Jump to content
Sign in to follow this  
fabian200281

Nie słychać żadnej osoby na CB Radio.

Recommended Posts

Wersja modyfikacji: 0.2.2.6.1

Używany kontroler: Logitech G29 & PlayStation4 Wireless Pad

Informacje o błędzie: Witam. Od pewnego czasu walczę z CB Radiem - nie słyszę żadnej osoby na radiu, za to inne osoby słyszą mnie. Próbowałem już odinstalować sterowniki dźwięku (sterownik Realtek High Definition Audio), lecz to nie pomaga. Robiłem również inne rzeczy, o których była mowa w podobnych postach ( w launcherze naciskać F1, ale to również nie pomogło). Nie mam już pojęcia, o co tu może chodzić :o Dołączam również moje ustawienia dźwięku na multiplayerze. 

Jak odtworzyć błąd: Wystarczy odpalić multiplayer. 

Screenshoty/filmy:  https://imgur.com/a/ooory7R

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprawdziłbym w ustawieniach dźwięku czy nie masz może ustawionego domyślnego urządzenia do komunikacji lub w ogóle jakie urządzenie jest ustawione domyślnie.

 

md9cimJ.png

 

Sprawdziłbym też czy w logach client_XX_XX_XXXX.log nie ma czegoś ciekawego dotyczącego dźwięku.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jako urządzenie domyślne i urządzenie do komunikacji mam podłączone moje słuchawki.

Przechwytywanie.PNG.3d3825d1c71379563134bb4344d08818.PNG

Sprawdziłem logi. Oto jest fragment, który mówi o mikrofonie oraz dźwięku:
 

Quote

[21:53:16] <info> [cb_radio] Microphone initialized! : Mikrofon +SSE3 +SSE3 +SSE3 +SSE / MME
[21:53:18] <error> s2ws threw exception: bad conversion
[21:53:18] <info> [cb_radio] Speaker initialized! : ?


Czy "?" może sugerować, że multiplayer nie widzi głośników, pomimo wybrania ich w opcjach dźwięku (https://imgur.com/a/ooory7R) ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, fabian200281 said:

Czy "?" może sugerować, że multiplayer nie widzi głośników, pomimo wybrania ich w opcjach dźwięku (https://imgur.com/a/ooory7R) ? 

 

Raczej nie, bo ja też mam tak samo nawet uwzględniając błąd.

 

[15:48:51] <info> [cb_radio] Microphone initialized! : Mikrofon (Realtek High Definiti / MME
[15:48:51] <error> s2ws threw exception: bad conversion
[15:48:51] <info> [cb_radio] Speaker initialized! : ?

Ja niestety nie mam więcej pomysłów. Sam swego czasu miałem inny problem, że w ogóle nie widziałem jak ktoś nadaje (chłopacy mówili coś na CB, a mi się ani nie wyświetlało, ani nie słyszałem nikogo), ale sam nadawać mogłem. O dziwo problem rozwiązał się sam kiedy uruchomiłem TruckersMP w tym samym czasie na innym koncie, na drugim komputerze. Chciałem to po prostu nagrać i wtedy się odblokowało...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj @fabian200281,

 

W związku z tym, że ten temat nie był aktywny przez ostatnie 3 dni, przenoszę go do sekcji nieaktywnych tematów.

Jeżeli nadal potrzebujesz pomocy, napisz mi prywatną wiadomość na forum z prośbą o przywrócenie tematu lub skontaktuj się z nami za pomocą Systemu Ticket.

 

Z poważaniem,
Kid Fabi
TruckersMP Support Team

 

// Zamykam i przenoszę do Nieaktywnych Tematów

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj @fabian200281,

 

Jako iż ten temat był nieaktywny przez następne 7 dni, przenoszę go do sekcji nierozwiązanych tematów.

 

Pozdrawiam,

Kid Fabi

TruckersMP Support Team

 

// Przenoszę do Nierozwiązanych Tematów

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...