bazyliszek [PL] Posted July 28, 2017 Report Posted July 28, 2017 Nazwa Sugestii: Włączenie i wyłączenie cb radia za pomocą przycisku Opis Sugestii: Gracz miałby możliwość kompletnego wyłączenia/włączenia cb jednym przyciskiem w grze. Obecnie trzeba skierować kamerę na odbiornik, włączyć TAB, PPM i nacisnąć odpowiedni przycisk na cb. Przykładowe obrazki: nie posiadam Dlaczego twoja sugestia a nie inna?: W tej chwili już sama zmiana obrazu powoduje wielkie niebezpieczeństwo w prowadzeniu zestawu. Na pewno są sytuacje, kiedy chcielibyście wyłączyć szybko radio, bo (niepotrzebne skreślić) drą się dzieciaki, 5 osób mówi jednocześnie, ktoś puszcza piosenki). Jest opcja zmutowania danego gracza, ale nie spełnia ona naszych oczekiwań jeśli jesteśmy w zatłoczonym miejscu (landówka, Calais, Duisburg, itp.) Ustawienie takiej opcji bardzo by ułatwiło granie i nie musielibyśmy się bać, że zajedziemy komuś drogę podczas wyłączanie radia. 2 1
[JT]Rosyjski Elektryk Posted July 29, 2017 Report Posted July 29, 2017 Osobiście jestem na nie ponieważ łatwo i szybko można wyłączyć CB radio wspomnianym wyżej sposobem. Poza tym popatrz na klawiaturę ile przycisków jest nieprzypisanych - praktycznie co aktualizację wychodzi coś nowego i trzeba do tego użyć przycisku, a wolnych miejsc jest coraz mniej. Jeżeli ktoś używa CB do tego celu co nie potrzeba zawsze można wyłączyć łatwo radio po połączeniu się z serwerem, a jeżeli już jesteś w trasie i czujesz się niepewnie kierując kamerę na CB to zawsze możesz ściszyć słuchawki, zatrzymać się i wyłączyć CB na postoju. 1 REKRUTACJA OTWARTA Strona internetowa System VTC TruckersMP
bazyliszek [PL] Posted July 29, 2017 Author Report Posted July 29, 2017 5 hours ago, [JT]Rosyjski Elektryk said: Poza tym popatrz na klawiaturę ile przycisków jest nieprzypisanych - praktycznie co aktualizację wychodzi coś nowego i trzeba do tego użyć przycisku, a wolnych miejsc jest coraz mniej. To jeszcze zależy czy ze wszystkich przycisków korzystasz regularnie. Na pewno znajdzie się coś, z czego można zrezygnować. Wymienić? - kompletnie niepotrzebne są wycieraczki, jeśli gracz ma wyłączony deszcz - jeździsz na ośce 4x2? Po co przypisywać podnoszenie osi w ciągniku. To samo przy naczepach. Jeśli uważasz to za zbyteczny bajer, nie przypisujemy tej opcji. - "błyśnięcie światłami drogowymi". Możemy równie dobrze włączyć i szybko wyłączyć światła drogowe i wyjdzie na to samo. - radio, nie ma sensu przypisywać jeśli ktoś nie słucha muzyki - ręczny zapis gry- po co graczowi, który wozi ładunki WOT - trąby pneumatyczne- kompletnie zbyteczne. Po co 2 klaksony w ciągniku? Już mamy 6 przycisków zaoszczędzonych, oczywiście zakładając, że ktoś tych funkcji nie potrzebuje. Załóżmy teraz, że każdy gracz ma niepotrzebnie przypisane po 2 funkcje i biadoli, że mu brakuje przycisków. 6 hours ago, [JT]Rosyjski Elektryk said: Osobiście jestem na nie ponieważ łatwo i szybko można wyłączyć CB radio wspomnianym wyżej sposobem. Tak, ale potrzebny jest czas operacji. A nie daj, żeby właśnie wtedy ktoś w Ciebie wjechał. Nie wiesz kto to, ładunek masz uszkodzony, a gracz zostanie bezkarny. To oczywiście tylko taki przykład:)
