rejm3n Posted December 28, 2017 Posted December 28, 2017 Nazwa Sugestii: Bindowanie klawiszy multiplayer Opis Sugestii: Możliwość przypisania swoich klawiszy do funkcji multiplayera np. włączanie kursora pod tabem. Dlaczego twoja sugestia, a nie inna? Ponieważ jeszcze takiej nie widziałem,a byłaby użyteczna. 1
Piotrex [PL] Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 Myślę że to dobry pomysł, można by np zmienić klawisz cb radia na inny klawisz, ale wątpie by to przeszło
rejm3n Posted December 29, 2017 Author Posted December 29, 2017 (edited) Piszę tą sugestie, ponieważ mam kierunkowskazy pod przyciskami myszki i w tym momencie nie mogę mieć otwartego taba przez cały czas, ponieważ pod PPM jest kursor od Multiplayera. Edited December 29, 2017 by rejm3n
Piotrex [PL] Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 To równie dobrze możesz zmienić te ustawienie z myszki na klawiaturę np albo inny kontroler którego używasz poza myszką.
Meitt Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 Myślę że możliwość przypisania własnych klawiszy jest dobrym pomysłem Co do wypowiedzi @H&V I Piotrex [PL] jeżeli kolega jeździ na myszce to specjalnie będzie musiał szukać przycisku na klawiaturze? To mija się z celem bo dla niego będzie to nie wygodne. Wolał bym przypisać inny klawisz np do włączanie kursora pod tabem niż przestawiać sobie kierunkowskazy.
rejm3n Posted December 29, 2017 Author Posted December 29, 2017 @Meitt Aktualnie sobie zrobiłem inne rozwiązanie i używam pada od Xbox'a 360 i sprawdza się dobrze, dopóki nie kupię kierownicy. Ale nadal podtrzymuje temat, że takie bindy by się przydały, a uważam, że nie jest to trudne do zrobienia. 1
DREIDEN Posted January 8, 2018 Posted January 8, 2018 witam taki klawisz jest potrzebny. ludzie jezdza na myszce. a po nacisnieciu tab niedzialaja mu chamulce.
kowboj Posted February 21, 2018 Posted February 21, 2018 Dobry pomysł dla tych co jeżdżą na kierownicy
JJay Posted February 23, 2018 Posted February 23, 2018 Dobra propozycja, jestem na tak. Nie ma magicznych skrótów do rozwiązania Twoich problemów. | Ban appeal | Complaints / Feedback | TruckersMP Rules | Join the Team |
Arco PL/ENG Posted February 24, 2018 Posted February 24, 2018 W mojej opinii takie rozwiązanie jak najbardziej jest sensowne, ponieważ niektórym osobom takie coś może przeszkadzać np. klawisz przypisany do cb. Jak najbardziej popieram takie rozwiązanie. 1
michalek07 Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Również popieram, jestem za wprowadzeniem. Lepiej by się jeździło kierowcom na kierownicy
Lucek. Posted March 7, 2018 Posted March 7, 2018 jesli gracie na kontrolerach typu kierownica / pad itp to polecam program xpadder , latwo mozna w nim przypisac funkcje etsa z klawiatury lub mp , np gadanie na cb mam na przycisku od lewarka kierownicy
[C-S] karol_domag Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 Pomysł wspaniały. Tylko moim zdaniem temat ten został już przez deweloperów wielokrotnie przerobiony. Zapewne dokładnie też wiedzą dlaczego wprowadzenie tego co z pozoru jest banalne w istocie może narobić nieoczekiwanych kłopotów. Sam chciałbym wiedzieć co ich tak naprawdę przed tym blokuje. -- Pozdrawiam karol_domag
Blackuu. [POL] Posted March 17, 2018 Posted March 17, 2018 Jestem na tak. To dobry pomysł jeżeli ktoś jest przyzwyczajony do danych klawiszy lub po prostu jeździ na kierownicy czy joysticku :]
Orzel85A Posted March 17, 2018 Posted March 17, 2018 Świetny pomysł aby była możliwość przypisania własnych klawiszy.
MrRedFog12 Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 bardzo dobrze, bo niektórzy maja przypisane zupełnie inne klawisze pod to i koliduje to ze sobą
[GTW] Szmidtex Posted March 24, 2018 Posted March 24, 2018 Pomysł dobry zarówno dla tych co jeżdżą na kierownicy, jak i dla innych trybów prowadzenia zestawu. +1
roweroraffi Posted December 13, 2018 Posted December 13, 2018 Właśnie miałem zgłaszać to jako pomysł, ale jako że już ktoś wcześniej zgłosił, to tylko się dołączę. Byłoby bardzo wygodne, gdyby można było zmienić domyślne dla Multiplayera TAB, X i Y na inne klawisze definiowane samodzielnie. Raffi ---- Za każdym razem, gdy do firanki podpinasz 8x4 i włączasz koguty gdzieś na świecie umiera w cierpieniu mały szczeniaczek. Every time You attach curtain trailer to 8x4 and turn your beacons on - somewhere dies cute little puppy.
Spartan PL Posted April 27, 2019 Posted April 27, 2019 I co wiadomo coś na temat przypisywania klawiszy do np CB? "East bound and down"
mati216PL Posted April 27, 2019 Posted April 27, 2019 31 minutes ago, hussarPL said: I co wiadomo coś na temat przypisywania klawiszy do np CB? Widać team się spieszy z odpowiedzią... Post dodany 28 grudnia 2017 roku a przypomnę mamy 27 kwietnia 2019 ---- Co do bindowania klawiszy, opcja byłaby bardzo na plus dla graczy jeżdżących na kierownicy. edgelogistic.pl
czakk Posted May 26, 2019 Posted May 26, 2019 Bardzo przydatna rzecz, zwłaszcza gdy teraz zacząłem używać kierownicy. Na pewno na +
Pixel095 Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 Pomimo, że istnieją zewnętrzne programy, które pozwalają na przypisanie określonych czynności do konkretnych przycisków to propozycja jest jak najbardziej na miejscu. Wprowadzenie systemu bindowania z całą pewnością ułatwi rozgrywkę.
Recommended Posts