wojtinho Posted June 30, 2017 Report Posted June 30, 2017 Nazwa Sugestii : Kickowanie za używanie "kogutów" przy standardowych naczepach. Opis Sugestii : Ktoś, kto jedzie z firanką, chłodnią, kontenerem itp. gdy używa kogutów mógłby być kickowany po kilku minutach jazdy jazdy z oświetleniem ostrzegawczym. Przykładowe obrazki : Zbędne Dlaczego twoja sugestia a nie inna? : W celu zmniejszenia lagów związanych z używaniem oświetlenia ostrzegawczego dla graczy ze słabszym sprzętem. 4
naxcel ( PL ) ( GB ) Posted June 30, 2017 Report Posted June 30, 2017 (edited) Niedawno byłem skłonny do złożenia sugesti o całkowite wyłączenie kogutów lecz przy dopuszczalnym ich montażu. Po pierwsze wielu ludzi nie ma pojęcia jak i kiedy je stosować, tak więc "mam to niech se świeci". Po drugie, i myślę że dla wielu naijstotniejsze, po prostu irytuje fakt że robią to bezmyślnie. Po trzecie, wiadomo, spadki fps. O ile w prawdziwym życiu koguty mają zastosowanie, w trybie single są urozmaiceniem, tak w multi nie ma to, według mnie, wogóle sensu. Póki co proponuje skorzystać z opcji wyłączenia poświaty w ustawieniach mp. Pomaga znacznie i koguty nie rażą tak w oczy. Edited June 30, 2017 by naxcel ( PL ) ( GB )
Zdobywca Zdobyczy. Posted July 1, 2017 Report Posted July 1, 2017 (edited) Przy standardowych naczepach ma to jak największy sens , tak samo by wchodziło w podobną regułę jazda ciągnikiem ponadgabarytowym ze standardowymi naczepami Zawsze niektórzy zabierają się do włączania kogucików przy np. firankach albo chłodniach i co im to daje ? że będą lepiej wyglądać w trasie ? ładunek za 10 tysiaków nagle zwiększy swoją wartość ? czy co jeszcze by było bardziej głupiego i absurdalnego do wymyślenia... Dobra sugestia przeciwko tym,którzy nie mają pojęcia po co koguty istnieją w grze jak i w realu. Edited July 1, 2017 by Robert_DRAJWER [BG] 1 ETS2, ATS, MUSIC RACER.
bazyliszek [PL] Posted July 1, 2017 Report Posted July 1, 2017 31 minutes ago, Robert_DRAJWER [BG] said: Dobra sugestia przeciwko tym,którzy nie mają pojęcia po co koguty istnieją w grze jak i w realu. Ty w o wierzysz? Jakoś nie odnotowałem zmniejszonej liczby błyskających "kogutów" na landówce śmierci po wprowadzenia zakazu ich włączania. Przyjdzie Ci dzieciak (dorosły też czasem) ze szkoły, uruchomi gry i włącza te koguty bo "fajnie wyglądają". Łatwo rozpoznać kto wie kiedy ich używać, a kiedy nie i niestety wie to tylko 15% społeczności
BAKERPK [PL] [ENG] Posted July 3, 2017 Report Posted July 3, 2017 Zapytam developerów czy jest możliwość zrobienia czegoś takiego przy zwykłych naczepach. 1
Dawcio 1985 Posted July 23, 2017 Report Posted July 23, 2017 koguty powinny byc mozliwe do uruchomienia tylko i wylacznie przy naczepach ktore sa do tego czyli ponad gabarytowe, oraz naczepy ktore maja koguta z tylu, bez tej naczepy nie powinno byc mozliwosci wlaczenia koguta. ale z drugiej strony nie ma cos ie dziwic innym graczom, kupili gre, wchodza w warsztat, wdza mozliwosc zakupienia kogutow, to je kupuja i uzywaja, proste. jak by mi ktos zabronil ich uzywania to bym go wysmial, ale teraz jak widze roznice w fps-ach to rozumiem powod tak negatywnych wypowiedzi na temat kogutow, mimo wszystko jestem zdania ze nie moze nikt nikomu zabraniania ich uzywnaia- lecz ograniczenia tak jak powyzej to opisalem dla przykladu. a co ze skodami ktore maja koguciki jako pilot i sobie jada od tak z kogutami ? pozatym jak sprawdzalem na ciezarowkach, koguty sa teraz tak zmienione ze nawet niewidzisz czy masz je wlaczone czy nie, musisz kamerka przyblzyc by wiedziec ze cos tam ci mruga. sa tak zmienione ze teraz nikomu one nie przeszkadzaja.
