Jump to content
Sign in to follow this  
[LKW Tr.] bobi124

TruckersMP Rules [BG] | TruckersMP Правила (29-06-18)

Recommended Posts

truckersmp-logo.png

Официални правила

Последно обновени на 07 Юни 2018

 


§1 - Общи правила

 

§1.1 Акаунт

Вие сте отговорен за вашият акаунт. Когато нарушите някое от правилата, ние ще ви накажем независимо кой е играл по това време.

 

§1.2 Избягване нa бан

Създаване и изполване на нов акаунт по време на активен бан. Ако доказателствата сочат че избягвате бан, администраторите имат право да ви баннат пак без предупреждение.

 

§1.3 Спам или Злоупотреба

Неправилно използване на системите за доклади или комуникация които предоставя TruckersMP. Това може да включва, докладване на потребител множество пъти с едно и също доказателство, и злоупотреба със системата за целите, за които тя е предназначена. Пускането на постове с малко/никакво съдържание и/или безполезно съдържание също се класифицира като злоупотреба. Това може да включва: чат в играта, CB радио, спам с клаксон, нашият форум, поддръжка, обратна връзка, обжалвания и доклади.

 

§1.4 Докладване на потребители

 • Доказателството което предоставяте не може да бъде по-старо от 1 месец. Ако докладвате потребител с старо доказателство, това може да доведе до спиране на достъпа ви до системата за доклади.
 • Доказателството което предоставяте трябва да бъде достъпно за целия период на бана, плюс един месец.
 • Доказателстово не трябва да е обработвано. Видеоклиповете може да бъдат изрязани времево.
 • Докладите за блокиране, блъскане и грешна посока трябва да съдържат видео доказателство. Снимките обикновено не предоставят цялата история или степента на проблема.
 • Запитванията към екипа за преглед на доклада ви са забранени.
 • Докладването на член от екипа трябва да бъде извършено през системата за обратна връзка (feedback).
 • Спаменето на системата за доклади със доклади записани с нулева камера или нещо подобно могат да доведат до спиране на достъпа ви до системата.
 • За ръководство за създаване на доклад, прегледайте темата в форума тук.

 

§1.5 Неподходящо използване на език, комуникация и представяне под всякакъв вид

 • Използване на обиди в всякакъв вид. Това може да включва, но не само, расизъм, дискриминация и / или дискутиране / изразяване (крайни) политически, незаконни или неподходящи ситуации / възледи.
 • Предоставяне на достъп към опасно уеб съдържание.
 • Леки обиди като "идиот" не се наказват, но е възможно ако се прекали с тях.
 • Обидите без такива от обратната страна и използването на лоши думи са наказуеми. Бановете/киковете се решават от екипа.
 • Представяне за друг потребител, политическа фигура, Модератор или някой с повече власт. Това може да се случи чрез начина, по който говорите, вашия аватар, вашите лицензи / интериорни табели, потребителско име и / или маркера ви за игри.
 • Споделянето на лични данни, включително връзки към профили в социалните медии за други потребители не е позволено.
 • Аватарите трябва да бъдат подходящи и не могат да съдържат обидно съдържание в всякакъв вид.
 • Забранено е порнографското съдържание и голотата. Това се отнася за всички публикувани връзки, аватари и подписи, качени изображения или писмено съдържание.
 • В зависимост от ситуацията това може да се отнася и за други услуги, които използваме, за да подпомагат TruckersMP.

 

§1.6 Закон и пиратство

 • Не се допуска нарушение на международни закони или национални закони, които могат да се прилагат за TruckersMP.
 • Не ви е позволено да споделяте, качвате или по друг начин да разрешавате софтуерно пиратство чрез някоя от нашите платформи

 


§2 - Правила в игра

 

*Правилата маркирани с звездичка(*) не важат за сървъри със '[Freeroam]' в заглавието.

 

§2.1 Хакване/злоупотреба с бъгове - ПЕРМАНЕНТЕН БАН

Използването на всякъв вид инструменти за промяна на геймплея, използването на конзолата, Trainer-и или Cheat Engine за да заобиколите скоростоограничителя, хак за скачане, NCZ хак или друго подобно.

 

§2.2 Блъскане*

Причиняване на сблъсък с превозно средство на друг потребител или опит да се предизвика сблъсък с превозното средство

 

§2.3 Блокиране*

Ограничаване на пътя на потребител, блокиране на входовете на магистрали или други входни точки.

 

§2.4 Грешна поска / Неправилно изпреварване*

Каране в грешна посока на пътя. Изпреварване в район с нисък FPS и/или в райони с голям трафик, изпреварване в резултат на инцидент и други подобни. Това включва също и изпреварване на еднолентови пътища.Като район с висок трафик се има впредвид такива с 25+ играча.

