SquatcHMP Posted October 31, 2019 Report Posted October 31, 2019 Witam. Czy jeżeli zainstaluje sobie Promods to czy będę miał możliwość wejścia na serwer ze zwykła mapa?
2 [JT]Rosyjski Elektryk Posted October 31, 2019 Report Posted October 31, 2019 Witaj @SquatcHMP, Tak, nadal będziesz miał możliwość wchodzenia na normalne serwery. Jednakże modyfikacje mapowe zostawiają w zapisie gry "pamiątkę" dlatego polecam sklonować sobie profil zmieniając nazwę, lub zaczęcie gry na nowym profilu. 1 REKRUTACJA OTWARTA Strona internetowa System VTC TruckersMP
0 szifter (PL) Posted October 31, 2019 Report Posted October 31, 2019 Oczywiście, że tak. Promods tylko działa na serwerach właśnie dla Promods.
0 Lorciaa Posted October 31, 2019 Report Posted October 31, 2019 Witaj @SquatcHMP Oczywiście będziesz miał możliwość, by wejść na serwer bez ProModsa. Jednakże polecam posiadać dwa osobne profile, jeden - do ProMods, drugi - do "zwykłej" mapy. Unikniesz w ten sposób zbyt długiego ładowania i/lub problemów związanych z plikami gry czy save'ami.
0 SquatcHMP Posted October 31, 2019 Author Report Posted October 31, 2019 7 hours ago, [JT]Rosyjski Elektryk said: Witaj @SquatcHMP, Tak, nadal będziesz miał możliwość wchodzenia na normalne serwery. Jednakże modyfikacje mapowe zostawiają w zapisie gry "pamiątkę" dlatego polecam sklonować sobie profil zmieniając nazwę, lub zaczęcie gry na nowym profilu. Dziękuję za odpowiedź, tak właśnie zrobiłem. Sklonowałem po prostu profil.
0 arass:) Posted November 1, 2019 Report Posted November 1, 2019 Witam, mam wgrane pliki ProMods, a nadal nie mogę wbić na serwer, co może być przyczyną? Profil na steam jest publiczny.
0 Memfisto Posted November 1, 2019 Report Posted November 1, 2019 5 minutes ago, boleek02 said: Witam, mam wgrane pliki ProMods, a nadal nie mogę wbić na serwer, co może być przyczyną? Profil na steam jest publiczny. Masz je również zainstalowane w profilu w grze?
0 [JT]Rosyjski Elektryk Posted November 2, 2019 Report Posted November 2, 2019 @boleek02 Obstawiam, że nie zobaczyłeś instrukcji uruchamiania Promodsa. W przypadku kiedy masz już wszystkie wymagane pliki, musisz wejść na singleplayer oraz ustawić kolejność w menadżerze modyfikacji. Po tym wchodzisz na chwilkę do gry tak aby się wszystko wczytało i możesz już grać na serwerach TruckersMP z promodsem. REKRUTACJA OTWARTA Strona internetowa System VTC TruckersMP
0 MarkON Posted November 3, 2019 Report Posted November 3, 2019 Cześć @boleek02 Nazwa Twojego pliku def jest niepoprawna. Zostało to szczegółowo opisane w poradniku: "Jak zainstalować ProMods dla TruckersMP": https://truckersmp.com/knowledge-base/article/620 (poradnik w języku polskim) NIE zmieniaj nazw plików ProMods, w przeciwnym razie nie będą one rozpoznane przez launcher TruckersMP. Usuń "promods-def-v242 (2).scs" i wygeneruj na nowo plik def ze strony Promods: https://www.promods.net/download.php (dla przypomnienia jak to zrobić zobacz Krok 2) Po pobraniu pliku def nazwa powinna być: "promods-def-v242.scs" i wtedy należy go umieścić w folderze, który ukazałeś na zrzucie ekranu. Pozdrawiam MarkON
0 arass:) Posted November 5, 2019 Report Posted November 5, 2019 Dziekuję bardzo za pomoc, wystarczyło nazwe zmienić pliku def. Pozdrawiam
0 JJay Posted November 5, 2019 Report Posted November 5, 2019 Witam, Cieszymy się, że problem został rozwiązany. W związku z powyższym zamykam i przenoszę wątek do Rozwiązanych. Z poważaniem, JJay TruckersMP Support // Zamykam i przenoszę do Rozwiązanych Nie ma magicznych skrótów do rozwiązania Twoich problemów. | Ban appeal | Complaints / Feedback | TruckersMP Rules | Join the Team |
Question
SquatcHMP
Witam. Czy jeżeli zainstaluje sobie Promods to czy będę miał możliwość wejścia na serwer ze zwykła mapa?
10 answers to this question
Recommended Posts