Jump to content

TruckersMP Rules [Bulgarian] | Преведени от TruckersMP (04.12.2020)


bobi124

Recommended Posts

OUDATED

Please refer to this article: https://truckersmp.com/kb/747

truckersmp-logo.png

 

„Съгласявайки се с тези правила, вие също се съгласявате с нашите Общи условия и нашата Политика за поверителност

 

 

Официални правила

Последно обновени на 4 декември 2020

 

Съдържание

 


Последни Промени

 

 • 2020/11/29 - Актуализирано правило §1.1, §1.4, §2, §2.8, §2.9, §3, §5.3 + актуализиран цял раздел §4.
 • 2020/08/30 - Актуализирана политика за поверителност
 • 2020/08/05 - Актуализирано правило §1.4, §1.5, §2, §2.5, §5.1, §5.7
 • 2020/07/16 - Добавено „3.3.1 TruckersFM“ към политиката за поверителност
 • 2020/05/08 - Актуализирано правило §1.1, §1.4, §3, §5.1 | Отсега нататък ще виждате подробен раздел в долната част на тази страница, който ще ви показва какво точно се е променило в правилата.
 • 2020/04/19 - Актуализирано правило §5.2

 • 2020/03/20 - Актуализирано правило §2.1, §5.1
 • 2020/03/16 - Актуализирано правило §1.4, §2.5, §2.6, §2.8, §2.9, §5.1, §5.3, §5.7. Премахнати са всички правила за Save Editng и са заменени с едно правило - §3
 • 2020/02/08 - Актуализирано правило §1.4, §2.3, §2.5, §2.7, §2.8, §3.1, §3.4, §3.5, §5.1. Слято правило §3.6 в §3.5, слято правило §3.7 и §3.8 с §3.4. Правило §3.9 вече е правило §3.7.

 


§1 - Общи правила

 

§1.1 - Акаунт и оборудване

 

Вие сте отговорен за вашите акаунти. Когато нарушите някое от правилата, ние ще ви накажем независимо кой е играл по това време. Вие носите отговорност и за оборудването, използвано по време на шофирането ви в TruckersMP. Това включва, но не се ограничава до безопасно използване и поддръжка на клавиатури, контролери за игри, мишки, волани и други подобни.

 

§1.2 - Избягване на забрана


Създаване или използване на друг акаунт за избягване на временна или постоянна забрана. Ако доказателствата сочат, че сте забранени, персоналът си запазва правото да ви забрани отново без уведомление. Доказателства за заобикаляне на забрана не могат да бъдат разкривани, тъй като съдържат поверителна информация от страна на сървъра.

 

§1.3 - Спам или Злоупотреба

 

Неправилното използване на системите за доклади или комуникация които предоставя TruckersMP. Това може да включва, 'спамене', докладване на потребител множество пъти с едно и също доказателство, и злоупотреба със системата извън целите, за които тя е предназначена. Пускането на постове с малко/никакво съдържание и/или безполезно съдържание също се класифицира като злоупотреба. Това може да включва: чат в играта, CB радио, спам с клаксон, нашият форум, поддръжка, обратна връзка, обжалвания и доклади.

 

§1.4 - Докладване на потребители

 

Всяко нарушение на следните правила може да доведе до временна или постоянна забрана от системата ни за уеб доклади.

 

 • Представените от вас доказателства не могат да бъдат по-стари от четиринадесет дни.
 • Не може да докладвате играчи с доказателства, които не са били записани от вас по време на игра.
 • Спамиране на нашата репорт система с безполезни доклади, отчети, използващи непрекъснато нулева камера (Cam 0) за запис или нещо подобно.
 • Доказателствата, които ни предоставяте, трябва да са на разположение за продължителността на прилаганата забрана плюс тридесет дни. - Доказателствата за постоянни забрани трябва да са налични завинаги.
 • Предоставените от вас доказателства не трябва да бъдат изрязвани, или замъглени по никакъв начин. Видеоклиповете могат да бъдат изрязани само със цел добавяне на точното време.
 • Доказателствата за доклади с продължителност над 5 минути трябва да имат прикрепена времева щампа в доклада.
 • Доказателства, съдържащи обиди в заглавието или обиден знак, описанието или други подобни, няма да бъдат приемани и репортърът може да бъде забранен за обида, в зависимост от значимостта и.
 • Задължително е попълването на всички задължителни полета точно при създаване на доклад.
 • Докладите по причините, посочени в §2, трябва да съдържат видео.
 • За обида в текстовия чат трябва да се докладва само с отворен напълно чат.
 • Докладите за избягването на забрана, трябва да съдържат доказателства за евентуално избягване на забраната, докладите не могат да се правят само поради съмнение.
 • Не е разрешено да искате приоритет от стафф за да се справи с ваш доклад.
 • Ако уеб-отчет е отхвърлен, не е позволено да го създавате отново. - Жалбата трябва да бъде адресирана до Game Moderation Management чрез системата за обратна връзка.
 • Докладването на персонала трябва да става чрез feedback системата.
 • За някои основни насоки за отчитане, моля, вижте тази статия.

