HaQOfficial Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 https://store.steampowered.com/app/1209470/American_Truck_Simulator__Idaho/ https://store.steampowered.com/app/1209460/Euro_Truck_Simulator_2__Iberia/ 2 1 1 Beta Tester and Translator Since 2018.03.03 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kąsacz Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 O wow, szczerze to myślałem, że najpierw będzie stan Kolorado a tu Idaho. W sumie też spoko. No i Hiszpania i Portugalia też fajnie. Zauważyliście tą rzecz, że na zdjęciu z DLC do ETS2 nie ma żadnej ciężarówki? Może jakaś nowa ciężarówka pojawi się w 2020. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanibaII243 Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 No i mamy Winter Moda fajnie że dziala na serwerach ProMods Link to comment Share on other sites More sharing options...
roweroraffi Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 On 12/21/2019 at 9:49 PM, HanibaII said: No i mamy Winter Moda fajnie że dziala na serwerach ProMods Z tym działaniem na ProMods to jest tak średnio. Tzn. nie wszystkie tekstury się zmieniają na zimowe i można zobaczyć pomiędzy białymi od śniegu polami fragmenty z intensywnie zieloną trawą No i na górze Norwegii (ta wyspa: LongYearBjorn czy jakoś tak) to więcej śniegu jest bez WinterModa niż z nim Nie byłem jeszcze na Islandii, ale nie zdziwiłbym się, gdyby było podobnie. Także Winter świetnie działa na podstawowej mapie, a na PM chyba jednak bym wyłączył, bo momentami oczy bolą... No i zabawę z fizyką radzę zacząć od Arcade. Z oczywistych powodów Raffi ---- Za każdym razem, gdy do firanki podpinasz 8x4 i włączasz koguty gdzieś na świecie umiera w cierpieniu mały szczeniaczek. Every time You attach curtain trailer to 8x4 and turn your beacons on - somewhere dies cute little puppy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanibaII243 Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 3 hours ago, roweroraffi said: Z tym działaniem na ProMods to jest tak średnio. Tzn. nie wszystkie tekstury się zmieniają na zimowe i można zobaczyć pomiędzy białymi od śniegu polami fragmenty z intensywnie zieloną trawą No i na górze Norwegii (ta wyspa: LongYearBjorn czy jakoś tak) to więcej śniegu jest bez WinterModa niż z nim Nie byłem jeszcze na Islandii, ale nie zdziwiłbym się, gdyby było podobnie. Także Winter świetnie działa na podstawowej mapie, a na PM chyba jednak bym wyłączył, bo momentami oczy bolą... No i zabawę z fizyką radzę zacząć od Arcade. Z oczywistych powodów Faktycznie zauważyłem z tym śniegiem że gdzie nie gdzie go prawie nie ma ale to tak jak z naszą zimą w polsce Link to comment Share on other sites More sharing options...
iBrachoO Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 Jakie jest wasze zdanie o obecnym winter modzie? Chodzi głównie o fizykę. Zablokowany dyfer, gaz do dechy i truck jedzie prosto lub od razu bezwładnie go obraca i robi 2-3 obroty. Gdzie tu jest realistyka i jakikolwiek sens ? XD Przecież w takim kierunku to wszystko poszło, brak EU2, ograniczenia itp itp a tu taka fizyka. Rok temu przynajmniej można było bokiem zarzucić i to skontrować bez problemu. Pominę już fakt, że wcisnąłem hamulec na autostradzie i wpadłem w jakiś wir gdzie kręciło mnie coraz szybciej i szybciej 200 km/h + Ludzie są zadowoleni z tego winter moda i racja, ładnie pada śnieg itp Nie zauważyłem graficznie żadnych problemów jednak ta fizyka to kompletna porażka i 0 jakiegokolwiek realizmu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BTS] Duch Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 2 hours ago, iBrachoO said: Jakie jest wasze zdanie o obecnym winter modzie? Chodzi głównie o fizykę. Zablokowany dyfer, gaz do dechy i truck jedzie prosto lub od razu bezwładnie go obraca i robi 2-3 obroty. Gdzie tu jest realistyka i jakikolwiek sens ? XD Przecież w takim kierunku to wszystko poszło, brak EU2, ograniczenia itp itp a tu taka fizyka. Rok temu przynajmniej można było bokiem zarzucić i to skontrować bez problemu. Pominę już fakt, że wcisnąłem hamulec na autostradzie i wpadłem w jakiś wir gdzie kręciło mnie coraz szybciej i szybciej 200 km/h + Ludzie są zadowoleni z tego winter