[JT]Rosyjski Elektryk Posted July 29, 2017 Report Posted July 29, 2017 1 hour ago, H&V I bazyliszek [PL] said: Tak, ale potrzebny jest czas operacji. A nie daj, żeby właśnie wtedy ktoś w Ciebie wjechał. Nie wiesz kto to, ładunek masz uszkodzony, a gracz zostanie bezkarny. Chyba nie doczytałeś końcówki mojego posta 7 hours ago, [JT]Rosyjski Elektryk said: Jeżeli ktoś używa CB do tego celu co nie potrzeba zawsze można wyłączyć łatwo radio po połączeniu się z serwerem, a jeżeli już jesteś w trasie i czujesz się niepewnie kierując kamerę na CB to zawsze możesz ściszyć słuchawki, zatrzymać się i wyłączyć CB na postoju. Zapomniałeś też o komunikatorze głosowym na przycisk, nie każdy może sobie pozwolić na wykrywanie głosem lub transmisję ciągłą, a sygnał pneumatyczny przydaje się w Volvo gdyż normalny klakson jest po prostu za cichy. REKRUTACJA OTWARTA Strona internetowa System VTC TruckersMP
pompka500 Posted July 29, 2017 Report Posted July 29, 2017 Ja jestem za włączaniem/wyłączaniem czy nawet przestawieniem kanału z poziomu klawiatury. Przydatne i praktyczne, tak samo jak zapisywanie pozycji i rozmiaru tab'a z ostatniej sesji. Tłumaczenie brakiem przycisków to solidny argument, jakby twórca zmuszał do korzystania z danych funkcji...
naxcel ( PL ) ( GB ) Posted July 29, 2017 Report Posted July 29, 2017 Brak przycisków? Jest takie coś co się nazywa kombinacja klawiszy
KOZIK_ Posted July 30, 2017 Report Posted July 30, 2017 Zbędny pomysł. Moim zdaniem. Jak nie chcesz słuchać ludzi na cb wył je przed wyjazdem. Lub zatrzymaj się i wyłącznie jak się boisz tego robić podczas jazdy 1
[ P & S ] Drayber [PL] Posted August 1, 2017 Report Posted August 1, 2017 On 30.07.2017 at 9:13 AM, [BA(R)] KOZIK said: Zbędny pomysł. Moim zdaniem. Jak nie chcesz słuchać ludzi na cb wył je przed wyjazdem. Lub zatrzymaj się i wyłącznie jak się boisz tego robić podczas jazdy Ja jestem za! Czasem przy okazyjnej jeździe w kilka osób nie warto wbijać na TS czy Discorda - po to jest CB więć wyłączanie go na początku bez sensu - no dobra jedziesz to włączasz i wajchlujesz góra dół ale czesto spotykane są pozdrowienia ("szerokiej drogi, Have a nice day" itp) dlatego chcę mieć to włączone. Zatrzymywanie się w momencie gdy CB zaczyna denerwować może spowodować zagrożenie (wątpie by ktoś przez kilka minut wysłuchiwał krzyków by bezpiecznie stanąć na parkingu czy gdzieś i wyłączyć) Jak dla mnie opcja szyybkiego włączenia wyłączenia radia jest jak najbardziej przydatna
Piotrek9494 Posted August 16, 2017 Report Posted August 16, 2017 Jeżeli zostało by wprowadzone wyłączenie lub włączenie Cb radia za pomocą klawiszy na klawiaturze to uważam że mogła by to pomóc wielu graczom i tak samo można by było wykorzystać np klawisze z num pada +/- na zmianę kanału ogólnie by to ułatwiło całą tę procedurę ustawień CB radia.
