Jump to content

Как да изпреварим (и как да бъдем изпреварен) правилно ?


Samito_BG
 Share

Recommended Posts

Това е много просто ръководство за това как да изпреварите (и да бъдете изпреварен) правилно.

 

Първото нещо, което трябва да сте наясно, е DESYNC. По принцип това, което виждате на екрана си, не винаги е това, което виждат другите играчи. Това може да причини (неволно) засичане/катастрофи в много ситуации. За да противодействате на този ефект, ето някои практически сведения, които винаги трябва да следвате.

 

При изпреварване

 

  • Започнете маневрата си за изпреварване, когато се намирате на поне 60 м от камиона пред себе си (винаги можете да проверите разстоянията с клавиша <TAB>).
  • Останете на линия
  • Когато проверите, че другият драйвер е на 100 м зад вас, можете да започнете сливане назад.
  • Като алтернатива, ако видите другия шофьор да включи светлините си или да го чуете да свири 2 пъти, това означава, че можете да си влезете в лентата безопасно от неговата гледна точка, дори и да не сте на 100 м напред. В този случай е хубаво да му благодарите, използвайки сигнала за мигане на ляво-дясно, ляво-дясно. Обърнете внимание, че високите лъчи обикновено се използват IRL, но засега не могат да се видят в MP играта.

 

Когато бъдете изпреварван

 

  • Останете на линия
  • Ако карате с скорост 90 км / ч, е хубаво да намалите малко скоростта, така че другият водач да има шанс да ви изпревари.
  • Когато има достатъчно разстояние между вас и изпреварителя (60 метра трябва да е достатъчно), включете светлините си (или пресветнете с  2 кратки пъти, ако е нощно време и светлините ви вече са включени), за да сигнализирате, че той може да се върне в лентата си обратно.

 

Да се надяваме всички да следват тези правила и пътят ще бъде много по-безопасен.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.