WooQash Posted March 9, 2015 Report Posted March 9, 2015 Jakoś mnie dzisiaj natchnęło na sesję fotograficzną w czasie jazdy, więc pozwolicie, że przedstawię Wam swoje wypociny Trasa: Hamburg (Transinet) - Olsztyn (Tradeaux) Ładunek: Ruda Tonaż: 23 t Długość trasy: 808 km Czas przejazdu: 19 h 37 min (57 minut) Zużyte paliwo: 390,4 l Otrzymane wynagrodzenie: 37 031 € (1 055 XP) Ładunek gotowy do drogi, jeszcze ostatnie poprawki i w drogę. Zjeżdżamy z autostrady... na autostradę. Na Stettin! Nie wytrzymał, musiał wyprzedzić poczciwą Renatę. Odwet. Nocka nadeszła szybko, więc trzeba było wykręcić pauzę. Jesteśmy w Polszy! Witamy w Szczecinie. Grudziądz - home. Tak blisko, a tak daleko... Już niedaleko upragniony cel. Ehh, jeszcze światełka przytrzymały, a już tak blisko. Wjeżdżamy na spedycje. Naczepa zaparkowana, oddajemy! ... i zjeżdżamy na przerwę do garażu. 4
WooQash Posted March 16, 2015 Author Report Posted March 16, 2015 Wykorzystując chwilę czasu wolnego postanowiłem wykręcić udokumentowaną traskę. Trasa: Amsterdam (Stokes) - Wrocław (Stein Bruch) Ładunek: Cement Tonaż: 25 t Długość trasy: 961 km Czas przejazdu: 18 h 39 min (1 h 27 min) Zużyte paliwo: 452,6 l Otrzymane wynagrodzenie: 42 299 € (1 157 XP) Tym razem wieziemy cement, jak się później okazało ładunek był dość wymagający. Żegnamy Amsterdam i wjeżdżamy na A1. Selfie z siostrzyczką. Jadziemy! Renault brothers... sisters. Przerwa na kabanoska. Zjeżdżamy z autostrady, czas na landówki. Pierwsza przygoda na trasie. Chwilę potem odpoczynek na boczku... Szybka wizyta u mechanika w Dortmundzie i dalej w drogę. Niestety nie na długo... kolizja z puszką. Wyprzedamy. Moje ulubione miejsce na całej mapie. To już staje się nudne... Nocka w trasie. Vítejte v Praze. Nad ranem zawitaliśmy do Polski. Oczywiście na dzień dobry wahadełko. Kurzymy! Ostatnie chwile z tą przekletą naczepą. Chwila przerwy przed udaniem się do miasta. A we Wrocławskim garażu niespodzianka. Prosto od holenderskiego producenta. Póki co na testy, jak się sprawdzi to może coś z tego będzie.
WooQash Posted May 1, 2015 Author Report Posted May 1, 2015 Chciałbym podziękować Gamerowi, Adamowi i Sylwkowi z Rotexu oraz ElectroMusic! z H&V za kilkugodzinny konwój. Fajnie się jechało, mam nadzieję, że jeszcze to powtórzymy A od siebie dodaję skromną fotorelacje z postojów w Dover oraz Kassel. 1
Grzesiek[PL] Posted May 1, 2015 Report Posted May 1, 2015 Fajne fotki, jak i sama trasa w doborowym towarzystwie. Chętnie powtórzyłbym ją w takim gronie! Zapraszam! Twitch: http://www.twitch.tv/grzesiekooo YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC7prc1_ozUDn34gAk5n-ZiQ
Adam PL Posted May 2, 2015 Report Posted May 2, 2015 Racja, fajna ekipa i trasa. Oczywiście nie zabrakło przygód ! Szerokości! 1
WooQash Posted May 8, 2015 Author Report Posted May 8, 2015 Drobna aktualizacja mojej skromnej galerii po aktualizacji 1.17 oraz wizycie na terenach Skandynawii Bydło z Renatą spotkane u mechaników Renault. Szybka nawrotka przed człowiekiem zadumy. "Jaki jest sens mojego życia?" Kolejny zamyślony... "Co ja tu moknę?" Renia w oczekiwaniu na kompanów, którzy ostatecznie nie dotarli. A teraz bonusik. ETS2 w wersji na Nokię 3330 z kolorowym wyświetlaczem: (Rozmiar zdjęć 320x200, zdjęcia autentyczne) 1
