Jump to content
RavdorTV

Optymalizacja

Recommended Posts

Witam. Dostałem nowego laptopa (Helios 300) z 8 GB ram i7 8 generacji i GTX 1050Ti i w tym problem jest, że w ETS 2 & ATS nawet na niskich ustawieniach graficznych mam stałe 30 FPS'ów. Na wysokich i na ultra też. jest to irytujące, bo w GTA V na najwyższych mam około 60 FPS. Ktoś wie w czym problem? Aha i gram bez żadnych modów w obie gry. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4.08.2018 at 3:30 PM, EPS!LON said:

Witaj,

 

Czy masz włączoną synchronizację pionową w grze?

Wyłączoną mam.

 

1 hour ago, Dziada said:

Sprawdź czy Development Logging w TruckersMP ustawieniach jest wyłączony.

Potem TMP zainstaluję i się upewnię.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5.08.2018 at 2:06 PM, Dziada said:

Sprawdź czy Development Logging w TruckersMP ustawieniach jest wyłączony.

Dalej laguje. Na niskich, wysokich i na ultra stałe 30 FPS co mnie wkurza, bo w GTA V na ultra 50/60...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@RavdorTV Może to problem z twoim ETS'em? Zweryfikuj pliki na steamie. Jeżeli to nie pomoże to przekopiuj sobię profil i ponownie zainstaluj ETS'a. A jeżeli to już nie pomoże, to chyba tylko pan bóg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Dziada said:

@RavdorTV Może to problem z twoim ETS'em? Zweryfikuj pliki na steamie. Jeżeli to nie pomoże to przekopiuj sobię profil i ponownie zainstaluj ETS'a. A jeżeli to już nie pomoże, to chyba tylko pan bóg.

Zweryfikowałem pliki na Steam. I nadal to samo, nawet jak mam all włączone na ultra i skalowanie na 400% to i tak stałe 30 FPS, czasami 31 XD i na wszystkich ustawieniach tak mam... Najgorsze to, że w GTA v na ultra 50/60 FPS trochę wstyd, że lagi w ETS 2 mam, a w GTA V nie...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest User #008
3 hours ago, RavdorTV said:

A jaka linijka? 



Moje dokumenty > ETS2 > config.cfg

uset t_locked_fps "0"

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest User #008

Spróbuj odinstalować sterowniki od grafiki wraz z aplikacją nvidia, potem odpal program Ccleaner, wejdź w ustawienia i zaawansowane, odznacz okienko "w katalogach temp usuwaj wyłącznie pliki starsze niż 24 godziny".
Przeczyść komputer i rejestry zaznaczając wszystkie okienka (chyba, że masz zapisane hasła w np przeglądarce to wtedy tego nie zaznaczaj).
 

Odpal polecenie uruchom i wpisz regedit, tam kliknij w menu  'edycja' i następnie 'znajdź', wpisz nvidia i usuń wszystkie wyniki z okienka po prawej stronie, potem F3 i jeśli coś znajdzie ponownie to też usuń.
Jeśli w katalogu są pliki tylko od nvidii to możesz usunąć cały katalog który jest zaznaczony w okienku po lewej stronie (drzewko katalogów).

 

Zrestartuj komputer i pobierz nowe sterowniki, najpierw aplikację a potem przez nią sterownik. Zresetuj kompa i spróbuj odpalić grę.


Jeśli dalej będzie problem to nie wiem, czy stąd ktokolwiek coś wymyśli, zostanie chyba tylko kontakt z producentem karty graficznej albo serwisem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć,

 

Wygląda to po prostu na zablokowanie FPS w połowie względem odświeżania monitora.

 

Spróbuj:

1. Będąc na pulpicie, kliknij prawym przyciskiem myszy a następnie wejdź do "Panel Sterowania NVIDIA".

2. Po lewej stronie w zakładce "Ustawienia 3D" wybierz "Zarządzanie ustawieniami 3D".

3. Następnie po prawej stronie okienka, przejdź do zakładki "Ustawienia Programu".

4. Z listy "Wybierz program do dostosowania" poszukaj "Euro Truck Simulator 2 (eurotrucks2.exe)" i wciśnij.

5. Na liście  "Podaj ustawienia dla tego programu" znajdź pod słowem "Funkcja" wyraz "Synchronizacja Pionowa" kliknij po prawej stronie i z rozwiniętej listy wybierz "Włącz" lub "Adaptacyjny".

6. Po wszystkim ważne żebyś dał "Zastosuj". Potem normalnie zamykasz okienko.

 

Daj znać czy Ci to pomogło :D 

 

Pozdrawiam ^^

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...