Jump to content
Sign in to follow this  
Jeronimeau

Sluiting van onze Facebook groep

Recommended Posts

Hallo truckers,

 

Zoals velen van jullie weten en er onderdeel van uitmaken hebben we een Facebook groep genaamd "TruckersMP International". Deze groep was opgericht in mei 2016 en in vier jaar tijd zijn er meer dan 17.000 mensen lid van geworden. Helaas hebben we vast moeten stellen dat de activiteit en het gedrag in de groep de laatste maanden tot een zorgwekkend niveau is gedaald. Na vele discussies met ons Community Moderation Management hebben we daarom het besluit genomen om de groep op 31 juli 2020 te sluiten. Het was geen gemakkelijk besluit, maar vanwege de voorgenoemde redenen zien we op dit moment geen alternatief.

 

We begrijpen dat niet iedereen blij zal zijn met dit nieuws, maar we verzoeken jullie alleen om dit te zien als een verandering in het kader om de interactie met de community te verbeteren. Alle leden van onze Facebook groep zijn van harte uitgenodigd om lid te worden van onze DiscordForums en Instagram.

 


 

Sommigen van jullie hebben wellicht vragen. Om enkele verwachte vragen voor te zijn, hebben we er een aantal al beantwoord.

 

Waarom is de groep ooit opgericht als het na vier jaar weer verwijderd zou worden?
Tijden veranderen en zo ook de status van sociale media. Ten tijde van de creatie van het project was Facebook de meest populaire sociale media. Onze Facebook groep werd opgericht om voor eenieder op de wereld bereikbaar te zijn en ook in de hoop om enthousiaste nieuwe mensen te bereiken. Naarmate de tijd is gevorderd zijn er andere sociale media bijgekomen en is de populariteit van Facebook gedaald. Die daling heeft nu een punt bereikt dat het volgens ons tijd is om Facebook achter ons te laten.

 

Betekent dit dat de Facebook pagina ook verwijderd wordt?
Nee, we hebben momenteel geen plannen om onze Facebook pagina te verwijderen. We merken dat we daar nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid steun ontvangen, dus we zullen nog steeds updates leveren aan onze Facebook community.

 

Waarom nemen jullie niet meer sociale media teamleden aan in plaats van de groep te sluiten?
Community Moderation Management heeft meerdere keren zowel publieke als interne sollicitaties geopend in hoop om mensen te werven die hier geschikt voor waren. Helaas zijn we er niet in geslaagd om de juiste mensen te vinden.

 

Waarom voeren jullie geen nieuwe regels in of treden jullie niet strenger op in plaats van mensen te laten doen wat ze willen?
De regels voor de groep zijn meerdere keren veranderd. We hebben echter keer op keer moeten vaststellen dat de veranderingen nagenoeg geen effect hadden. Vele bots, spammers en nep accounts hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat er veel moderatie nodig was. Daarnaast heeft de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (GDPR) ook interne beperkingen opgeleverd betreffende het bewaren van bewijs. Deze twee factoren hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat het zeer lastig was om goed te kunnen handhaven binnen de groep.

 

Jullie sluiten een groot deel van de community af door de groep te sluiten. Hoezo is dat eerlijk?
We snappen dat sommigen wellicht ontdaan zijn van het feit dat we de Facebook groep sluiten en daarmee een deel van de community afsluiten. De beslissing is echter noodzakelijk, aangezien het gedrag binnen de groep onder een onacceptabel niveau was gedaald. We hadden meer moderators kunnen aannemen, maar konden niet de juiste mensen vinden; we laten niet mensen tot het team toe die verwerpelijk gedrag vertonen, aangezien zij de community hadden kunnen verslechten.

 

Waarom hebben jullie niet eerder geprobeerd om het gedrag binnen de Facebook groep te verbeteren, zodat dit wellicht niet nodig was geweest?
We hebben meerdere keren geprobeerd om de activiteit binnen de groep te verbeteren, maar helaas mochten de pogingen niet baten. Facebook is ernstig verouderd vergeleken met de andere platforms die we momenteel gebruiken om interactie met de community aan te gaan. Dit maakte het ook lastiger om de groep te modereren, waardoor naar verloop van tijd ook het gedrag verslechterd is.

 


 

We hopen op jullie begrip.


TruckersMP team

 

--> Dit is een vertaling. Lees het originele nieuwsbericht op de homepage.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...