WooQash Posted May 17, 2015 Author Report Posted May 17, 2015 - Słuchaj Zbysiu, ciężki mieliśmy dzisiaj dzień, nie? - Jak nigdy Mirku, muszę się usiąść i pomyśleć... Selfie Jestę pociągię Miła niespodzianka pod koniec pracowitego dnia. 100% wyeksplorowanej własnoręcznie mapy (10 dni zajęło zwiedzenie całej Skandynawii, żaden rekord to pewnie nie jest bo dałoby się to zrobić tak na prawdę w 3 dni ciągłej jazdy). Jak wszędzie już byłem, to pozostaje już czekać tylko na Mercedesa 1
WooQash Posted May 28, 2015 Author Report Posted May 28, 2015 Starcie nowego ze starym Mercedes-Benz Actros MP4 gotowy do służby! Świeżutki, cieplutki, czyściutki. Odebrany prosto od dealera w Stuttgarcie jeszcze nieprzerejestrowany Jako ciekawostkę dodam, że zaraz po wydaniu patcha 0.1.8 dealer Mercedesa w Stuttgarcie przeżywał oblężenie, a dookoła tego majdanu kręciły się same nowe MP4-ki
[U-S L] Avast2012 (PL) Posted May 29, 2015 Report Posted May 29, 2015 To samo było po wydaniu Dafa Euro6 Za jakiś czas pewnie się to unormuje. PS. Fajne foty
Guest Posted June 19, 2015 Report Posted June 19, 2015 Musze przyznać że ta premiumka 6x2-4 wygląda nieźle ładnie by się prezentowała z gabarytem 35 ton
WooQash Posted June 19, 2015 Author Report Posted June 19, 2015 Premiumka swoje odbębniła, teraz czas na "Majestica"
WooQash Posted June 19, 2015 Author Report Posted June 19, 2015 Klucz do szczęścia dla spostrzegawczych 1
WooQash Posted June 20, 2015 Author Report Posted June 20, 2015 Podziękowania dla NorbiPL za spontaniczną przejażdżkę po terenach Skandynawii Pozdrawiam i do następnego 1
WooQash Posted July 7, 2015 Author Report Posted July 7, 2015 Wzięło mnie dzisiaj na zwiedzanie Skandynawii 3
[VIVA] Savage Frog Posted July 7, 2015 Report Posted July 7, 2015 Mercio swietnie by wygladal w barwach narodu. P.S. Swietne fotki.
WooQash Posted July 18, 2015 Author Report Posted July 18, 2015 Króciutka relacja, a raczej symboliczne 2 fotki z konwoju "KONTRAKT 001".
Gebels Posted July 18, 2015 Report Posted July 18, 2015 Trochę tego "żelastwa" przetargaliście Spoko fotki - oby tak dalej 1
WooQash Posted July 18, 2015 Author Report Posted July 18, 2015 Fotki z wczorajszo-dzisiejszego konwoju H&C Logistics z Koszyc na Anglię.
WooQash Posted July 24, 2015 Author Report Posted July 24, 2015 Wczorajsza trasa z Anglii na Czechy z fafą i KOZIKiem. A tutaj początek i koniec dzisiejszego "II Konwoju Przyjaźni".
WooQash Posted August 3, 2015 Author Report Posted August 3, 2015 Po ponad tygodniowej absencji od dłuższej jazdy, dzisiaj wybrałem w drobny turnus po Europie, a dokładniej na trasę z Debrecen do Sheffield przez drogi w okół Pécs i Szeged oraz słynną landówkę z Pragi do Calais. Startujemy, na pierwszy ogień lecimy w kierunku Szefed i Pécs. Jak STOP to STOP, nie ważne co by się działo. Światełeczka - zatrzymanie pierwsze. Światełeczka - zatrzymanie drugie. Przerwa na siku, zdążyło się właśnie rozpadać :/ Lewoskręcik na Graz. Nawigacja wyprowadziła w "pole". Słoneczko wstaje, a tu ciuchcia. Piękny wschód słońca. Tankujemy! Wspinaczka pod górkę. Kilkaset kilometrów dalej i kilkaset godzin do tyłu... (po restarcie serwera) - zachodzik. Prawoskręcik na Calais. Lewoskręcik z zachowaniem ostrożności, oj co się tutaj działo po cyknięciu fotki Rondko i wskakujemy do portu. Ostatnia wspinaczka w starej Europie... ... i pierwsza w Anglii. Najgorszy typ skrzyżowania jaki może być :/ Szybkie zakupy na kolację. Ostatnia "prosta" do celu, pusto i nudno w tej Anglii. Cel na horyzoncie! Jestem na miejscu, jaka ulga! 1
Recommended Posts