DxTrax Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Siemka wszystkim Mam taką propozycję by nie używać niepotrzebnie klaksonu, krótki przykład:Wiele razy ztrąbiłem innego kierowcę za jego przewinienie, a dureń pewnie pomyślał, że go pozdrawiam, aż mnie wtedy nosi żeby uświadomić delikwenta jakim jest idiotą... Nie ma czegoś takiego jak pozdrowienie sygnałem dźwiękowym. Jeździłem na zestawach po europie i nie spotkałem się z czymś takim jak ma to miejsce w naszym wirtualnym świecie. Co więcej za nieuzasadnione użycie grozi nawet mandat.
Duczo Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Nie tak dawno dodano nowe pkt w regulaminie i tam jest zalecane trąbienie podczas wyprzedzania . Obecnie zatrudnionych jest 27/30 kierowców. REKRUTACJA JEST OTWARTA! kontakt email Discord Strona główna Facebook TrucksBook VTC TMP
elot360PL Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Przy okazji... Obowiązkowa forma sugestii Albo zmień dział.
[SRBP] Damian [PL] Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Lepiej żeby ktoś zatrąbił jak jedzie 90km/h niż jakby miał napisać "cześć" i się wpierdzielić w kogoś. Ty jak obtrąbisz kogoś za coś to mu możesz napisać co i jak. Ludzie zaczynacie mieć pomysły jak za komuny "Ograniczmy wszystko by tylko jeździć" 1
Miro0412 Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Ja tam uważam, że zamiast trąbić używając tego jako pozdrowienie to lepiej mrugnąć światłami. 1
Daw Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Ok, ale w dzień nie widać jak ktoś mruga światłami. Dla tego trąbienie jest w tej sytuacji dobrą opcją.
H&V I Vaiarek Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 A moim zdaniem lepszym pomysłem byłoby ograniczenie czasowe na klakson Po pierwsze - zablokować mashowanie klaksonu, a po drugie - wprowadzenie możliwość trąbienia np. co 5 sekund Ciekawe na ile jest to wykonalne. Dołącz do jednej z najstarszych vs'ek | hvlogistyka.pl
WooQash Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Nie kombinujmy. Normalnie na drogach też są gagatki mające sporo za uszami.
|SEMI| CukS Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Turcy, Gruzini, Grecy i te podobne kraję trąbią dla tego ponieważ oni są do tego przyzwyczajeni, bo u nich się tak robi. Nie raz tam byłem i nie raz miałem okazje spotkać jak się właśnie pozdrawiają tylko to nie są normalne trąbki tylko coś w stylu jakiś króciutkich muzyczek
Husaria_Daro Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Tak jak kolega pisze wyżej, każdy kraj ma swoje zboczenia i nie można im tego zabronić, a my niestety jesteśmy takim krajem, że wszystko kopiujemy od innych.... Więcej takich sugestii proszę. Przynajmniej można poprawić sobie humor:P
Matz32Z Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Ja tam jak mam humor to pozdrawiam trabami/klaksonem bo swiatlami malo kto widzi /kapuje napewno to brzmi inaczej niz jak na kogos trabie zlosci albo inaczej jak ktos nie wyprzedza (chyba jako nieliczny stosuje sie do regulaminu dotyczacego wyprzedzania)
ElectroMusic! Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Ja nie uznaje czegoś takiego jak pozdrowienie klaksonem. Ignoruje po prostu takie zachowania na drodze. Pewnego razu jechałem autostradą, 3 pasmową. Jechał gość w przeciwnym kierunku. Mijaliśmy się w tunelu, który był oddzielony murem. Gostek użył klaksonu,mimo że się nie widzieliśmy, byliśmy oddzieleni murem... Musiał mieć nieźle napieprzone w bani żeby to zrobić. W dodatku nikogo poza nami dwojga nie było, więc nie mogło to znaczyć nic innego jak pozdrawia mnie przez mur. Gdy tylko została wypuszczona aktualizacja MP do nowej wersji, wyłączyłem klaksony i od tamtej pory mam cisze i spokój. Nie muszę się martwić na niepotrzebny spam w miastach przez typów pozdrawiającymi klaksonem. Wszyscy Ci, co używają klaksonu do pozdrowień mogą czuć się urażeni ale mam to gdzieś bo klakson służy do czegoś innego. Pozdrawiam urażonych moją wypowiedzią. ps// jak ktoś chce wyłączyć klakson, tutaj znajdzie przetłumaczony tekst z ustawień MP: http://forum.ets2mp.com/index.php?/topic/6798-przet%C5%82umaczone-ustawienia-mp/ 2 <->
viragolo Posted October 15, 2015 Posted October 15, 2015 A dla mnie klakson zwykły i trąbki na dachu to dwie różne sprawy
świstak cham Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 A dla mnie jest dziwne że ludzie odkopują tematy z przed miesięcy...
