | Support System  | Knowledge Base | Event Request | Rules | Event Rules | Meet the Team | Staff Recruitment
1771048576_role_Driver(1).png.d3968ae971

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.