MrBoo Posted December 12, 2018 Report Posted December 12, 2018 Nazwa Sugestii : Powiększony obszar kolizji w warsztacie Opis Sugestii : Chodziło by mi dokładniej o zwiększenie strefy bez kolizji w warsztatach miast, w których zazwyczaj jest bałagan, delikatnie mówiąc. Kierowcy, wyjeżdżając nie mieli by problemu z wjazdem/wyjazdem a po opuszczeniu terenu warsztatu będzie się uruchamiał ghost mode, dopóki ciężarówki nie będą przez siebie przenikać. A i przy okazji, przy ghost modzie, można dodać opcję zmniejszenia przeźroczystości, widziałem że ktoś już poruszył ten temat na forum. Ograniczona widoczność równiez utrudnia wyjazd z warsztatu. Przykładowe obrazki : Dlaczego twoja sugestia a nie inna? : Zauważyłem że ludzie mają problemy z opuszczeniem lub wjazdem do warsztatu stąd pomysł na powiększenie strefy nc, myślę dzięki tej sugestii, miasta takie jak duisburg napewno by się nieco uluźniły :d 2
Kap. Posted January 17, 2019 Report Posted January 17, 2019 Coś takiego istnieje już w Europorcie, Otwieram do dyskusji i czekam na jakieś dalsze pomysły w tej kwestii.
Lenii Posted January 18, 2019 Report Posted January 18, 2019 Taki obszar może powodować jeszcze więcej kolizji. Sugerował bym aby zostawić tak jak jest, lub powiększyć jeszcze bardziej obszar np. do świateł jeśli są, lub obszarowo patrząc taki kwadracik razy 2.
elot360PL Posted January 18, 2019 Report Posted January 18, 2019 Ja się w ogóle dziwię że ta sugestia nie została od razu odrzucona. Tak jakby inne tematy w dziale Odrzucone nie miały żadnego znaczenia. 1
MarkON Posted January 18, 2019 Report Posted January 18, 2019 Moim zdaniem jest to niepotrzebne gdyż przenosi niejako cały wyjazd z warsztatu kilkadziesiąt metrów dalej co powoduje dodatkowe problemy między innymi przenikanie graczy na środku drogi - wiele osób może być tym zdezorientowana. Dodatkowo jeśli jest w danym obszarze zator drogowy, który sięga aż do warsztatu i uniemożliwia wyjazd to nic nie da powiększony obszar kolizji gdyż po prostu nagromadzi kilka osób w jednym miejscu ale na środku drogi zamiast przy wyjeździe z warsztatu (co chcą nie chcąc wbrew pozorom utrzymuje jeszcze w miarę porządek). Zawsze można w przypadku dużego natężenia ruchu po prostu skręcić w prawo (głównym problemem w Calais i Duisburgu jest wyjazd w lewo z warsztatu) i pokonać niewiele dłuższą drogę. Przykład z życia realnego daje do myślenia: Czy widząc brak możliwości skrętu w lewo z powodu dużego natężenia ruchu/innych czynników oraz faktu iż nikt nie chcę umożliwić włączenia się do ruchu po przez zmniejszenie prędkości lub nawet gdy warunki na to pozwalają zatrzymanie czeka się kolejne kilka minut i kolejne albo wyjeżdża na tyle niebezpiecznie iż może to powodować kolizję czy lepszą opcją jest spokojny skręt w prawo i dołożenie co prawda kilkuset metrów ale zaoszczędzenie czasu, nerwów itd. W przypadku Europortu z tego co pamiętam lekko wystawała naczepa gdy ktoś nieprawidłowo wjechał na zieloną ikonkę - aby dokonać wyboru miejsca końcowego ale również był tam spory ruch co było zrozumiałe. Idąc tym tokiem rozumowania należało by powiększyć większość obszarów bez kolizji (szczególnie w miastach o dużym natężeniu ruchu) gdyż jest sporo osób, którzy jeszcze nie potrafią prawidłowo wjechać na firmę i zatrzymują się na tzw. zielonej ikonce w sposób, który ich naczepa blokują drogę za nimi oraz wjazd/wyjazd z danej firmy przez kilka sekund. Należy wspomnieć iż sytuacja ma miejsce tylko i wyłącznie w kilku miastach głównie Calais i Duisburgu na eu2 w godzinach szczytu. Czy stosowane byłoby wybieranie tylko dwóch miast. Zaraz pojawiłyby się kolejne sugestie aby wprowadzić jeszcze w mieście X i Y itd. Poza tym co z serwerem eu3 no i eu1 "simulation" czy w kilku miastach również na tych serwerach wprowadzać takie nowości. Uważam iż nie jest to potrzebne, a wprowadzenie tylko na eu2 (o ile jest możliwe) doda tylko pracy dev. Także w mojej opinii realizacja tej sugestii wprowadzi więcej zamieszania oraz pracy dla dev niż pożytku. Nie wspomnę już o problemie stworzenia obszaru kolizji na środku drogi zdaję się ktoś z dev wspomniał kiedyś iż jest to spory problem i raczej bardzo trudno jest to zrobić jeśli nie jest to w obszarze danego obiektu (firmy,warsztatu,portu,hotelu itd.)-proszę mnie poprawić jeśli się mylę. Biorąc pod uwagę kilka kwestii, o których napisałem wyżej nie jestem zwolennikiem tej sugestii. 1
BoSsik2 Posted October 9, 2019 Report Posted October 9, 2019 //Odrzucam Powiększenie strefy bezkolizyjnej nie naprawi problemu z tym że ludzie jeżdżą jak chcą I uderzają/blokują innych ludzi. Problem ten i tak znowu powstanie na nowej granicy strefy bezkolizyjnej 1 1 Kind Regards. BoSsik2 How to appeal a ban | Ban Appeal | How to report a user | Report player Help (support system) | Rules | Complaints/feedback | Apply for staff
Recommended Posts