 

§1.5 - Неподходящо използване на език, комуникация и обиди от всякакъв вид

 

Използване на обиди от всякакъв вид. Това може да включва, но не се ограничава до, расизъм, дискриминация и/или дискутиране/изразяване на (крайни) политически, незаконни или неподходящи ситуации/възледи.

 

 • Леки обиди като "идиот" не се наказват, но е възможно ако се прекали с тях.
 • Обидите без такива от обратната страна и използването на лоши думи са наказуеми. Бановете/киковете се решават от нашият екип.
 • Поведение което се определя като заплашително срещу потребител на нашите услуги не е разрешено.

 

Представяне за други потребители, членове на екипа, политически фигури, правни органи, лидери и власти от всякакъв вид или действащи като някой с повече власт, или да се държите като член на потвърдена VTC, от която не сте част. Това може да се случи чрез начина, по който говорите, вашият аватар, вашите номера (на камиона)/интериорни табели, потребителско име и/или таг в играта. Аватарите, потребителските имена и таговете в играта трябва да бъдат подходящи и не могат да съдържат обидно съдържание от какъвто и да е вид както и леки обиди или подбуждане към всякакъв вид насилие. Потребителското ви име трябва да съдържа само букви и цифри без други символи, в противен случай ще бъде сменено от екипа без предупреждение.
Предоставяне на връзки или достъп до опасни уебсайтове и съдържание.

 

 • Всяко препращане към наркотици, други незаконни вещества, порнографско или сексуално съдържание или други незаконни въпроси. Това важи за линкове, аватари, подписи, тагове в играта, качени изображения или текст.

 

Споделянето на лични данни, включително връзки към профили в социалните медии на други потребители не е позволено.
В зависимост от ситуацията това може да се отнася и за други услуги, които използваме, за да подпомогнат на TruckersMP.

 

§1.6 - Закон и пиратство

 

 • Не се допуска нарушение на международни или национални закони, които могат да се прилагат за TruckersMP.
 • Не ви е позволено да споделяте, качвате или по друг начин да разрешавате софтуерно пиратство чрез някоя от нашите платформи.

 

§1.7 - Влизане в ролята на модератор

 

Задачата на нашия екип е да търси и идентифицира нарушенията в нашите платформи като междувременно управляват обществото на TruckersMP.  Не е позволено да взимате нещата във ваши ръце. Ако забележите някой, който нарушава правилата, моля, докладвайте поста, темата или потребителя в определената система.

 

§1.8 - Насърчаване

 

Не е позволено да използвате нашите платформи за предоставяне на съдържание което окуражава, подпомага или по друг начин позволява на играчите да нарушават правилата на TruckersMP.

 

§1.9 - Неяснота

 

Ако по някаква причина в правилата има двусмислени термини или термини, които могат да бъдат „отворени за тълкуване“, наказанията могат да бъдат издадени по тълкуване и съгласие от ръководството на TruckersMP. Всяка неяснота пада към страната на TruckersMP, а не на отделни играчи. Ако ни бъде съобщена неяснота, ще работим за отстраняването и. Връзките се третират по същия начин, експлоатационните връзки ще бъдат наказани по същия начин както правилото, което експлоатирате - трябва да докладвате за loopholes, а не да ги експлоатирате.

