Jump to content
Unsupported version Read more... ×
  • 0
RE1S.

The game is breaking

Question

I enter the eu 2 server which has the game problem fully eu's in the eu server, and as soon as I enter it, I get disconnected from the game and I do not move from the players

Share this post


Link to post
Share on other sites

19 answers to this question

Recommended Posts

  • 2

Hello,

 

If you are using an external Mod, please uninstall and follow the steps below.
 

Solution 1

  • > Go to Steam Library
  • > Right click Euro Truck Simulator 2
  • > Properties
  • > Local Files
  • > Verify Integrity of Game Files
  • > Wait until the game files are verified and try whether the error still occurs.

Solution 2

 

You should start TruckersMP as admin. This is really important.

 

Also try to start TruckersMP with DirectX (64)

 

Guide:

  • > Go to your steam App
  • > Go to library
  • > Go to ETS 2 / ATS
  • > Click "Play" 
  • > Choose "Launch with DirectX (64-bit). Make sure you chose 64 bit.
  • > Start ETS 2
  • > Choose your profile and press "drive"
  • > Close ETS 2
  • > Start TruckersMP as admin. TruckersMP will start with DirectX for all time. Except you change it again.
  • Also try to reinstall TruckersMP.
  • Go to '%programdata%' and delete the folder 'TruckersMP'. After that uninstall TruckersMP and download the MOD again: https://truckersmp.com/download -> Launch the installer as admin
     

Best regards.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello, can you screenshot what message you get down in the right-hand corner in the chat? If it says due to ping, you can check out this topic I will post below.
 

-ccowie

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

This has happened to me as well. It doesn't show a message or even that you've been disconnected, the other players just simply...disappear.

However, the times that it has happened was when I was using mods. In this case, I was using the no damage mod. When I disabled it, I didn't get disconnected.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello @okan3458,

 

This may have to do with you having installed several pirated DLC mods. If that's the case, then follow these steps:

 

1) Find the ETS2 folder: My Documents\Euro Truck Simulator 2, when in that folder, click on "mods". If anything is in the mods folder, delete that.

2) Uninstall TruckersMP by going to the control panel, and just delete it as you normally would delete a program. Then, head over to My Documents again and delete the folder named "ETS2MP".

3) Download and install the installer again. Download it here. (Log in first).

4) It should work.

 

Or try another server (e.g. EU1) if a high ping is the problem.

 

Greetings,

FrostyGamer

 

And just a note for all users: ONLY LEGITIMATE DLC'S ARE ALLOWED IN TRUCKERSMP.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

When I use vpn, the game lag is high
 

Edited by T.Rucker
Image deleted - there's no need to post the same screenshot in every post now...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello.
Could you tell us your internet speed as that might be the problem, also check so that you don't have anything running that you don't have to that might take most of your internet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 18.06.2018 at 3:06 PM, ^AquaCloud^ said:

Hello;

To find a better solution for you.

Reset your modem and share the speed test results with us.

 

8.14 downs. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@RE1S. As i said in your other article here I belive its your internet that is the problem as it sounds like a quite low internet speed but as a disclaimer this could be the reason but also not but ther could also be several reason but i do belive both article's are of the same problem and same reason.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello

@RE1S.

 

Please do this:

Can you still try to reset your network adapter's settings by opening the console (type 'cmd' in the search function of Windows and press Ctrl + Shift + Enter) -> type 'netsh winsock reset all' and confirm with Enter , Please try to start TMP again as administrator.

 

If none of these work you could try to clear your Hosts file, enable DHCP, Flush DNS Cache, Clear ARP/Route Table with the tool that is provided below.

https://sourceforge.net/projects/netadapter/?source=directory

http://image.prntscr.com/image/a0d6e200addd4af09cd95df7e54db31a.png


Here is another tool for tweaking your network card

https://www.speedguide.net/downloads.php

Select your connection speed, hit "Optimal" and restart your PC. If you know what to do or you have read somewhere about recommended settings for games you can also use custom settings.

Last, if you have any problem for using this program you can change your settings back by selecting "Windows Default".

https://image.prntscr.com/image/r3t-cduhR9WcYKPFJVu-jw.png

 

 

Maybe you could upload us a screen of the chat in the bottom left corner if you got disconnected:

 

for example you can use imgur

https://imgur.com/

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Guest Square Fenix

It's have gone 8 days and issue have not being fixed yet,

Therefore i will lock and move this to "Unsolved Topics"

@RE1S. Please sumit ticket if you need more help :)

 

 

Thank you all for helping him!

Locked and moved to unsolved topics!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×