Glodzilla Posted January 17, 2015 Share Posted January 17, 2015 Tak jak w temacie jaką ciężarówką jeździcie i dla czego ? Osobiście zrobiłem trase Man TGX Silnik 680km ogólnie autko miłe w prowadzeniu ale jak dla mnie troche szybko słabnie z ładunkiem pod górki mówie tu o ładunku 25t Daf XF 106 510 km Dla mnie totalna porażka jedzie bo jedzie ale szału nie ma Kolejny pojazd jaki posiadam i jakim najdłużej jeżdżę na singlu i na mp jest VOLVO 750 km jedno z najlepszych aut albo najlepszy silnik . A jak jest u was ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanibaII243 Posted January 17, 2015 Share Posted January 17, 2015 Ostatnio przesiadłem się do Iveco HI-WAY - silnik niezbyt mocny ale dobry moment obrotowy i przyśpieszenie - nie czuć żeby ciężki ładunek jakoś mocno go ograniczał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duczo Posted January 17, 2015 Share Posted January 17, 2015 W mojej stajni są chyba wszystkie konie jakie się znajdują w grze , każdy ma swoje + i - ale moja perełką jest Renata Premium , Obecnie zatrudnionych jest 27/30 kierowców. REKRUTACJA JEST OTWARTA! kontakt email Discord Strona główna Facebook TrucksBook VTC TMP Link to comment Share on other sites More sharing options...
WooQash Posted January 17, 2015 Share Posted January 17, 2015 Z wszystkich ciężarówek pod względem wyglądu oraz funkcjonalności jest Renault Premium. Sporym minusem tegoż auta jest bardzo słaby silnik, ale dzięki zmodyfikowaniu swojej ciężarówki mogę cieszyć się dużo lepszą jednostką i nie tylko Nie przeszkadza mi wcale fakt, że Renówki posiadają tylko dwie ośki (czyli brak zabawy z podnoszeniem i opuszczaniem osiek - nie potrzebuję tego). Wnętrze może nie jest wypasione, a raczej skromne chociaż trochę futurystyczne to podoba mi się. Bardzo podoba mi się deska rozdzielcza, która posiada wszystko czego potrzebuję bez żonglowania ekranem komputera pokładowego. Na wielki plus zasługuje też przednie lusterko umiejscowione na środku, a nie na boku jak w przypadku innych ciężarówek. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElectroMusic! Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Jeżdżę tylko Scanią. Inne ciężarówki nie przypadły mi do gustu wyglądem wewnątrz jak i na zewnątrz. Silnik 730 ale chyba przesiądę się na mniejszy. <-> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid105 Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Ja jeżdżę Scanią R 620. Auto bardzo fajne, daje radę z ciężkimi ładunkami. Ale przede wszystkim auto trzyma skandynawski klimat i bardzo się do niego przywiązałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom | Pacio Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Nowe Volvo FH 460 Globetrotter XL E6 Auto bardzo dobrze się spisuje na wąskich, górzystych landówkach jak i na prostych i długich autostradach. Niezależnie od ciężaru (15-25 ton) auto bardzo dobrze sobie radzi. Ekonomiczny silnik 460KM, który zapewnia podjechanie pod każdą górę bez wysiłku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daw Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Podzielam zdanie Pacia. Moim zdaniem nie ma lepszej cięźarówki oprocz Volvo. Bardzo ładnie zbiera sie z miejsca jak i pod górke ładnie "podchodzi". Link to comment Share on other sites More sharing options...
arusf2011 [PL/EN] Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Praktycznie mam Iveco Hi-Way, który ma bardzo ładne brzmienie silnika. DAFa XF Euro 6, który ma bardzo ładne wnętrze, Scanię R / Streamline, który ma mocną V8. Volvo FH (nowe i stare), bo w nowym mam też ładny wygląd, a w starym od razu na starcie 560 KM. Renault Magnum, bo ładnie się prezentuje na brytyjskich drogach. Mercedes Actros (Majestic Across), bo też ma mocny silnik, choć czasem nie daje rady na tempomacie (jak zresztą każdy). MAN TGX XXL, bo... lubię MANy. I to wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
elot360PL Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Ja lubię jeździć wszystkim. Ale taką głębszą sympatią darzę Volvo FH Ale jak nauczę się modować trucki, może zarzyję coś z rodziny Francuskich ciężarówek Link to comment Share on other sites More sharing options...