Adrian22-PL Posted September 11, 2017 Report Posted September 11, 2017 Jestem jak najbardziej za tym żeby takie rozwiązanie wprowadzić Kind regards, Adrian22-PL
ElectroMusic! Posted September 11, 2017 Report Posted September 11, 2017 Fajny pomysł i jak najbardziej pomoże to osobom grających na klawiaturze. Gram na kierownicy, więc dla mnie to obojętne, ale jak ma to komuś pomóc, to jestem za. <->
Orzel85A Posted September 12, 2017 Report Posted September 12, 2017 Bardzo fajny pomysł a może przy okazji damy możliwość przypisania dowolnego klawisza do mówienia.
lukasz198636 Posted September 29, 2017 Report Posted September 29, 2017 myślę że autor postu ma trochę racji i popieram jego pomysł
Dominikk Posted September 30, 2017 Report Posted September 30, 2017 Bardzo fajny pomysł może kiedy zostanie wprowadzone?
[EKARD] Kamil01 Posted September 30, 2017 Report Posted September 30, 2017 Dla mnie jest to zbędne. Wystarczy zatrzymać się, kilka kliknięć i wyłączone. http://ekard-vs.pl/
MajorKowallsky Posted October 19, 2017 Report Posted October 19, 2017 Chciałbym jeszcze dodać iż dostępna jest komenda /channel 0, która wyłącza CB. 1 W internecie nie ma ludzi starszych i młodszych, W internecie są ludzie głupsi i mądrzejsi Retired Team Member since 01.02.2020 WarMaz
BAKERPK [PL] [ENG] Posted October 21, 2017 Report Posted October 21, 2017 Chciałem właśnie napisać o tej komendzie co podał @WarMaz oraz komendy do zmiany kanału /channel (cyfra na jakim kanale chcesz być)
pompka500 Posted October 22, 2017 Report Posted October 22, 2017 No to chyba już bym wolał zestawem na pobocze zjechać niż takie komendy wpisywać podczas jazdy
bazyliszek [PL] Posted October 22, 2017 Author Report Posted October 22, 2017 7 hours ago, pompka500 said: No to chyba już bym wolał zestawem na pobocze zjechać niż takie komendy wpisywać podczas jazdy Lepiej szybko wpisać taką komendę niż bawić się w wyłączenie radia przez TABa
elot360PL Posted October 22, 2017 Report Posted October 22, 2017 8 minutes ago, bazyliszek [PL] said: Lepiej szybko wpisać taką komendę niż bawić się w wyłączenie radia przez TABa I tak jest lepiej niż kiedyś bo przynajmniej teraz kiedy masz aktywowany kursor z TABa to wciąż możesz sterować swoją ciężarówką, kiedyś tak nie było. 1
pompka500 Posted October 22, 2017 Report Posted October 22, 2017 1 hour ago, bazyliszek [PL] said: Lepiej szybko wpisać taką komendę niż bawić się w wyłączenie radia przez TABa Może lepiej, może gorzej - zależy na czym jeździmy i gdzie klawiaturę mamy. Na pewno gorzej od kliknięcia jednego klawisza.
bazyliszek [PL] Posted October 22, 2017 Author Report Posted October 22, 2017 Z tym się zgodzę, dlatego napisałem taką sugestię
Czlowiek biznesu Posted October 22, 2017 Report Posted October 22, 2017 On 19.10.2017 at 4:00 PM, WarMaz said: Chciałbym jeszcze dodać iż dostępna jest komenda /channel 0, która wyłącza CB. Dzięki nie wiedziałem że da się wyłączyć cb radio za pomocą komendy.Ja myślałem tylko ta komenda służy do zmiany kanałów . Ta sugestia ma swoje + i - . + szybkie włączania cb radio ale jest też komenda wychodzi ten sam rezultat. - kolejne miejsce na klawiaturze zajęte Według mnie to jest nie potrzebne tak mamy 2 możliwości włączania/Wyłączania cb radio .
BAKERPK [PL] [ENG] Posted October 22, 2017 Report Posted October 22, 2017 Skonsultuje to jeszcze z mwl i zobaczymy czy dałoby rade zrobić wyłączenie CB radia na przycisk.
Recommended Posts