simrace.pl|tommi Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 Dzięki działa I faktycznie wzrost FPS jest widoczny 1 Flickr gallery
[RT] Trybcio86 Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 @KRAZ [PL] Jakie ustawienia masz ? Skalowanie na ile i jaka rozdzielczosc ? Ja za kazdym razem mam jednakowy klatkarz. Myslalem ze nawet wplyw na to moze miec model ciezarowki i przesiadlem sie na nowa scanie, ale tez nie ma roznicy. https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=441864
simrace.pl|tommi Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 W grze (u mnie, nie wiem jak u innych) pojawił się problem z alt+tab, gra się "wywala" tego nie było przedtem. Flickr gallery
KRAZ [PL] Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 16 minutes ago, [RT] Trybcio86 said: @KRAZ [PL] Jakie ustawienia masz ? Skalowanie na ile i jaka rozdzielczosc ? 400% skalowania, hdr wyłączony/ wszystko praktycznie ultra. ale średnie odbicia w lustrach 1920x1080/ GTX 1060. Podpis łamiący regulamin sygnatur. // Wexu Poprawiłem następnym razem daj na CENTER
HaQOfficial Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 11 minutes ago, simrace.pl|tommi said: W grze (u mnie, nie wiem jak u innych) pojawił się problem z alt+tab, gra się "wywala" tego nie było przedtem. Problem jest znany Beta Tester and Translator Since 2018.03.03
[RT] Trybcio86 Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 7 minutes ago, KRAZ [PL] said: 400% skalowania, hdr wyłączony/ wszystko praktycznie ultra. ale średnie odbicia w lustrach 1920x1080/ GTX 1060. na takich nastawach roznica w granicy bledu pomiarowego u mnie na dx 11 92fps a na dx 9 89 fps na gtx 960 4gb https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=441864
simrace.pl|tommi Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 3 minutes ago, HaQOfficial said: Problem jest znany Mówisz o wersji beta? Na poprzednich wersjach (czyt. nie beta) tego problemu nie mam. Flickr gallery
HaQOfficial Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 1 minute ago, simrace.pl|tommi said: Mówisz o wersji beta? Na poprzednich wersjach (czyt. nie beta) tego problemu nie mam. Problem z ALT+TAB na DX11 jest znany, jeśli o DX11 mówimy. Beta Tester and Translator Since 2018.03.03
simrace.pl|tommi Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 A to w takim razie jestem w domu bo myślałem, że beta wersja ogólnie ma problem z atl+tab a jak widzę wersji dx11 się jedynie tyczy. Flickr gallery
simrace.pl|tommi Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 Nie wiem co zostało zmienione ale na DLC "Beyond the Baltic Sea" każdy wiadukt to dramat. Efekt niewidzialne stopnie na drodze, zarówno na wjeździe jak i na zjeździe z wiaduktu. Na szybko każdy na drodze Białoruś - Łotwa ma taki efekt. Średnio przyjemne jak cała kabina podskakuje a FFB daje o sobie znać na kierownicy. Flickr gallery
HaQOfficial Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 1 hour ago, simrace.pl|tommi said: Nie wiem co zostało zmienione ale na DLC "Beyond the Baltic Sea" każdy wiadukt to dramat. Efekt niewidzialne stopnie na drodze, zarówno na wjeździe jak i na zjeździe z wiaduktu. Na szybko każdy na drodze Białoruś - Łotwa ma taki efekt. Średnio przyjemne jak cała kabina podskakuje a FFB daje o sobie znać na kierownicy. Możesz podać współrzędne do tych miejsc ? Beta Tester and Translator Since 2018.03.03
Miko [PL] Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 W ogóle od 1.34 albo i 1.33 coś jest skopane z fizyką, mam tu na myśli napędy odrzutowe po najechaniu na krawężnik, albo na łączeniu dróg
simrace.pl|tommi Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 Trasa Białystok - Talinn tak jak na załączonym obrazku. Reszty wiaduktów nie sprawdzałem jeszcze. Flickr gallery
HaQOfficial Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 24 minutes ago, Miko [PL] said: W ogóle od 1.34 albo i 1.33 coś jest skopane z fizyką, mam tu na myśli napędy odrzutowe po najechaniu na krawężnik, albo na łączeniu dróg Wiem że był taki błąd i w 1.35 nie mogę go odtworzyć, jeśli jesteś na 1.35 i masz taki błąd zgłoś go na forum scs. Beta Tester and Translator Since 2018.03.03
[C-S] Spat91 Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 5 hours ago, simrace.pl|tommi said: Nie wiem co zostało zmienione ale na DLC "Beyond the Baltic Sea" każdy wiadukt to dramat. Efekt niewidzialne stopnie na drodze, zarówno na wjeździe jak i na zjeździe z wiaduktu. Na szybko każdy na drodze Białoruś - Łotwa ma taki efekt. Średnio przyjemne jak cała kabina podskakuje a FFB daje o sobie znać na kierownicy. @simrace.pl|tommi niestety musimy się do tego przyzwyczaić SCS już ma w swoim zwyczaju dodawanie takich właśnie uskoków, ponieważ to nie jest pierwszy raz kiedy piszemy tutaj na ten temat. Co prawda jakiś czas temu już o tym pisałem, zostało to niby naprawione, jednak że nadal w tym samym miejscu miałem odlot @HaQOfficial jako że jesteś Beta Testerem studia i jesteś tutaj z nami mam do Ciebie pytanko. O tuz po powrocie z eksperymentalnej bety na 1.34 moje przypisane klawisze na kierownicy nie działają tak jak do tej pory przed wzięciem udziału we w/w becie. Mało tego nie mogę korzystać z Track Ir-a gdzie do tej pory nie miałem z tym problemu. Orientujesz się czym może to być spowodowane lub wiadomo Ci coś na temat czy ktoś już spotkał się z takim błędem i ewentualnie czy wiesz jak to naprawić ? Z góry dziękuje za odpowiedź Problem rozwiązany dzięki pomocy @[JT]Rosyjski Elektryk Wielkie dzięki broo 1
HaQOfficial Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 Podasz mi współrzędne z tego filmiku ? co do tych klawiszy to nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Beta Tester and Translator Since 2018.03.03
[C-S] Spat91 Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 ^^ Droga A15 jadąc z portu w Hull w kierunku Grimsby zjazd z mostu. Truck jak widzisz na video przeszedł bez problemu natomiast tak jak by trzecia ośka złapała ten uskok. Mam jeszcze nagranie szofera, który jechał za mną jak to wyglądało z jego perspektywy
MATAMET Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 1 hour ago, Spat91 said: ^^ Droga A15 jadąc z portu w Hull w kierunku Grimsby zjazd z mostu. Truck jak widzisz na video przeszedł bez problemu natomiast tak jak by trzecia ośka złapała ten uskok. Mam jeszcze nagranie szofera, który jechał za mną jak to wyglądało z jego perspektywy Trzeba było nie lecieć 90km/h, ewidentnie na nawigacji było ograniczenie do 80km/h
[C-S] Spat91 Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 ^^ @MATAMET ten prędkościomierz popsuty jest tak jak w scanii więc cichaj
simrace.pl|tommi Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 Tylko, że w tej sytuacji widać jakiś tam próg, a na wczorajszej trasie zero takich progów a ciągnik skakał. Flickr gallery
HaQOfficial Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 @Spat91 Byłem w tym miejscu z takim samym ładunkiem, jechałem 90 km/h i nic się nie stało. Beta Tester and Translator Since 2018.03.03
Minato Mirai 21 Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 Uskoki bywają wszędzie nam np. na łączeniu autostrad nad Dortmundem. Co prawda nie wywala jak na powyższym materiale ale jednak coś takiego jest.
Imperator Tracz Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 Zawsze mnie zastanawia, jak to jest, że wszyscy naokoło mają jakieś błędy cuda niewidy, a ja jestem od nich wolny #SaveYourInternet #DeleteArt13 https://saveyourinternet.eu
HaQOfficial Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 Najczęściej te uskoki to łączenie się dróg które są widoczne i występują na starych terenach, na nowych terenach nie powinno takiego czegoś być. I rzeczywiście na tych uskokach od aktualizacji 1.33 do 1.34 nasz zestaw dostawał kopa, lecz na 1.35 nie mogę już odtworzyć tego błędu. Jeśli macie jakieś błędy na czystym profilu na aktualizacji 1.35 to zgłaszajcie je na forum SCS. Beta Tester and Translator Since 2018.03.03
Recommended Posts