 


§2 - Правила в играта

 

Правилата маркирани със звездичка (*) не важат за сървъри със '[Arc]' или '[Arcade]' в заглавието. Законите за движение по пътищата и пътните знаци трябва да се спазват. Това означава Европейските закони за движение по пътищата и знаци трябва да бъдат спазвани в ETS2 и Американските такива в ATS. Неспазването на съответните закони и знаци може да доведе до бан. Светофарите и знаците могат да бъдат игнорирани ако няма други потребители наоколо. Също, изпреварването е разрешено ако наоколо няма други потребители които да застрашавате. Превишаването на скороста е разрешено но не е препоръчително. Високата скорост може да доведе до инцидент, а оттам до наказание. Освен това изпреварването е разрешено, ако никой друг потребител не е изложен на риск от инцидент. Ако имате предимството на пътя а друг играч греши, трябва да положите разумни усилия, за да избегнете сблъсък. Нападането на други играчи по време на злополука не се толерира и е наказуемо.

 

§2.1 -Хакване/злоупотреба с бъгове - ПЕРМАНЕНТЕН БАН

 

Използване на какъвто и да е инструмент за промяна на играта, включително, но не само, използването на конзолата в играта, trainers или cheat eninge, за да се премине ограничителя на скоростта, no collision hack или нещо подобно. Заобикаляне на системата за автоматичен кик с помощта на save editing. Злоупотреба с функции, като например ghost mode, за да причините щети на други потребители по време на свързване към сървърите.

 

§2.2 - Ramming*

 

Причиняване на сблъсък с друг играч умишлено или поради небрежност. Опит за предизвикване на сблъсък с завиване срещу друго превозно средство.

 

§2.3 - Blocking*

 

Ограждане на пътя на потребителя, блокиране на входовете на магистрали или други входни точки. Ако не се използва функцията за обслужване (F7+Enter), когато е необходимо, това може да доведе до наказание.

 

§2.4 - Incorrect Way / Inappropriate Overtaking*

 

Шофиране в грешната посока на пътя. Изпреварване на друг играч в район с екстремно нисък FPS и/или висок трафик, изпреварване в резултат на инцидент или друго подобно. Това също включва изпреварване на еднопосчен път, когато на този път има завишен трафик или задръстване. Като райони с голям трафик се определят
такива с 25+ играча.

 

§2.5 - Reckless Driving*

 

Шофиране по такъв начин, който се счита за опасен и създава опасност за другите играчи, това включва, но не се ограничава до: шофиране назад, игнориране на светофари или пътни знаци, превишена скорост, състезания с други потребители (с изключение на пистите в Tucson, Phoenix, и Södertälje (ProMods) racetracks). Шофиране извън границите на картата или в области, които не са обхванати от мини картата/GPS. Скритите пътища, които умишлено са част от картата, не са включени. Може да използвате тези пътища. В картата на ProMods е позволено да шофирате по отворени пътища. Опит за използване на desync лаг или бърз сейф, за да се причини повреда на превозното средство на друг потребител е забранено. Използване на функцията ghost mode, за да минавате през задръстванията.

 

§2.6 - Неправилно водене на конвой/ Злоупотреба с пилотни коли*

 

Пилотите на конвоите нямат право да забавят, блокират или контролират трафика, да се представят за модератор или да злоупотребяват с пилотската боя по какъвто и да е друг начин. Не ви е разрешено да правите конвой в населено място с висок трафик умишлено. Това може да включва (но не се ограничава до) Calais, Duisburg, пътя между тях и заобикалящите го райони.

 

§2.7 - Сървъри за мероприятия

 

Всички правила важат за всяко мероприятие, ако организаторът няма собствени такива.

 

Изискванията за сървър за мероприятия могат да бъдат видяни тук.

 

Временните правила за мероприятия могат да бъдат видяни тук.

 

§2.8 - Как се издават забраните

 

 • Първите 3 издадени забрани са по преценка на Game Moderator.
 • Четвъртата забрана е тридесет дни.
 • Петата забрана е постоянна.

 

Всички забрани, по-стари от 12 месеца към момента на издаване на новата забрана, се игнорират, този 12-месечен период е периодът за ''пречистване'' от старите забрани. Разширенията на дадена забрана се основават на активните забрани (по-малко от 12 месеца) забрани към момента на изтичане, няма да бъдат променяни, ако забраната премине през 12-месечния период, докато забраната е активна. Ако имате най-малко две hisotry забрани, Game Moderator-ите ще разширят следващата ви забрана до перманентна забрана, независимо колко забрани сте имали през последната година. Забраните, които са разширени поради това, че е вашата четвърта или пета забрана, не могат да бъдат премахнати, те са строго тридесет дни и перманентна.

 

§2.9 - Забрани издадени от Game Moderation Management

 

Ако Game Moderation Management смята, че потребителят се присъединява към TruckersMP с единствената цел да нарушава правилата, „§2.8 - Как се издават забраните“ може да бъде заобиколен и дължината на забраната ще бъде по преценка на Game Moderation Management. По-нататъшни наказания могат да бъдат наложени и за авторско право което да изисква доказателства за забрана или нещо подобно. В съответствие с нашите условия за ползване, екипът има разрешението да използва повторно доказателства, изпратени в нашите отчети. В конкретни случаи, Game Moderation Management си запазва правото да запази личните доказателства за забрана при преглед на забранения играч.

 


§3 - Save Editing

 

Причиняването на екстремни сривове на играта чрез Save Editing не е позволено. Изключителен лаг няма да възникне от дублиращи се части, освен ако количеството не е наистина прекомерно. Ако направите save edit, за много дълга комбинация от ремаркета, но не можете безопасно да се справите с тях, ще бъдете забранени за Reckless Driving/Blocking и ще ви се препоръча да премахнете конкретният мод. Ако Game Moderation Management смята, че вашата модификация не е подходяща за нашите сървъри или влияе негативно на другите хора, вие може да бъдете забранени, докато модификацията не бъде премахната.


§4 - Правила за форума

 

Форумът, следва различна система за предупреждение и наказания, която можете да намерите тук.

 

§4.1 - Форум профили

 

Корици - Разрешени са множество изображения, стига размерът на изтеглянето да не надвишава 150kb и общата височина да не надвишава 150 пиксела.

 

§4.2 - Теми във форума, публикации, актуализации на състоянието и лични съобщения

 

Заглавията трябва да са описателни към съдържанието на темата. Публикуването на отговори, които нямат отношение към дадена тема, или отговори на различен език на подфорума ще бъдат премахнати, освен ако не е посочено друго. Темите могат да се bumped веднъж на всеки 3 дни. Ненужно е да се bumped теми, освен ако публикацията не добавя съдържание към темата.

Забранено е обсъждането на репорти, тикети, обжалвания, апликации, включително оплаквания от персонала. Търговията или продажбата на физически/цифрови стоки е забранена. Раздавания и неизползвани ключове за играта могат да се споделят. Връзките за набиране на средства са забранени, освен ако не са одобрени от ръководството. Това включва, но не се ограничава до връзки с лични фондове, външни гласувания, в реална работа и благотворителни организации. Мигащите изображения/GIF файлове не са разрешени. Този тип съдържание може да повлияе отрицателно на тези, които страдат от фоточувствителна епилепсия, които са уязвими от мигащи светлини или контрастни светли и тъмни шарки.

 

§4.3 - Категория употреба/предназначение

 

Описание на предназначението или използването на категория във форума, може да се намери в описанието на категорията, включително всички специфични правила или изисквания. Тази информация ще бъде предоставена в описанието на категорията, над съдържанието на категорията, или във фиксирана тема в категорията. Подкатегориите имат същите специфични за категорията правила и изисквания, освен ако не е посочено друго. Когато категорията има определен формат, спазването й е задължително освен ако не е посочено друго. Форматите се дават по същия начин като специфичните за категорията правила.

 

§4.4 - Превод на съдържание на други езици

 

Съдържание, публикувано от TruckersMP може да бъде преведено само от Translation Team. Все още имате право да превеждате съдържание за общността на друг език, стига преведената тема да запази оригиналното си качество дори след превода. Освен това, ако преведена тема има некачествен превод или е била преведена с онлайн инструмент за превод, персоналът си запазва правото да премахне/скрие такива теми.

