WooQash Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 W ostatnim czasie mam problemy ze swoją podkładką pod mysz A4Tech X7. Od pewnego czasu zauważyłem, że są miejsca na niej, na których myszka (również A4Tech X7) nie reaguje lub zachowuje się dziwnie. Ostatecznie postanowiłem podkładkę umyć, bo od zakupu około 2-ch lat temu nie była czyszczona po za trzepaniem co jakiś czas. Niestety ale ta operacja nic nie dała i mam wrażenie, że praktycznie w ogóle nic nie dała, a nawet jest jeszcze gorzej. Czy jest możliwe to, że podkładka się zużyła i powierzchnia się wyrobiła do takiego stopnia, że już się do niczego nie nadaje? Czy może ja coś źle robię? PS. Myszka na pewno jest sprawna, bo na biurku działa prawidłowo, a "oczko" nie jest brudne czy coś w ten deseń.
WooQash Posted December 29, 2016 Author Posted December 29, 2016 Myszka jest ok, a co miałyby wspólnego ślizgacze myszki do jej działania? To bardziej wpływa na komfort pracy, a nie na samą prace. Ślizgacze nie mają żadnego kontaktu ani nie mają nic wspólnego z urządzeniem optycznym, które odpowiada za działanie kursora.
RaneMoro Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Też mam A4 Tech X7 Ale te "miejsca" na podkładce to dziury, plamy czy coś w tym stylu?
Dzeriusz{ITC} Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 A próbowałeś na innej podkładce? Możliwe że już się wyrobiła. Miałem kiedyś taką sytuacje ze swoją. Problem tkwił w tym iż laser rozpraszał się za bardzo i myszka wariowała
mati216PL Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Pewnie podkładka wyrobiona skoro myszka działa normalnie edgelogistic.pl
WooQash Posted December 30, 2016 Author Posted December 30, 2016 4 hours ago, RaneMoro said: Też mam A4 Tech X7 Ale te "miejsca" na podkładce to dziury, plamy czy coś w tym stylu? No właśnie wzrokowo te miejsca nie odróżniają się niczym. To po prostu czuć, że np. na środku działa, a w górnym rogu nie (to jest tylko przykład, a nie konkretne opisanie miejsc). 1 hour ago, Dzeriusz{ITC} said: A próbowałeś na innej podkładce? Możliwe że już się wyrobiła. Miałem kiedyś taką sytuacje ze swoją. Problem tkwił w tym iż laser rozpraszał się za bardzo i myszka wariowała Nie mam innej podkładki. Rozkręciłem myszkę i przeczyściłem te "szkiełko" na dole i mam dziwne uczucie, że to coś jednak dało... 1
ElectroMusic! Posted December 30, 2016 Posted December 30, 2016 Kup myszkę w hipermarkecie, jakąś tanią, którą da się później złożyć do kupy i nie uszkodzic opakowania otwierajac i sprawdź w domu na podkładce czy działa, a później zwróć myszkę do sklepu. Wówczas da Ci to pewność, czy to wina myszki czy podkładki. 1 <->
WooQash Posted December 30, 2016 Author Posted December 30, 2016 14 minutes ago, bodzio858 PL said: Obroc podkladke moze ? Po drugiej stronie w ogóle nie działa.
bodzio858 PL Posted December 30, 2016 Posted December 30, 2016 Just now, WooQash said: Po drugiej stronie w ogóle nie działa. No to ja juz nie mam pomyslu najlepiej tam nowa myszka i podkladka
Minato Mirai 21 Posted December 30, 2016 Posted December 30, 2016 Ja jeżdżę po blacie, bo podkładkę uznaję za zbędną. Twoja podkładka jest pewnie wyrobiona, skoro masz ją 2 lata.
S2YBKI Posted December 30, 2016 Posted December 30, 2016 Sie zastanawiam po co wam te podkładki po myszki? Oświeci mnie kto? Myszek z kulką już nikt nie używa Steam
terrordrome Posted December 30, 2016 Posted December 30, 2016 Nie trzeba mieć myszki z kulką by używać podkładki. Też mam podkładkę pod mysz bo lepiej na niej chodzi i nie zbiera się pod nią bród (mysz Bloody Gun3 V7).
ElectroMusic! Posted January 3, 2017 Posted January 3, 2017 (edited) On 30.12.2016 at 11:32 PM, Mlody21 said: Sie zastanawiam po co wam te podkładki po myszki? Oświeci mnie kto? Myszek z kulką już nikt nie używa Po to, aby na biurku nie pozostawiać pola zrytego przez myszkę. Niektórzy później chcą sprzedać biurko, komuś innemu i lepiej jest, aby biurko pozostało bez uszkodzeń i przetarć. Osobiście używam podkładki, bo jest to dla mnie wygoda (podkładka pod nadgarstek), lecz dla mojego brata, podkładka mogłaby nie istnieć. Jak wspomniałem, widoczna jest plama na biurku, gdzie była używana myszka bez podkładki - wszystko przez brata, i takie biurko trudno raczej będzie/byłoby sprzedać. Edited January 3, 2017 by ElectroMusic! <->
Majster Posted January 17, 2017 Posted January 17, 2017 Wątek nieaktywny. Zamykam i przenoszę do archiwum.
Recommended Posts