MajorKowallsky Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Dziele opinie Wooqasha w pełni 1 W internecie nie ma ludzi starszych i młodszych, W internecie są ludzie głupsi i mądrzejsi Retired Team Member since 01.02.2020 WarMaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
H&V I Vaiarek Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Po rozwiązaniu H&V jeździłem sporo Mercedesem. Jeden z lepszych ciągników ale interior strasznie odrzuca... Poza tym nie ma wbudowanego GPS w deskę rozdzielczą. Teraz przerzuciłem się z powrotem na DAF'a Euro 6, którym kiedyś jeździłem. Ciekawe kształty, ładny interior i dobre osiągi. Jestem też zadowolony ze spalania. Na trasie średnie spalanie to ok. 30l/100km. Dołącz do jednej z najstarszych vs'ek | hvlogistyka.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blondynek Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Ja jeżdżę MAN'em XLX 26.480 jeśli dobrze pamiętam. Wnętrze ładne, nie przesadzone ale zadbane w szczegółach. Posiadam kabinę XLX (średnią) ze względu na długość MAN'a z 3osiami. Przy dużej kabinie ciężarówka robi się zwyczajnie za długa. MAN zbiera u mnie plusy za dużą szybę i lusterka, oraz przyspieszenie. Czuję że nie jadę osobówką tylko zestawem o wadzę często ok 40ton. Jeżeli chodzi o wykonanie i detale bardzo podoba mi się Scania oraz DAF XF 106, niestety jeździ już za dużo tego i jakoś nie ciągnie mnie do tych marek. Czekam na MAN'a euro6 na którego w 100% się przesiądę. Szerokości ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
elot360PL Posted January 28, 2015 Share Posted January 28, 2015 Lekko cię zmartwię bo MAN Euro 6 nie jest w planach (Jbc mogę się mylić). Za to w produkcji jest nowy Mercedes, i licencja na merca ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
da9mi5an Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 IVECO Hi-Way - Co tu dużo pisać... za fantastyczny dźwięk silnika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damixen Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Ja woże się Iveco Hi - Way 'em , ze względu na świetny dźwięk silnika i schludne wnętrze. Mój Profil Fb Mój Profil Steam Link to comment Share on other sites More sharing options...
NalesniQ [PL][90km/h] Posted January 29, 2015 Share Posted January 29, 2015 Bardzo lubie Volvo Fh 2009 ale przez paliwozernosc przrsiadlem sie na fh 2012. Przejechalem nim 300tys km i bylem bardzo zadowolony z wnetrza. Po takim dystansie chcialem sprobowac czegos nowego wiec zakupilem Streamline R560. Ma bardzo oszczedny silnik Euro6, oczywiscie Daf ma lepszy ale jednak wole skandynawskie klimaty :-) Nastepna ciezarowka ktora bede jezdil bedzie Mercedes Actros MPIV, ktory pojawi sie niebawem. Sory za literowki, pisze z tableta. i5-4460 3.2 Ghz / Crucial Ballistix 8GB 1600MHz / MSi H81M-P33 / Corsair VS450 / Zalman T3 / Seagate 500GB / Windows 10 [64bit] / ZOTAC GTX 660Ti 2GB / Logitech G27 / SAMSUNG SyncMaster BX2331 23" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam PL Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Jezdzilem troche Iveco Hi-Way 560 Km. Moim zdaniem fajny ciągnik z dobrym silnkiem. Wydaje mi sie ze ma najwiekszy zakres maksymalnego momentu obrotowego silnika i to jest wielki +. Wnętrze schludne, poprostu.Teraz zmieniłem na DAF euro6 510Km. Mimo ze jest o 50Km slabszy od IVECO to moment ma ten sam (2500Nm) tak więc ciągnie równie dobrze. Bardzo ekonomiczny silnik +/- 30l/100km. Dafem jezdze na codzień a do konwojów w mojej firmie używam VOLVO FH po lifcie z silnikiem 540Km Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdobywca Zdobyczy. Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 SCANIA S - T 730 KM ZAWSZE - ponieważ posiada w sobie to coś , coś co daję mi chęć na poszerzenie mojej trasy o kolejny kilometr ETS2, ATS, MUSIC RACER. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miko [PL] Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Aktualnie jeżdżę Scanią Steramline R520 V8 EURO6 , ze względu na to, że lubię skandynawskie ciężarówki. I powiem - szału nie ma . Według mnie DAF XF EURO 6 510 na wyższych obrotach lepiej się zbierał. I jeszcze to spalanie - ehh... No ale cóż, w końcu to V8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Girl In Truck Marta Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 ja tam jeżdżę Scanią R730, ponieważ przeżywa wszystkie upadki haha 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
H&V I Patrycja. Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Nowe Volvo FH460 Początkowo jeździłam Mańkiem, ale brakowało mi "tego" czegoś Volvo najlepiej się u mnie spisuje i nie zamierzam z niego zrezygnować 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek2402 Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Latałem sobie "Skakaneczką" Streamline R500 z podwoziem 6x2 z podnoszoną trzecią ośką przez dość dłuuugi czas, ale jak to bywa, niekiedy się znudzi Przez to teraz wskoczyłem na Magnumkę w konfiguracji 6x2 z podnoszoną środkową i nie narzekam, spisuje się wyśmienicie Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanibaII243 Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Ja aktualnie testuje Mercedesa Actrosa jednak pierwsze wrażenia takie nijakie trochę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Notoryczny Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Ja aktualnie testuje Mercedesa Actrosa jednak pierwsze wrażenia takie nijakie trochę. Czemu?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts