SarnaMC Posted August 7, 2016 Report Posted August 7, 2016 Nazwa Sugestii: Dodanie nowej rangi w grze - Pilot Opis Sugestii: Ranga pilot jako jedyna posiadałaby dostęp do scout na serwerze EU1. Byłaby to ranga odpowiedzialna za ochronę oraz pomoc w organizacji konwojów. Przykładowo, firma AAA planuje zrobić konwój w dniu XX, więc pisze do jakiegoś pilota, lub po prostu na forum i prosi o obstawę. Pilot taki, poza możliwością jazdy scoutem, posiadałby także uprawnienia do blokowania skrzyżowań, komendy /repair [id] która naprawiałaby uszkodzonego uczestnika itp. Rangę można będzie uzyskać poprzez złożenie podania na forum, gdzieś w odpowiednim dziale. Przykładowe obrazki: Nie posiadam Dlaczego twoja sugestia a nie inna? Ponieważ wydaje mi się, iż rozwiązałoby to problem ze scoutami a jednocześnie bardzo urozmaiciłoby grę na EU1, pozostawiając ją dalej realistyczną, a nawet zwiększając stopień jej realistyczności. Jeżeli to rozwiązanie się sprawdzi można by też zrobić tak na EU2 w przyszłości
KOZIK_ Posted August 7, 2016 Report Posted August 7, 2016 Po pierwsze kto by miał ta weryfikację robić? Po drugie jak sprawdzić czy to ktoś normalny czy troll? Po trzecie blokowanie przez jakikolwiek pojazd dla przejazdu konwoju jest łamaniem regulaminu oraz utrudnieniem rozgrywki innym 3
SarnaMC Posted August 7, 2016 Author Report Posted August 7, 2016 1) Zaufany członek ekipy truckersmp? 2) Proponowałbym aby to spedycje zgłaszały swoich ludzi, na przykład każda spedycja swojego pilota. Raczej w spedycji trolli nie trzymają 3) Wiem, wiem, było mnóstwo postów już na ten temat... ale mi chodzi tylko o "blokowanie" w granicach rozsądku Ale akurat bez tego się obejdzie, chodziło mi raczej o pilotów tak jak to jest w życiu codziennym. Pozwalam sobie zacytować: Quote Pilot drogowy – osoba upoważniona do wydawania poleceń i sygnałów uczestnikom ruchu drogowego odpowiedzialna za bezpieczeństwo ruchu drogowego oraz minimalizację utrudnień w nim w czasie przejazdu pojazdu nadgabarytowego. No i mi chodzi własnie o takie BF-3 Przykładowa sytuacja, jedzie konwój, skrzyżowanie, z prawej strony nadjeżdża pojazd, pilot z tagiem "Convoi security" zatrzymuje pojazd, mówi osobom w konwoju że mają zrobić większą przerwę i wpuszcza w odpowiednim momencie pojazd dając mu informacje przez micro itp
trabantem Posted August 7, 2016 Report Posted August 7, 2016 Jestem na nie, blokowanie przejazdu przez kogokolwiek jest złym pomysłem - od tego są światła na skrzyżowaniu. Poza tym ograniczyłoby to mocno ilość pilotów, jeśli Skodę w malowaniu pilota mogliby mieć wyłącznie gracze z tą rangą.
SarnaMC Posted August 7, 2016 Author Report Posted August 7, 2016 Kozik, ale w ETS nie uzyskasz 100% realności trabantem o ile się nie mylę to obecnie na EU1 nie ma w ogóle osób z malowaniem pilota więc...raczej to nie ograniczy ich liczby
WooQash Posted August 7, 2016 Report Posted August 7, 2016 Skoro nawet Policja nie może blokować dróg (bo nie może w grze), to dlaczego piloci by mieli mieć? I w sumie tak jak @KOZIK PL napisał, nie ma osób do robienia takiego czegoś. Chętnych byłoby (pi*oko) ~1000, a samego zespołu jest około 80 ludzi, po za tym sama kwestia weryfikacja aby trole się do tego nie dostały... Niemożliwe na tą chwilę. 4
SarnaMC Posted August 7, 2016 Author Report Posted August 7, 2016 Rozumiem, obawiałem się że właśnie taka będzie przeszkodą. W takim razie mam tylko nadzieje ze nie dodacie ich dostępnych dla wszystkich Dziękuję i pozdrawiam, do zamknięcia
Recommended Posts