ElectroMusic! Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 A dla mnie dziwne, że temat jeszcze nie jest zamknięty z powodu braku wzoru. <->
bazyliszek [PL] Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 Ja tam uważam, że zamiast trąbić używając tego jako pozdrowienie to lepiej mrugnąć światłami. Nic nie da bo 70% mp jeździ non stop na drogowych. Widać to i w dzień i w nocy
Blondynek Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 To ja proponuje alternatywe, zamiast trąbić to sugeruje dodać pojawiającą się otwartą dłoń przy nicku tak jak jest z ikoną jeśli się trąbi. Łapkę dać na jakiś przycisk i nikomu nie będzie przeszkadzało
Grzesiek2402 Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 To ja proponuje alternatywe, zamiast trąbić to sugeruje dodać pojawiającą się otwartą dłoń przy nicku tak jak jest z ikoną jeśli się trąbi. Łapkę dać na jakiś przycisk i nikomu nie będzie przeszkadzało Najpierw trzeba te przyciski mieć Nie wiem czy zauważyłeś, ale powoli miejsce na kawiaturze się kończy
Guest Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 Najpierw trzeba te przyciski mieć Nie wiem czy zauważyłeś, ale powoli miejsce na kawiaturze się kończy Mi się już skończyła
Blondynek Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 Najpierw trzeba te przyciski mieć Nie wiem czy zauważyłeś, ale powoli miejsce na kawiaturze się kończy Mi zostało jeszcze parę klawiszy +7 programowalnych Coś znajdziecie 1
Husky.TM Posted October 20, 2015 Posted October 20, 2015 hmm.. klaksony a jak to jest z tym sygnalem biegu wstecznego mimo tego iz jest on u mnie wylaczony nadal nie da sie stac na service i odpoczac bo zaraz malo glosnikow nie wywali w kosmos co do calej dyskusji: moje zdanie jest nastepujace; nie robmy kupy w spodnie jesli ktos zatrabi na drodze coz Bana za to nie dostanie musicie panowie znalesc ta granice miedzy ETS 2 Simulator a Real Life tym bardziej ze przypominam graczami w jakims stopniu sa dzieci i mlodziez ktorzy w zyciu nigdy nie dosiada prawidzewgo zestawu ciezarowego. trole trolujcie zaraz sie zacznie
ElectroMusic! Posted October 20, 2015 Posted October 20, 2015 przypominam graczami w jakims stopniu sa dzieci i mlodziez ktorzy w zyciu nigdy nie dosiada prawidzewgo zestawu ciezarowego. trole trolujcie zaraz sie zacznie Nie sądzę, że trolle wolałyby wchodzić na forum i się wypowiadać. Raczej ich miejsce jest na serwerze, więc dużego odzewu nie usłyszysz. Po prostu trzeba się przyzwyczaić i nie zwracać na to uwagi, gdy ktoś trąbi. <->
Recommended Posts