Jump to content
Samito_BG

Вашето ръководство за оцеляване в американските закони / знаци за трафик

Recommended Posts

Posted (edited)

Основното ръководство за оцеляване:

ats_logo.png

 

1. В темата за червените светлини

С червени светлини, дясно завива законно, освен ако има знак, който казва "няма дясно включване на червено", обикновено има отделен мигач. Завиването вляво на червено също е законно САМО ако улицата, към която се обръщате, е еднопосочна улица, която върви отдясно на ляво.

Пример за знак "Без включване на червено"

NoTurnOnRed_02.jpg

 

 

2. В темата за теглото
Пътищата (особено жилищните) и мостовете могат да бъдат ограничени по тежест, които ще бъдат обозначени със знаци. Камионите, извършващи местни доставки (означаващи някъде по пътя) по пътища с ограничена тежест, са освободени.
Мостовете с ограничено тегло са друга история, ще бъдете предупредени за ограничаването на теглото и след това ще имате друг знак директно на моста. Ограничението за тегло е различно в зависимост от това колко голям е вашият камион. Пример:

170px-Bridgeweight.svg.png

 

 

2а. В темата за станциите за претегляне

В Америка на големите Interstates има станции за претегляне, които обикновено са отворени през делничните дни. При отворена станция за претегляне (което е показано на светодиодни знаци) ВСИЧКИ камиони освен пикапите трябва да се изтеглят на станцията за претегляне. Когато сте на пътна рампа за станцията за претегляне, ще ви бъде даден един от два сигнала. Сигнал за претегляне, което означава, че трябва да продължите към везните, или може да получите байпасен сигнал, което означава, че можете да продължите по хлъзгавия път (настроен подобно на настройването на някои големи бензиностанции в ETS2) и да се слеят b ack върху Междудържавната държава, без да се претегля.

Пример за знак на станция за претегляне:

latest?cb=20160219180501

 

ОТГОВОРНОСТ: Как са настроени станциите за претегляне в ATS не отразява идентично на реалния свят!

 

 

3. В темата за пътните знаци:

3а. Общи пътни знаци

Знаците за клирънс са подобни на тези в ЕС, само че са жълти и са по-големи и обикновено има повече от тях. лявото число е крака, а дясното е на сантиметри.

(този знак гласи, че клирънсът на препятствието напред е 11 фута 8 инча)

43309835-right-curve-with-advisory-speed

Знак за препоръчителна скорост, показва описание на това, което трябва да очаквате напред, а числото обозначава консултативната скорост за кривата (в мили на час obv), препоръчителната скорост може да бъде и на отделен знак под знака. (ТОВА Е СЪВЕТЕН, А НЕ Е НАСТРОЕН ГРАНИЦА НА СКОРОСТТА)

w4-2.gif

Знакът на края на лентата варира, за да отразява коя лента завършва и в каква лента се слива

37324861-us-road-warning-sign-merge-ahea

Знак за сливане на лентата. Ви предупреждава, че коя лента е показана на табелата се слива в лента (дясна или лява), която обикновено се използва на входовете на магистралата.
Знаци за спиране, доста само обясняващи се, с изключение на това, че знакът отдолу обозначава кой трафик на кръстовището СЪЩО има знак за спиране (двупосочен означава, че насрещният трафик също има знак за спиране, но кръстосаният трафик не, обикновено се използва 3-посочен път на кръстовища с повече от две посоки на пътуване. All-Way означава всяка посока на пътуване има знак за спиране)

iy7118.JPG

Знак за степен, означава, че има стръмна степен напред (обикновено ще каже процентът на знака или на отделен знак под него) Ingame има знак отдолу, който казва, че "камионите използват ниска предавка"

 

3б. Междудържавни и магистрални знаци

 

m1-1a.gif
междудържавен знак, подобно на магистрални знаци в Европа, той ви казва на какъв междудържавен път сте и обикновено има знак над или под, който казва в каква посока пътувате (на север, на юг и т.н.)

sign-road-route-highway-u-s-route-101.pn

Американски магистрален знак. За разлика от interstates state магистралите обикновено са по-малки, но могат да пътуват с по-бърза скорост и могат да излязат извън състоянието, точно като interstates.

 

Знаците на държавните магистрали варират в различните държави. Тези магистрали обикновено не излизат извън своята държава.

 

Калифорния:

2000px-California_1.svg.png

Невада:

 

(Тази област ще бъде актуализирана с пускането на повече състояния.)

 

Що се отнася до междудържавните знаци за дестинация / изход, направих тази диаграма:

Iqq3Z4X.jpg

 

4. Право на път

 

В Америка обръщането на трафика не оказва право на път. Трафикът продължава направо НЕ трябва да е отгоре за тях.

По междуселищни и магистрални пътища трафикът, който се слива към междудържавното, няма право. Трябва да спрете за всеки трафик, който вече е на междудържавното движение.

 

СЪЩО: Опасни материали не са разрешени по някои окръжни / държавни магистрали! Обикновено ще има табела преди някакви наклони на магистралата, които ще кажат "няма опасни материали по американския (или държавен маршрут) XX" (това вероятно не е симулирано в ATS)

ДВОЙНО СЪЩО: има трик с изходните номера, обикновено те са на колко мили от следващата / последната държавна граница междудържавните кръстове

 

Това ръководство ще бъде актуализирано с всяка информация, която считам за необходима. Приятно шофиране!

Edited by Samito_BG
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...