moda i racja, ładnie pada śnieg itp Nie zauważyłem graficznie żadnych problemów jednak ta fizyka to kompletna porażka i 0 jakiegokolwiek realizmu. Może napisz to do autora moda, bo tmp tylko to nam udostępnia i nic więcej Obecnie zatrudnionych jest 21/35 kierowców. REKRUTACJA JEST OTWARTA! Kontakt: [email protected] Strona główna: http://bluetransspedition.eu Forum: http://bluetransspedition.eu/forum Facebook: http://facebook.com/bluetransspedition VTC Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazyliszek [PL] Posted December 23, 2019 Share Posted December 23, 2019 Panowie, mam 2 pytania, bo nie jestem w stanie przeczytać wszystkich wpisów, które się nagromadzą przez 5 dni, mając do dyspozycji 2 dni. 1. Jak włączyć wintermoda? Robię wszystko według instrukcji i nic (bynajmniej robię wszystko, co google tłumaczy) 2. Czy dlc Road to the Black Sea działa już na mp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HanibaII243 Posted December 25, 2019 Share Posted December 25, 2019 On 12/23/2019 at 9:36 PM, [TS] bazyliszek [PL] said: Panowie, mam 2 pytania, bo nie jestem w stanie przeczytać wszystkich wpisów, które się nagromadzą przez 5 dni, mając do dyspozycji 2 dni. 1. Jak włączyć wintermoda? Robię wszystko według instrukcji i nic (bynajmniej robię wszystko, co google tłumaczy) 2. Czy dlc Road to the Black Sea działa już na mp? Pliki od WinterModa wklejasz do folderu mod w dokumentach dokładnie w folderze ets2mp - jeśli nie ma tego folderu - tworzysz go i tam wklejasz pliki moda .scs - nie masz ich w menadzerze modów ale mod jest zainstalowany potem musisz w ustawieniach pod Tabem go włączyć Tak DLC Road to the Black Sea działa już z tego co wiem na MP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ёtihad Posted December 26, 2019 Share Posted December 26, 2019 On 12/25/2019 at 5:31 PM, HanibaII said: Pliki od WinterModa wklejasz do folderu mod w dokumentach dokładnie w folderze ets2mp - jeśli nie ma tego folderu - tworzysz go i tam wklejasz pliki moda .scs - nie masz ich w menadzerze modów ale mod jest zainstalowany potem musisz w ustawieniach pod Tabem go włączyć Tak DLC Road to the Black Sea działa już z tego co wiem na MP Tak już od dłuższego czasu jest na mp, nie wiem jak z Promodsem ale chodzą plotki że tam nie jest jeszcze potrzebny ten dodatek i spokojnie możesz grać 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 Mam pytanie czy można zagrać na starszej wersji 1.3.5 w truckersmp, ponieważ tamta wersja lepiej u mnie działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BTS] Michał Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 @bullos8 nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kąsacz Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 Poszło 1,000 gwiazdek na evencie. Można odebrać pozostałe 2 malowania i wiszącą gwiazdę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ёtihad Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 6 hours ago, Kąsacz said: Poszło 1,000 gwiazdek na evencie. Można odebrać pozostałe 2 malowania i wiszącą gwiazdę. Ja już odebrałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
elot360PL Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 On 12/26/2019 at 9:12 PM, Ёtihad said: Tak już od dłuższego czasu jest na mp, nie wiem jak z Promodsem ale chodzą plotki że tam nie jest jeszcze potrzebny ten dodatek i spokojnie możesz grać To nie są plotki, wystarczy umieć czytać. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxymiliano Posted December 29, 2019 Share Posted December 29, 2019 Mam pytanie. Wyszla może aktualizacja do fizyki jazdy na winter modzie? Bardzo denerwujące jest to slizganie sie bez możliwości opanowania ciężarówki. W zeszłym roku mozna bylo normalnie polatac bokiem z pełną kontrolą. Tu na filmie widać jakby kolega mial w tym roku tez dobra fizyke ale nie moge znaleźć nic na ten temat. Przepraszam ze pisze w tym dziale ale tylko tu ten temat był poruszany już wyżej. https://youtu.be/xmkHb7JOh_w Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ёtihad Posted December 29, 2019 Share Posted December 29, 2019 13 hours ago, elot360PL said: To nie są plotki, wystarczy umieć czytać. Miałem 1,5 miesiąca przerwy po za tym tak