Stanislaw [PL] Posted August 6, 2017 Report Posted August 6, 2017 To jest prawdziwy fan kogutów sześć pojedynczych plus jeden zespół. Aż dziw bierze, że ma trzy ludki Bibendum i dwa halogeny na dachu, jak by nie patrzeć to mogło by być pięć kogutów więcej .
pompka500 Posted August 7, 2017 Report Posted August 7, 2017 Jestem za możliwością włączenia kogutów tylko gdy mamy do tego odpowiednią naczepę. Są tacy co latają na pusto z 60+ kogutami i drażnią ludzi... 1
elot360PL Posted August 7, 2017 Report Posted August 7, 2017 17 hours ago, Stanislaw [PL] said: To jest prawdziwy fan kogutów sześć pojedynczych plus jeden zespół. Aż dziw bierze, że ma trzy ludki Bibendum i dwa halogeny na dachu, jak by nie patrzeć to mogło by być pięć kogutów więcej . Nik gracza specjalnie zaczerniłem, jeśli ktoś z administracji chce oryginalne screeny to udostępnię go . A po co im oryginalny screen? Przecież nie łamie regulaminu.
Stanislaw [PL] Posted August 7, 2017 Report Posted August 7, 2017 4 hours ago, H&V I elot360PL said: A po co im oryginalny screen? Przecież nie łamie regulaminu. Otóż kolego elot jeden z punktów regulamin brzmi : Nadmierne używanie świateł ostrzegawczych Użytkownik nie może używać / włączyć świateł ostrzegawczych w regionie dużego natężenia ruchu takich jak Rotterdam, Europoort, czy droga Calais-Duisburg. Jeśli te screeny zostały zrobione w tych rejonach o których mowa w regulaminie to doszło do złamania regulaminu ? czy nie ?
EP07-1023 Posted August 7, 2017 Report Posted August 7, 2017 To chyba sam powinieneś wiedzieć gdzie zrobiłeś te screeny.
elot360PL Posted August 7, 2017 Report Posted August 7, 2017 Bardzo mądre. Bo admin po screenie widzi gdzie został wykonany. Brawo. 1
[RT] Aro34 Posted August 8, 2017 Report Posted August 8, 2017 Koguty powinny być tylko i wyłącznie włączone przy gabarytach a nie np jak ktoś jedzie z wanna czy chłodnią 1
Gagis(PL/LT/RU) Posted August 8, 2017 Report Posted August 8, 2017 Pozwolic wlączac tylko z tylko gdy mamy do tego odpowiednią naczepę. a nie jak teraz jest .Zawsze wlączam tylko z odpowiednią naczepą, bo z firanką to wygląda glupio i smiesznie.Jestem za taką propozycją.
Stanislaw [PL] Posted August 8, 2017 Report Posted August 8, 2017 29 minutes ago, [RT]Aro32 said: Koguty powinny być tylko i wyłącznie włączone przy gabarytach a nie np jak ktoś jedzie z wanna czy chłodnią 21 minutes ago, GAGIS PL / LTU said: Pozwolic wlączac tylko z tylko gdy mamy do tego odpowiednią naczepę. Jestem dokładnie takiego samego zdania. 1
Michael23456 Posted August 9, 2017 Report Posted August 9, 2017 Też jestem za tym, aby koguty włączać tylko przy naczepach gabarytowych, koparki, kopacze itp. W standardowych naczepach nie mają one sensu, powinno się karać ludzi za takie coś. Ale wydaje mi się, że kick powinien wystarczyć. Banować ludzi za takie coś to chyba trochę przesada. No chyba, że 3 x kick=Ban na 3 dni.
PawcioV6 Posted August 10, 2017 Report Posted August 10, 2017 Ja jestem za tym aby w opcjach mp. było możliwość wyłączenia owych świateł.
elot360PL Posted August 10, 2017 Report Posted August 10, 2017 42 minutes ago, [PP]PawcioV6 said: Ja jestem za tym aby w opcjach mp. było możliwość wyłączenia owych świateł. Twoje modły zostały wysłuchane. Wiele wersji temu. 1
arusf2011 [PL/EN] Posted August 11, 2017 Report Posted August 11, 2017 Chciałbym prosić o nieprowadzenie dyskusji niezwiązanej z wątkiem. Ostrzegam Panów, że następna taka dyskusja skutkuje ostrzeżeniem!
[RedLine] Kondziur Posted August 17, 2017 Report Posted August 17, 2017 Dobrze byłoby to wprowadzić ponieważ niektórzy mają jak najwięcej nawalonych tych kogutów i gdy na "landówce śmierci" pojawi się parę takich osób to zaczynają lekko spadać fps-y.
[TPL] Lampart Posted September 24, 2017 Report Posted September 24, 2017 Taki automacik byłby dobry, nie chce mi się osobiście co chwila tego przełączać, bo przeważnie mi się przypomni jak już jadę rozpędzony i nie można zapauzować.
wojtinho Posted September 27, 2017 Author Report Posted September 27, 2017 On 24.09.2017 at 9:42 AM, lampart570 said: Taki automacik byłby dobry, nie chce mi się osobiście co chwila tego przełączać, bo przeważnie mi się przypomni jak już jadę rozpędzony i nie można zapauzować. Koguty włącza i wyłącza się klawiszem, nie trzeba się zatrzymywać
Recommended Posts