lanczkos Posted August 5, 2020 Report Posted August 5, 2020 Witam, Wracam do świata ETS2 ze zdwojoną siłą! Zakupiłem kierownicę Logitech G29, jednak bez shiftera (wajchy zmiany biegów) w zestawie. I teraz pytanie, czy jest możliwość takiej konfiguracji, aby pojeździć na pełnym manualu z wykorzystaniem pedału sprzęgła? Aby przykładowo ustawić biegi na kierownicy (góra/dół) i wykorzystać przy tym sprzęgło? Wybaczcie za tak trywialne pytanie, ale to mój pierwszy kontakt z tym sprzętem i potrzebuję pomocy.
[GTW] Shadii Posted August 5, 2020 Report Posted August 5, 2020 Możesz jedynie użyć skrzyni sekwencyjnej, czyli taki manual bez sprzęgła. 1
[C-S] WoTr Enjoyer Posted August 6, 2020 Report Posted August 6, 2020 Witam, od siebie dodam jedynie że w przypadku ustawienia sekwencyjnej zmiany biegów, standardowo do zmiany biegów przypisane są łopatki z tyłu kierownicy. Polecam pobawić się ustawieniami przycisków, tak żebyś miał je skonfigurowane jak najwygodniej. Osobiście na przykład mam kierunkowskazy na łopatkach, a od zmiany biegów mam przyciski L3(bieg w dół) oraz R3 {bieg w górę).
Linciano Posted August 16, 2020 Report Posted August 16, 2020 Wątek nieaktywny Jeśli chciałbyś abym przywrócił ten wątek napisz do mnie prywatna wiadomość //Zamykam i przenoszę do nieaktywnych
Linciano Posted August 27, 2020 Report Posted August 27, 2020 Wątek nieaktywny przez długi czas //Przenoszę do nierozwiązanych
Recommended Posts