BAKERPK [PL] [ENG] Posted February 23, 2017 Report Posted February 23, 2017 Witajcie Nasze forum otrzymało nowy motyw w postaci ciemnego koloru (wersja testowa) :) aby go zmnienic trzeba wybrać na samym dole Theme -> Dark. W zdjęciach macie pokazane jak wygląda i jak zmnienic. Jesli znajdziecie jakiś błąd w nowym motywie napiszcie pod tym postem. Dzieki 4
Max.pl Posted February 24, 2017 Report Posted February 24, 2017 Nie wiem czy to celowy zabieg,ale żeby odczytać tekst trzeba go zaznaczyć,poniżej dwie fotki.
Max.pl Posted February 24, 2017 Report Posted February 24, 2017 Hmm odświeżenie nie pomogło,ogólnie polecam się rozejrzeć po kilku tematach Dziwne zjawiska są według mnie,aczkolwiek może być to tylko u mnie. 1
WooQash Posted February 24, 2017 Report Posted February 24, 2017 To jest wina edytora. Czasami kopiując tekst z Forum czy innych źródeł, kopiuje się też tło pod tekstem, które np. białe jest niewidoczne na białym tle białego stylu. Jeżeli kolor tekstu nie został skopiowany to biały styl sam koloruje na czarno, a czarny na biało i mamy taki efekt. Według mnie to jest nie do przeskoczenia.
mati216PL Posted February 24, 2017 Report Posted February 24, 2017 @WooQash, W IPS 4 jest możliwość wyłączenia zaznaczenia teksu razem z kolorem tła w panelu admina. Tworzyłem forum EDGE Logistic od podstaw Jak coś więcej to pw. edgelogistic.pl
ElectroMusic! Posted March 1, 2017 Report Posted March 1, 2017 Oznaczenie tematów, w którym został napisany post jest trudna do zobaczenia. Powiedziałbym nawet, że temat ma chyba jedynie pogrubioną czcionkę a kolor jest ten sam. Po prostu nie wyróżnia się na czarnym tle z przeczytanymi tematami. Pomijam zieloną gwiazdkę/kropkę, która według mnie się nie sprawdza. 1 <->
ElectroMusic! Posted March 8, 2017 Report Posted March 8, 2017 (edited) 1. Nie da się zmienić koloru napisanego tekstu na ciemnym motywie forum. Tzn. zaznaczamy tekst, na który chcemy nałożyć jakiś kolor z tabeli kolorów. Po wybraniu koloru nie ma efektu, kolor się nie zmienia, nawet po zaakceptowaniu zmian w poście. 2. W ogóle, z tymi kolorami jest coś dziwnego, ponieważ w na jasnym i na ciemnym wygląda to inaczej. Przykład z tego tematu: Ciemny motyw forum: oraz jasny motyw forum: Edited March 8, 2017 by ElectroMusic! <->
EP07-1023 Posted March 8, 2017 Report Posted March 8, 2017 Przejście do najnowszego tematu faktycznie można poprawić. Zielona kropka często zlewa się z kropką od przypięcia wątków. Wątek z nową odpowiedzią jest podbijany do góry, na górze są wątki przypięte i zdarza się ignorować nowe posty z tego powodu.
H&V I Patrycja. Posted March 9, 2017 Report Posted March 9, 2017 Chyba jednak wrócę na jasny motyw... W temacie Bandero nie widać tekstu i dopiero, gdy zaznaczyłam cały wpis to mi wyświetliło całą zawartość posta.
Bandero Posted March 9, 2017 Report Posted March 9, 2017 Ponieważ używam białego tła, gdybym używał czarnego to by źle wygladalo na białym, zrobiło by się czarne tło zbugowane bardzo to wolę zostać przy oryginale
mati216PL Posted March 9, 2017 Report Posted March 9, 2017 Eee tam, nie narzekam. Ale mogło by być lepiej zrobione Na moim forum wystarczyło wejść w ACP>Style i szablony>Edytuj>i dalej już nie pamiętam XD Ale wystarczy się pobawić edgelogistic.pl
DertixPL Posted March 29, 2017 Report Posted March 29, 2017 Na tym ciemnym motywie nie widać kolorów. Sprawdzałem tylko z niebieskim i czerwonym, ale nie wiem jak z innymi. Można poprawić? Obrazek:
elot360PL Posted March 29, 2017 Report Posted March 29, 2017 To nie byłby dobry pomysł. To tak samo jak nie daje się żółtego i cyjanu na białe tło bo byłby zupełnie niewidoczny tak samo jest z niektórymi kolorami na czarnym tle. Myślę że czerwony i niebieski na czarnym tle nie byłby dobrze widoczny.
DertixPL Posted March 29, 2017 Report Posted March 29, 2017 2 hours ago, elot360PL said: To nie byłby dobry pomysł. To tak samo jak nie daje się żółtego i cyjanu na białe tło bo byłby zupełnie niewidoczny tak samo jest z niektórymi kolorami na czarnym tle. Myślę że czerwony i niebieski na czarnym tle nie byłby dobrze widoczny. Aha. Ok dzięki za wytłumaczenie, bo rzeczywiscie o tym nie pomyslałem, aczkolwiek na białym motywie biały kolor itp są dostępne, więc? biały czarny
elot360PL Posted March 29, 2017 Report Posted March 29, 2017 Zaznaczam że to jest moja opinia i nie mam żadnych informacji żeby te kolory były zablokowane. Aczkolwiek biały motyw jest domyślnie, a czarny może jest jakimś własnym tworem web devów i może mają nad tym większą władze po prostu.
mati216PL Posted March 29, 2017 Report Posted March 29, 2017 @elot360PL Ten Dark Theme to jest taki sam styl jak biały tylko że webowcy sobie pozmieniali kolory. Wygląda to +- tak: Żadne kolory nie są zablokowane, tak mi się wydaje. Ale każdy kolor da się na 100% ręcznie zmienić w HTML i CSS: Po prostu muszą się jeszcze w tym pobawić troszkę 1 edgelogistic.pl
.AMF. Posted April 20, 2017 Report Posted April 20, 2017 Hmm zauważyłem pewien problem, na ciemnym motywie nie da się zmieniać koloru pogrubionego tekstu na np. czerwony a jest on widoczny i na ciemnym i na jasnym motywie tak, że albo jest coś nie tak u mnie albo nie wiem.
Bandero Posted April 20, 2017 Report Posted April 20, 2017 Zostało to przekazane do Developerów Dzięki za info @AMF! #edit. @AMF Bug został naprawiony 1
Blackuu. [POL] Posted March 17, 2018 Report Posted March 17, 2018 Według mnie dobrze że ciemny motyw został dodany tylko nie pasuje do kilku elementów forum
Ёtihad Posted March 17, 2018 Report Posted March 17, 2018 (edited) No przydało by sie tu pare rzeczy poprawić Edited March 17, 2018 by {HGT} Al Etihad
Stripewuf Posted March 28, 2018 Report Posted March 28, 2018 Wszystko pięknie działa, przyjemniejszy dla oczu
[GTW] Shadii Posted March 30, 2018 Report Posted March 30, 2018 No okej wygląda widać, że już jest naprawiony niż to poprzednio było
Recommended Posts