 

§2.5 Неправилно / Опасно шофиране*

Шофиране по начин, който се счита за опасен, шофиране назад, в грешна посока, невъзможност за даване на предимство, шофиране с висока скорост, игнориране на други играчи и правила. Шофиране извън границите на картата. Това включва места, недостъпни за нормално шофиране, освен ако играчът не е Модератор. Опитът да се използва "desync", за да се причини повреда на друго превозно средство на потребителите, е забранено.

 

§2.6 Безполезен трафик / Неправилно паркиране*

Продължително шофиране към и от район с висока трафик без цел различна от тази да се причинява повече трафик. Паркиране или спиране в райони с висок трафик без причина. Това важи за райони с 25+ потребителя. Използването на определините за паркиране места е разрешено когато няма голям трафик.

 

§2.7 Прекомерно използване на извънгабаритна сигнализация

Не можете да използвате извънгабаритната сигнализация (включва LED) в райони с голям трафик. Това важи за райони с 25+ потребителя.

 

§2.8 Кола с ремарке*

За колите не е позволено да дърпат ремарке (освен Caravan).

 

§2.9 Неправилно водене на конвой/ Злоупотреба с пилотни коли*

Пилотите на конвоите нямат право да забавят, блокират или контролират трафика, да се представят за модератор и по друг начин да злоупотребяват с пилотската боя. Не ви е разрешено да правите конвой в населено място с висок трафик умишлено. Това може да включва (но не изчерпва) Calais, Duisburg, пътя между тях и заобикалящите го райони.

 

§2.10 Сървъри за мероприятия

Всички правила важат за всяко мероприятие, ако организаторът няма собствени такива.

Изискванията за сървър за мероприятия може да бъдат видяни тук.

Временните правила за мероприятия могат да бъдат видяни тук.

 

§2.11 Как се определят наказанията/бановете

 • Първите 3 бана са по преценка на Game Moderator.
 • Четвъртият е 1 месец.
 • Петият е 3 месеца.
 • Шестият е перманентен без право на премахване.

Банове, по стари от 12 месеца не се включват при определяне на наказанието. Това може да се разглежда като шанс да се поправите.

Ако имате поне два бана с една и съща дължина в историята, Game Moderator-ите могат да удължат бана ви до следващата дължина, в зависимост от това колко бана сте имали в последната година.Примерно, ако вече сте имали два 1-месечни бана вашият следващ бан може да бъде удължен за 3 месеца. Ако сте имали два 3-месечни бана, новият ви бан може да бъде разширен до перманентен. Забележете че бановете които могат да бъдат удължавани са четвъртият, петия или шестия бан. Те не могат да бъдат премахнати, те са стриктно 1 месец, 3 месеца и перманентен.

 


§3 - Правила за Save модификации

 

§3.1 Модифициране на камион

Вашето превозно средство трябва да е функционално. Камионът трябва да има шаси, кабина, колела и фарове. Някои играчи може да не виждат фаровете на други играчи понеже не притежават съответните тунинг DLC-ита. Разрешено е да сложите дадена боя на друг камион (примерно Premium Racing боя на друг камион).

 

Разрешено е да слагате двигатели и трансмисии на друг камион (примерно 750 к.с. Volvo двигател с Scania трансмисия на DAF). Позволено е да смесвате шаситата и кабините на различните камиони, при условие че те не надхвърлят значимо оригиналните си размери. Опитите да смесвате части от камиони и коли са забранени и водят до кикване от сървъра.

Слагането на прекомерно много части на камиона или слагането на части на места където не е предвидено да стоят не е разрешено, всяка част която е спомената в тези правила може да бъде поставена само там където е позволено в играта.

 • Не е разрешено да поставяте повече части от тези по подразбиране в играта (буркани, светлини, тромби или други).
 • Не е разрешено да слагате извънгабаритна сигнализация и големи тромби на ролбари/брони/сенници. Извънгабаритната сигнализация е разрешена само на покрива на камиона. LED бурканите са разрешени където могат да се поставят по подразбиране, докато нормалните LED светлини могат да бъдат поставяни на ролбара и покрива.
 • Малките тромби и други части които не са споменати тук могат да бъдат поставяни където е разрешено по подразбиране в играта.
 • Части предназначение за интериора не могат да бъдат поставяни отвън и обратното: примерно, не е разрешено поставянето на маяци в кабината или слагането на болтове за колела на ролбара, това важи и за всички други части.
 • Не е разрешено поставянето на повече от 1 предмет на слот. Може да имате толкова греди, колкото са позволени в играта; ако камионът поддържа 3 греди, значи можете да сложите до 3 греди, те могат да бъдат комбинирани на един слот но Вие не можете да поставяте повече от това което камионът поддържа в играта. Това е единствения вариант в който можете да имате повече от един аксесоар на един слот.

GNcOanz.png

(от ляво на дясно: модифицирани шаси и кабина, камион с множество греди на един слот, камион с модифицирана боя)

 

§3.2 Модификации на ремарке

Възможно е използването само на вградените в играта комбинации за ремаркета. Това са разрешените комбинации на ремаркета:

Euro Truck Simulator 2

yhXU1Mk.pngMpw1RCV.pnglbnPBnf.png

American Truck Simulator

cJ8oWmf.pngNOQBQ3Y.png1Vgrfqo.pngFJwtG6n.pngYIdkMCJ.png6ZKZBmX.png

 

Разрешено е да модифицирате теглото на ремаркетата, като то трябва да е над 1 тон (1000 кг.).

Позволява се да се модифицират и да се смесват нормалните ремаркета (нормално късо ремарке), стига да не надхвърлят оригиналните си размерни значително и задните светлини да са все още видими, колелата не могат да се променят, тъй като влияят върху стабилността на ремаркето. Не е разрешно други комбинации на ремаркета, изключение има за боя и регистрационни табели, които са разрешени.

 

§3.3 Модифициране на кола

Разрешено е да сложите боя за камион на автомобил. Модифициране на колела на AI кола върху Scout кола също е разрешено.

 • Всички колела трябва да са видими, само колела от AI кола могат да бъдат поставяни на Scout , такива от камиони не са разрешени.
 • Модифицираните колела трябва да подхождат на автомобила и да бъдат поставени правилно. Колелата с по-голям размер не са разрешени.
 • Всяка част от камион върху кола или обратното не е разрешена и води до кик от сървъра.

Пример на модифицирани Scout коли:

oc22WDc.png

 

§3.4 Добавяне на приставки и персонализиране на аксесоари

Разрешено е използване на персонализирани аксесоари и добавянето на приставки, като ролбари и боя на ремарке. Не е разрешено модифицирането на аксесори за шаси, кабина, интериор, звук, колела, боя, двигател и трансмисия. Тези аксесоари са необходими за правилното фунциониране на играта и камиона . Забележете че този вид модификации са видими само локално и не могат да бъдат видяни от другите играчи. Тези персонализирани аксесоари или допълнителни приставки не трябва да имат сблъсък един с друг. Всички правила, споменати по-горе, все още са валидни, в случай че има грешки в модифицирането, които противоречат на правилата, ще ви бъде наложено наказание (перманентен бан).

 

Примери за персонализирани аксесоари с допълнителни приставки:

d64yucT.png

(от ляво на дясно: персонализиран скин на ремарке, камион с 8x4 шаси с спойлер, двойно ремарке с "Aerodynamic" вид)

 

§3.5 Поддържани модове и примери

Има няколко поддържани мода:

 

§3.6 Клауза за непоемане

Уверете се че всички модове които използвате са разрешени. Вие сте отговорни за всички модификации които правите. Ако модификациите са против правилата ще ви бъде наложено наказание. Ако не сте сигурни че модификацията ви е разрешена, питайте екипа преди да я ползвате в игра.

 


§4 - Правила на форума

 

§4.1 Без публикации извън темата

Нямате право да публикувате отговор по темата, който да не е свързан със нея.

 

§4.2 Нямате право да повдигате теми повече от един път на 3 дена, или когато не е необходимо

Имате право да повдигате темата един път на 3 дена. Допълнително, не Ви е позволено да повдигате теми, когато не е необходимо, например, не Ви е позволено да повдигате темата на виртуалната Ви компания освен ако отговора ви не добавя информация по темата.

 

§4.3 Използвайте описателни заглавия

Не използвайте заглавия като "Помогнете ми", вместо това се опитайте да обясните съдържанието на темата.

 

§4.4 Без фармене на репутация

Не използвайте други акаунта за да ъпвоутвате своите постове, "фармене" на лайкове или ъпвоутове.

 

§4.5 Без търгуване или продажби

Нямате право да използвате форума за търгуване/продаване на стоки, Стийм акаунти или каквито и други услуги (например услуги които изискват абониране чрез заплащане, ТиймСпийк 3 сървъри, VPN-и, PTC, Хазартни сайтове и т.н.). Това не включва официалните страници за игри и безплатни неупотребени ключове за игри.

 

§4.6 Подписи

 • Максимална височина: 150 пиксела (Ако превишава 150 пиксела, подписа Ви ще бъде скрит автоматично.)
 • Максимален размер на файла: 150 кабайта общо.

§4.7 Анимации

 • Мигащи или проблясващи ГИФ-ове като профилни снимки или подписи не са позволени.
 • Движещи се ГИФ-ове или анимации са позволени.