słyszałem i nie widziałem na stronie przyznaje. Zdarza się jesteśmy tylko ludźmi ale mimo wszystko dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 Panowie orientujecie się co mogłobyć powodem migotania ekranu podczas próby zalogowania sie do multi (brak możliwości ruchu myszą) aktualizowałem sterowniki wszystko odinstalowałem i zainstalowałem gierke dalej nic. jakies protipy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iBrachoO Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 On 12/29/2019 at 1:41 AM, maxymiliano said: Mam pytanie. Wyszla może aktualizacja do fizyki jazdy na winter modzie? Bardzo denerwujące jest to slizganie sie bez możliwości opanowania ciężarówki. W zeszłym roku mozna bylo normalnie polatac bokiem z pełną kontrolą. Tu na filmie widać jakby kolega mial w tym roku tez dobra fizyke ale nie moge znaleźć nic na ten temat. Przepraszam ze pisze w tym dziale ale tylko tu ten temat był poruszany już wyżej. https://youtu.be/xmkHb7JOh_w W tym roku nie da się driftować ani zapanować nad truckiem w przypadku jakiegokolwiek poślizgu. To jest według twórców i osób grających na multi z rok "realistyka" XD Jakakolwiek próba sugestii czy sprzeciwu = dowiaduje się, że nie umiem jeździć a gram w multi od maja 2014r i przerobiłem wszystkie winter mody. Dowiedziałem się, że tył trucka waży tak mało że to realistyczne że na parkingu obraca go 2-3 razy po lekkim dodaniu gazu. Na youtube jest pełno filmików z prawdziwego życia jak nawet jakąś podstawowa Scanią gościu kręci bączki czy robi kilka kółek na rondzie. Nie wiem wydaje mi się, że to celowy zabieg tak nie realistyczna fizyka aby ludzie nie driftowali na multi - jeśli faktycznie tak jest to naprawdę żałosna zagrywka. Nie będe nawet wspominał o tym jak bardzo naczepa lata jakby nic nie ważyła lub po wjechaniu na trawę trucka obraca coraz szybciej i szybciej w nieskończonosć, zatrzymasz się dopiero na ścianie czy innej przeszkodzie. Ja rozumiem poślizgi muszą być, zarzucanie naczepy też ale wszystko z rozsądkiem. Według mnie winter mod rok temu był o wiele wiele lepszy i zbliżony do "realistyki" Link to comment Share on other sites More sharing options...
roweroraffi Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 Pełna zgoda, rok temu winter był dużo lepszy. Rozumiem, że w realu jak już skład złoży w scyzoryk to nie wyprowadzisz tylko polecisz na wprost aż zatrzymasz się gdzieś w krajobrazie - i tak jest tutaj. ALE masz rację z tym, że jak zacznie tobą kręcić od np przytarcia o barierkę, to kręci się truck z naczepą już tylko szybciej i szybciej, co już z realizmem nie ma nic wspólnego Driftów w ETS2 mi nie brakuje, to nie ta gra Raffi ---- Za każdym razem, gdy do firanki podpinasz 8x4 i włączasz koguty gdzieś na świecie umiera w cierpieniu mały szczeniaczek. Every time You attach curtain trailer to 8x4 and turn your beacons on - somewhere dies cute little puppy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[RT] Aro34 Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
H2P_BloodTrail Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 Panowie potrzebuje porady, mam taką specyfikację mojego komputera: Ryzen 3 1200 Rx 580 8gb 16gb ram W co warto lepiej pójść żeby zwiększyć trochę fps? Lepszy procesor czy karta? Gram na dwóch monitorach jakby miało to jakieś znaczenie. Z góry dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BTS] Michał Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 @H2P_BloodTrail generalna dyskusja to raczej złe miejsce na takie pytania ale na twoim miejscu poszedłbym w mocniejszy procesor #AMDPOWER Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 14, 2020 Share Posted January 14, 2020 https://blog.scssoft.com/2020/01/2020-looking-forward.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aves Posted January 14, 2020 Author Share Posted January 14, 2020 31 minutes ago, Rambo88pl said: No to pierwszy news na blogu SCS w tym roku: https://blog.scssoft.com/2020/01/2020-looking-forward.html To nie jest "pierwszy".... Choc nie bylo tutaj - https://blog.scssoft.com/2020/01/blender-tools-2.html ➡ My WoTr. Renault Premium: 500.000km ⏸ Renault Magnum: 257.500km ▶ ➡ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts