Astreuz Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 Witam, mam taki problem. Otóż od wczoraj czy tam przedwczoraj kierownica kompletnie mi zgłupiała. O co chodzi? Już wyjaśniam. W grze działa leciutko przez jakiś czas, a następnie robi się ciężko skręcać ( tak jakby się nie grało w żadną grę). Do tego dochodzi takie coś, że we właściwościach kontrolera gier hamulec działa jako gaz, a gaz nie działa wcale. Po ustawieniu w konfiguracji Combined ( single axis - used for most games) gdy dodam gazu to gaz idzie na maxa, a hamulec na sam dół, natomiast gdy popuszczę gazu to hamulec leci w górę. W etsie się to objawia tak, że w konfiguracji jako gaz mam combined pedals a jako hamulec accelerator czyli gaz ( gdy naciskam na gaz i hamulec prawidłowo się uzupełnia żółta kreska z gazem i hamulcem). Proszę o jakąkolwiek pomoc, nie wiem co już robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[ P & S ] Drayber [PL] Posted December 24, 2016 Share Posted December 24, 2016 Moezesz spróbować przywrócić wszędzie ust. domyślne i wtedy pokombinować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astreuz Posted December 25, 2016 Author Share Posted December 25, 2016 (edited) No niestety nic nie pomogło, wszystko ustawione na default i hamulec nadal wbity w podłogę w ustawieniach kontrolera, a włączenie osobnych osi puszcza hamulec i dodaje gazu, jak się odejmie to gaz wraca do pozycji 0 a hamulec do 100% . Jednak to nie największy problem, największym jest to, że wchodząc do etsa kierownica normalnie się odblokowuje, odpalam grę przejadę może ze 2 metry i kierownica się automatycznie blokuje, gdy chcę później skręcić to się zacina i dzięki temu łatwo walnąć w barierkę albo drzewo. Edited December 25, 2016 by Astreuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
[ P & S ] Drayber [PL] Posted December 25, 2016 Share Posted December 25, 2016 Nie sugeruj się zbyt co ja teraz powiem ale brzmi to jak dla mnie awarią sterowników lub nawet kontrolera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astreuz Posted December 26, 2016 Author Share Posted December 26, 2016 (edited) A więc co można w takiej sytuacji zrobić? Do serwisu kierownicę trzeba oddać czy jak? Z poziomu panelu sterowania i logitech driving force zrobiłem taki myk, że włączyłem odinstaluj sterowniki czy usuń oprogramowanie i wpiąłem od nowa i na nowo się zainstalowały, jednak nic to nie pomogło. Dodam jednak, że hamulec i gaz w ets 2 działa prawidłowo ( oprócz tego że na hamulcu jest accelerator, a na gazie combined pedals), tylko ta kierownica się blokuje. Tutaj film, który nagrałem przedstawiający problem który posiadam: Edited December 26, 2016 by Astreuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
[C-S] KOZIK Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 Wątek nieaktywny. Zamykam i przenoszę do nierozwiązanych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts