Jump to content
  • 0
Unjust

Cant join EU server

Question

Hi 

I have tried to join the EU mp server but i am getting this error

"Incorrect data returned from the online service. If HTTP proxy is in use check the configuration or try later" 

I have tried a few times and it gives me the same message, can any one help me please?

Many thanks

Unjust

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hello :) 
 

  • Try restarting the launcher.
  • Use any VPN program.
  • Try enter another servers.
  • Check integrity of game files via right click game properties>local files>Verify Integrity Of Game Files
  • Also check that your not in any beta programmes via right click on game Properties>BETAS and make sure its set to NONE - opt out of all betas
  • If problem is not solved, use the support ticket --> https://support.truckersmp.com

Best Regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

You can continue playing online without World of Truck orders because World of Trucks offline is probably due to the 1.31 Official ETS2 release. Just click on this message and continue playing in offline mode.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello :)

Follow these guides:

Solution 1:

1. Run the program as an administrator (right click the shortcut and select 'run as an administrator' and accept the UAC prompt.

2. Run TruckersMP in compatibility mode for Windows 7, please follow this guide http://pearsonsupport.helpserve.com/Knowledgebase/Article/View/210/21/how-to-install-or-run-a-program-in-compatibility-mode-in-windows-7

3. Install these two programs

.NET Framework 4.6.2 https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=53344

VisualC++ 2015 https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48145

 

Still not working?

 

1. Reset your network adapator

This page will guide you through what you need to do and explains for different Windows operating systems as you scroll down.

https://kb.wisc.edu/page.php?id=6653

 

You type 

 

·         netsh int ip reset reset.txt

·         netsh winsock reset

·         netsh advfirewall reset

In to a DOS window (Comand Prompt).

 

2. 

Clearing the ARP Cache https://techjourney.net/clear-delete-and-refresh-arp-cache-entry/

Resetting your network adapter http://www.home-network-help.com/netsh-winsock.html

Clearing your DNS Cache https://documentation.cpanel.net/display/CKB/How+To+Clear+Your+DNS+Cache

Changing DNS to Google's Public DNS, https://www.techworm.net/2016/08/change-default-dns-google-dns-fast-internet-speeds.html

 

You can also try resetting the Winsock Catalog

 

step 1: click on windows search program and type "cmd" enter

step 2: once you're in, type "netsh winsock reset catalog" enter

step 3: type "netsh int ip reset.log hit" enter

step 4: restart your computer

 

Additionally,  

https://kb.wisc.edu/page.php?id=6653

 

Solution 2:

Solution 3:

  • Try single player and then go to Multiplayer again
  • Reset my router
  • Changed DNS 
  • Launch ETS2 with direcxt (64 bit), drive, save, launch TMP
  • Check files integrability
  • Unistall TMP + regedit + reinstall (administrator)
  • Update your Graphic drivers 
  • Try new profile
  • Load previous save game
  • Turn off unnecessary features in the graphics settings.
  • Move away from crowded areas.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi Peeps

 i did as suggested and got a 552 error.

Made a cuppa Tea tried again and now its connecting and all is ok it seems.

Many thanks to all that replied.

Unjust

 

Edit Hmm now i cant connect again when clicking ATS MP it says 'can not create game process'..

If i click the ETS mp it connects and i can play but not ATS mp.(i run as admin)

Can any one help with my latest problem please 

Many thanks

Unjust

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Posted (edited)

update

 i reinstalled ATS mp 

steam did 2 downloads for ATS a 600mb one and a 11mb one i think 

now im getting

'unsupported game version detected

expected version 1.30.0.2s {rev. b33804cd2d20}

You have 1.31.0.92'

 

i have checked forum and it says select the Beta that is supported but i can not see one that matches 1.30.0.2s

Thanks 

Unjust

Edited by Unjust
update: it seems sorted now i hope lol, thread can be closed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×