 


§5 - Ръководства & Информация

 

§5.1 - Server Auto Kicks

 

 • Ping - Ако вашият ping е над 600ms в сървъра, ще бъдете прекъснат, за да избегнете проблеми с десинхронизирането на другите играчи. Тази проверка за пинг се приема като средна стойност.
 • Далеч от клавиатурата(AFK) - Неактивен за повече от 10 минути.
 • Автомобил с ремарке - Прикачването на ремарке към колата ви (без да включва караваната).
 • Камион с каравана - Прикрепване на караваната към вашия камион.
 • Фарове - Фаровете трябва винаги да са включени между часовете 21:00 (9 PM) - 05:00 (5 AM).
 • Неподдържани аксесоари - Използване на полицейски аксесоари или всякакви други неподдържани елементи (Special Cargo DLC ремаркета за ETS 2 и ATS).
 • Local Mods - Използване само на локални елементи, като аксесоари за звук и модели, които използват директорията /home (това не включва добавки).
 • Прекомерно количество аксесоари - използване на прекомерно количество save edited елементи
  • Максимално количество аксесоари за камион: 100
  • Максимално количество аксесоари за ремарке: 50
  • Максимално количество hookups на аксесоар: 25
 • Твърде много ремаркета - Използването на модифицирана комбинация от ремаркета с повече от 3 части за ETS2 или 5 части за ATS ще доведе до кик от сървъра, независимо от местоположението на картата.
 • Отрицателна маса на товара - Използването на ремарке с маса по-ниска от 0.
 • Смесване на артикули на превозни средства - Използване на автомобилни части на камион, части за камиони в ремарке или части за автомобили на ремарке и обратното за всеки случай.

 

§5.2 - Персонал и TruckersMP

 

Персоналът запазва правото си да ви кикне или забрани от сървърите на TruckersMP във всеки един момент, ако е необходимо. Project Managment има право да освобождава хората от правила при специални обстоятелства. Молим ви да създадете обжалване на забрана, ако сте забранени, вместо да изпращате съобщения на частен член от екипа. Сървърите, модът и персоналът се предоставят безплатно за всички и в този смисъл всеки е гост на сървърите и това е привилегия, която може да бъде премахната по всяко време. Не се допуска никаква форма на преследване или обида спрямо други членове или членове на екипа на персонала. Ние си запазваме правото да премахнем вашето право на достъп до сървърите по всяко време - по наша преценка. Моля, обърнете внимание, че създателите на мода TruckersMP не са свързани със SCS по никакъв начин. Персоналът на TruckersMP може да бъде освободен от тези правила, ако сметне за необходимо за своите задължения.

 

§5.3 - Обжалване и подаване на жалба

 

Ако сте били баннати, имате право да обжалвате забраната си тук: https://truckersmp.com/appeals - Ако смятате, че вашата жалба за забрана не се обработва правилно или искате да подадете жалба срещу служител, използвайте нашата Feedback System-а Преди да се свържете с обратната връзка, вашата жалба за забрана трябва да бъде приета, модифицирана или отхвърлена. Тази система за обратна връзка е последната ви възможност. Всяко решение, взето от високопоставени служители, ще бъде окончателно и не може да бъде обжалвано по друг начин. Всяка злоупотреба със системата за обратна връзка може да доведе до забрана за нейното използване. Необходимо е доказателства за забраните да бъдат налични за продължителността на забраната плюс тридесет дни. Не е възможно да се свържете с никой член на персонала на TruckersMP относно забраните, които са изтекли преди повече от четиринадесет дни.

 

§5.4 - TruckersMP assets и логота

 

Нашите материали, включително нашето лого, са защитени с авторски права. Позволено Ви е да използвате логото ни съгласно указанията на марката.

 

§5.5 - Промяна на тези правила

 

TruckersMP може да променя тези правила когато пожелае. Ако едно от тези правила не е в сила, другите все още ще бъдат. Използвайки нашата модификация, Вие се съгласявате на тези правила. Нямате извинение, че не знаете за тях.

 

§5.6 - Условията на услугата и Декларацията за поверителност

 

Съгласявайки се с тези правила, Вие също така се съгласявате с нашите Условия на услугата и нашата Декларация за поверителност.

 

§5.7 - Допълнителни набори от правила

 

Правила на гилдията в Дискорд

 

Преводите могат да се различават от оригиналната версия на правилата. Решенията на екипа са базирани на оригиналната Английска версия.

 

Contributors: 

@Samito_BG

@bobi124

@Martin.

59ygj1-6.png

Link to post
Share on other sites
 • Kap. changed the title to TruckersMP Rules [BG] | TruckersMP Правила (29-06-18)
 • Samito_BG changed the title to TruckersMP Rules [Bulgarian] | Преведени от TruckersMP (04.12.2020)
 • InvisibleRaptor locked this topic
 • InvisibleRaptor unlocked this topic
 • InvisibleRaptor locked and unlocked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
 • Create New...