§4.8 Употреба на категория/цел

Описание на предназначението или употребата на категория във форума може да бъде намерена в описанието на категорията. Ако това не бъде спазвано и пуснете тема която не е за тази категория, тя може да бъде преместена, скрита или изтрита. В случай на потребители които често коментират в грешните категории, устно предупреждение или предупредителна точка могат да бъдат наложени. Каквато и да била категория на форума, може да има специфични правила или изисквания които се прилагат само и единствено в тази категория. Когато това правило важи, информацията ще бъде предоставена в описанието на категорията, върху съдържанието на категорията или като закачена тема в категория. Подкатегориите имат същите специфични правила и изисквания като категориите, освен ако не е уточнено друго. Например, категорията за бъгове в ETS2MP има същите правила като главаната категория за докладване на бъгове. Когато категория има специфичен формат, този формат е необходим освен ако не е уточнено друго. Форматите биват предоставени по същия начин като специфичните правила за категориите. В категорията със строга модерация, всякакъв вид излишни коментари ще бъдат наказвани с предупредителна точка, без устно предупреждение. Това е, за да се осигури качеството на информацията в определени раздели. Тези раздели са означени със [STRICT MODERATION] в описанието на раздела.

 

§4.9 Превеждане на отговори

Използване на Google Translate или други услуги за превеждане, за да участвате в разговори в езиковите раздели не е позволено.

 

§4.10 Присвояване на модераторски права

Работата на нашите модератори във форума е да търсят и да разпознават нарушения които са били извършени, по време на тяхното ръководене на форумите. Ако обичате, докладвайте отговори, ако сметнете, че нарушават правилата.

 


§5 Ръководства & Информация

 

§5.1 Ръководства:

Бях баннат. Какво да правя сега?

Как да изпреварваме правилно

Как да докладваме потребители на уебсайта

 

§5.2 Автоматично изхвърляне от сървъра

 • Пинг - Ако пинга ви е над 600ms до сървърите, връзката Ви със сървъра ще бъде прекъсната за да се предотврати десинхронизация за другите играчи. Тази проверка на пинга е смятана за нормална (средна).
 • Двойни ремаркета (ETS2) - Двойните ремаркета са позволени само в бонус разширението (DLC) Скандинавия (Scandinavia). Ако тръгнете извън Скандинавия, връзката Ви със сървъра ще бъде прекъсната.
 • Светлини (Фарове) - Светлините Ви трябва задължително да бъдат включени между 16:00 и 07:00.
 • Неподдържани аксесоари - Изпозлване на полицейските аксесоари или други неподдържани предмети ще доведе до прекъсване на връзката Ви със сървъра.

 

§5.3 Персонал и TruckersMP

Персонала запазва правата си да прекъсва връзката Ви със сървъра или да забранят достъпа Ви (да Ви баннат) от услугите на Truckers MP когато и да било, ако е необходимо. Молим Ви, да пуснете жалба ако сте баннати, вместо да изпращате лични съобщения на персонала. Сървърите, модификациите и персонала са безплатните за употреба от всички и в този смисъл, всеки е гост на сървърите и тази привилегия може да бъде отнета по всяко време. Никakви/о преследване или обиждане към който и да бил член на екипа или играч, няма да бъдат толерирани. Ние запазваме правото да премахнем достъпа Ви до сървърите по което и да било време и по наша преценка. Моля обърнете внимание, че създателите на TruckersMP модификацията не са свързания пряко/непряко със SCS или по какъвто и да било друго начин. Персонала на TruckersMP могат да бъдат освободени от тези правила, ако е необходимо за техните задължения.

 

§5.4 Обжалване и попълване на оплакване

Ако сте били баннати, имате право да обжалвате бана на https://truckersmp.com/appeals. Ако мислите, че вашето оплакване не е обработено правилно или че искате да направите оплакване от определен персонал, молим Ви да използвате нашата система за обратна връзка (Feedback). Системата за връзка с нас е последната Ви опция. Всякакъв вид решение извършено от Висшия Персонал е финално и не може да бъде обжалвано по друг начин. Изисква се доказателствата за бановете да бъдат на разположение за продължителността на бана плюс 1 месец. Не е възможно да се свържете с персонала на TruckersMP за банове, които са изтекли преди месец.

 

§5.5 TruckersMP авоари и логота

Нашите авоари, включително нашето лого, са защитени с авторски права. Позволено Ви е да използвате логото ни съгласно указанията на марката.

 

§5.6 Промяна на тези правила

TruckersMP може да променя тези правила когато пожелае. Ако едно от тези правила не е в сила, другите все още ще бъдат. Използвайки нашата модификация, Вие се съгласявате на тезиправила. Нямате извинение, че не знаете за тях.

 

§5.7 Условията на услугата и Декларацията за поверителност

Съгласявайки се на тези правила, Вие също така се съгласявате с нашите Условия на услугата и нашата Декларация за поверителност.

 

Преводите могат да се различават от оригиналната версия на правилата. Решенията на екипа са базирани на оригиналната Английска версия.

 • Like 3
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×